Nyheter med fokus för dig inom Tibro näringsliv

Vårskönt

Jag trodde inte att sommaren skulle kännas så nära men nu är det inte långt kvar. I kalendern skriver vi förvisso ännu bara april, men i planerings- och genomförandeläget på näringslivsenheten är vi redan i oktober och årets Ljusvandring.

Närmare än så ligger Sommarkampanjen. I slutet av maj ska årets turistbroschyr vara klar, den kommer såklart att finnas på våra vanliga Info-points men också i nyheten för i år - en handfull byråar som kommer att ställas ut på olika platser.

När det gäller förfrågningar om mark och lokaler för etablering och utveckling i Tibro märker vi ett ökat intresse. Tillsammans med övriga Skaraborgskommuner uppdaterar vi nu också vår så kallade offertberedskap. Det finns verksamheter som ständigt scannar marknaden efter lämpliga platser för etablering, då gäller det att vara förberedd och kunna erbjuda olika möjligheter.

Följ oss gärna i sociala medier och kolla hemsidan någorlunda regelbundet så får du en bra bild av vad som är på gång. Där försöker vi kommunicera och informera löpande om aktiviteter, aktualiteter och intressanta saker som händer i Tibro och vårt omland. Vi finns på LinkedIn, Facebook, Instagram och förstås på tibro.se!

- Mattias

 

Ljusvandringen tillbaka

Torsdagen 20 oktober kommer Tibro återigen att fyllas med ljus, liv och rörelse. Då anordnas den klassiska ljusvandringen genom centrala Tibro med start och mål i stadsparken. Där kommer installationerna att finnas kvar ända fram till lördagen.

Läs mer ...

 

Fortsatt arbete med ett förbättrat företagsklimat

Den 7 april hade tjänstepersoner från alla kommunens förvaltningar en workshop kring arbetet med företagsklimat. Ulrika och Karolina på Great Consulting berättade om de sex olika faktorerna av service och hur alla i hela kommunen är en del av arbetet med företagsklimatet.

Läs mer ...

 

Årets sommarkampanj - "Upplev Tibro"

Vad lockar besökare till Tibro? Är det ett svalkande dopp vid Gamla Örlenbadet och beachvolleyturnering med kompisgänget, en mysig utflykt för hela familjen till Mini-zoo eller vandringslederna i Rankås som drar?

Läs mer ...

 

Rankåsstafetten 19 maj

Anmäl laget, familjen, kompisgänget eller arbetskamraterna. Promenera, jogga eller spring så många varv som möjligt under två timmar. Banans längd är ca 1,2 km.

Läs mer ...

 

Fenixz - kostnadsfri kompetensutveckling

För att att öka kompetensen och stimulera näringslivets utveckling erbjuds medarbetare och ledare i små och medelstora företag kostnadsfri kompetensutveckling via Skaraborgs och Fyrbodals kommunalförbund.

Läs mer ...

 

Näringslivsfokus 15 juni

Häng med och nätverka på vårens sista näringslivsfrukost!

Förutom att bara träffas och lyssna av det allmänna läget forsätter vi med fokus på företagsklimatet och hur vi jobbar tillsammans för att göra Tibro till en ännu bättre plats. Vi får information om Projekt Fenixz och alla möjligheter till utveckling de kan erbjuda, och sen får vi se - programmet blir klart i närtid.

Notera i alla fall onsdag 15 juni i kalendern, då ses vi för frukost, nätverkande och dialog. Närmare info & inbjudan kommer, vill du anmäla dig redan nu går det bra på e-post till mattias.peterson@tibro.se.

 

Ett företagsbesök i veckan!

Under mars och april har Tillväxt Tibro varit ute på nio företagsbesök och träffat näringsidkare i olika branscher. Nu siktar vi mot målet ett företagsbesök i veckan, allt för att öka dialogen mellan näringlivet och kommunen.

Läs mer...

 

Tipsa oss om ditt evenemang!

Planerar du eller din organisation ett evenenmang? Tipsa i så fall oss om det!

Genom att tipsa oss om ditt kommande evenemang publiceras det på Tibros evenemangskalender på visittibro.se och tibro.se. Ett urval av evenemangen hamnar sedan på infartstavlorna. Urvalet görs av Tibro kommun.

För att ditt evenemang ska kunna publiceras måste det rikta sig till allmänheten, vara öppet för alla och ske i Tibro kommun. Vi vill ha ditt tips senast två veckor innan evenemanget äger rum.

Klicka här och tipsa oss om ditt evenemang >>

Frågor? Vi hjälper dig självklart, mejla oss på evenemang@tibro.se

 

Kommande träffar och evenemang

Nu är vi i full gång med nätverks- och tematräffar inom olika branscher och sakområden. Närmast i kalendern har vi...

Handel- & besöksnätverket - 3 maj
Medskaparmöte Ljusvandring - 5 maj
Nätverket kvinnliga företagare, chefer och ledare i Tibro - 3 juni
Fastighetsägarnätverket - 9 juni
Näringslivsfokus, Tillväxt Tibros näringslivsfrukost - 15 juni

Detta nyhetsbrev ges ut av Tillväxt Tibro, kommunens näringslivsenhet. Vårt jobb är att göra det enklare för dig att vara företagare i Tibro. Ta del av vårt arkiv och anmäl dig till olika branschsändlistor på https://tibro.se/Naringsliv-och-arbete/nyhetsbrev/. Varmt välkommen att hälsa på oss på Inredia, Brovägen 26.

Följ oss på sociala medier och läs mer på hemsidan

Facebook Instagram LinkedIn Tibro.se

Klicka här för att avregistrera din adress

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Do not click this link