Tillväxt Tibro nyhetsbrev mars 2022

Pushnotiserna i telefonen duggar tätt. Det är minst sagt en orolig tid och blicken mot framtiden tycks mig i en del sammanhang bli på en allt kortare horisont. Detta till trots sträcker sig mungiporna uppåt i takt med solen, de ljusare dagarna och snödropparna som bryter igenom. Till och med allergierna som gör sig påminda är något av ett glädjeämne. Det hade jag ju inte trott ;-).

Det är aktiva dagar på enheten. Förra veckan spelade vi in utdelningarna av 2021 års Näringslivspriser, filmen är publicerad och har ni inte sett den redan så finns länken här nedan i första nyhetsnotisen. Veckorna framåt är vi bland annat på riktade företagsbesök och gör porträttfilmer med årets sex vinnare och har möten med några nätverk - inte minst ett nytt för kvinnliga företagare och ledare i näringslivet den 18 mars.

Jag vill trycka särskilt på hur viktigt det är att vi får träffa er på Näringslivsfokus - våra frukostmöten för hela näringslivet - fredagen den 25 mars på Inredia. Då har vi besök av företaget som genomförde djupintervjuerna med många av er och vid just det här tillfället ska de berätta om sin bild av nuläget, redogöra för vad ni sagt i undersökningen och hjälpa oss att ta nästa steg på vandringen mot ett mycket bättre upplevt lokalt företagsklimat. På det här mötet leder GREAT Consulting en workshop där ni får bidra med viktiga inspel till vår förändrings- och utvecklingsresa.

Välkomna!

Mattias

 

Utdelningen av 2021 års Näringslivspriser

Att företag startas, utvecklas och växer är en av förutsättningarna för att Tibro ska vara attraktivt som ort. För att uppmärksamma och erkänna de fantastiska insatser som sker i näringslivet varje dag, delar vi varje år ut näringslivspriser.

I år spelades prisutdelningen in i en studio i Forum där priserna delades ut i samarbete med våra samarbetspartners.

Hela prisutdelningen med alla vinnare kan du se från Tibro kommuns YouTube-kanal, Tibro kommun-TV, genom att klicka här >>

2021 ÅRS PRISTAGARE
Årets trevligaste butik: DinStil (f. d. Family House Tibro)
Årets hållbarhetspris: James Minard, Stolfabriken
Årets landsbygdsföretag: Brogården Karlshaga Skogsentreprenad
Årets nyföretagare: Victoria Leijon, Need to Escape Games AB
Årets ledare inom näringslivet: Therese Pettersson, AR Packaging Tibro AB
Årets företagare: Ricky Hagstedt, billigamobilskydd.se

SAMARBETSPARTNERS
Tibrobygdens LRF, Företagarna Skövde-Tibro, NyföretagarCentrum Skaraborg och Skaraborgs Allehanda.

Stort grattis till alla välförtjänta pristagare!

 

Nytt företagsnätverk i Tibro - Kvinnliga företagare och ledare i näringslivet, Inredia 18 mars

Känner du dig träffad av målbilden? Välkommen till Tillväxt Tibros helt nya nätverk för kvinnliga företagare och ledare i näringslivet!

Vi vill skapa en mötesplats där kvinnliga företagare, chefer och ledare inom näringslivet får möjlighet att byta erfarenheter och få ny inspiration och energi. Tillsammans lyssnar vi till inspirerande föreläsare och gör företagsbesök på Tibroföretag.

Vi hoppas kunna inspirera fler kvinnor att ta plats inom näringslivet, peppa igång nya idéer och kanske leda till fler kvinnor på ledande positioner.

Vår första träff är på Inredia 18 mars, då föreläser Katarina Enlund (Enlund Nutrition) om sin företagarresa, delar med sig av erfarenheter och berättar om kraften i nätverkandet.

Klicka här och anmäl dig IDAG >>

 

Årets första Näringslivsfokus - Inredia 25 mars

Vi hoppas och ser fram emot att få träffa dig på årets första Näringslivsfokus fredagen den 25 mars på Inredia.

Tillväxt Tibros Näringslivsfokus är våra frukostmöten för hela näringslivet. Fredagen den 25 mars har vi besök av företaget som genomförde djupintervjuerna med många av er och vid just det här tillfället ska de berätta om sin bild av nuläget, redogöra för vad ni sagt i undersökningen och tillsammans med er hjälpa oss att ta nästa steg på vandringen mot ett mycket brättre upplevt lokalt företagsklimat i Tibro.

Under det här mötet leder GREAT Consulting en workshop där ni får bidra med viktiga inspel till vår förändrings- och utvecklingsresa.

Näringslivsfokus pågår kl. 8.00-9.30, frukosten står framme från 7.30.

Vi kommer inom kort skicka ut en särskild inbjudan för eventet, så håll ögonen på en inkorg nära dig.

Varmt välkommen till Inredia den 25 mars och bidra till ett bättre företagsklimat!

 

KURSER: NyföretagarCentrum Skaraborg

Nyföretagarcentrum Skaraborg erbjuder för närvarande följande kurser.

Starta och driva eget-utbildning (kort datum)

Anmäl dig till Starta Eget utbildning med start nu på måndag 7 mars i Mariestad kl. 18-21.

Utbildningen vänder sig till dig som har startat företag eller funderar på att starta. Den fokuserar helt och hållet på att skapa förutsättningar och ge kunskaper om de verktyg som behövs i den dagliga verksamheten, allt från marknadsföring och försäljning till ekonomi och juridik.

Läs mer om Starta och driva eget-utbildning >>

Bokföringskurs för nyföretagare

Anmäl dig till vår Bokföringskurs med start 17 mars i Mariestad kl. 12-21

Kursen vänder sig till dig som är nystartad företagare eller funderar på att starta och vill göra din egen bokföring eller bara förstå hur du läser balans- och resultaträkningen som du får från bokföringsbyrån.

Läs mer om Bokföringskurs för nyföretagare >>

 

Nationella vaccinationsveckan

Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att genomföra en nationell temavecka för att få fler att välja vaccination mot covid‑19. Uppdraget leds av Folkhälsomyndigheten i samverkan med regionerna, länsstyrelserna och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Temaveckan genomförs vecka 11 (14–20 mars 2022), och vaccin­frågan kommer uppmärksammas på olika sätt och som en del i det långsiktiga arbetet för en god hälsa för alla.

Västra Götalandsregionen kommer att rikta särskilt fokus mot områden i länet med låg vaccinationstäckning av dos 1, vilket bl.a. inkluderar skolor i dessa områden samt uppmanar större arbetsgivare i länet att möjliggöra vaccination på eller i närheten av arbetsplatsen under vecka 11.

Utöver ovan insatser kommer pågående aktiviteter för att höja vaccinationsgraden av dos 1 att uppmärksammas ytterligare. Det inkluderar bland annat mobila vaccinationsteam och förstärkt vaccinationskapacitet runt om i länet. Även om fokus för vaccinationsveckan ligger på första dosen, uppmärksammar man även vikten av att vaccinera sig med dos två och tre.

Mer informatin om den nationella vaccinationsveckan hittar du här >>

 

För dig inom tillverkande industri;
Fokusträff: Ledarskap & medarbetarskap – attraktivitet

IDC bjuder in till föreläsning med Anna Dyhre den 9 mars på ASSAR Industrial Innovation Arena där Anna kommer att prata om attraktivitet och kompetens.

Anna Dyhre har lång bakgrund inom affärsvärlden, bland annat en juristexamen och som VD på The Dialog Corporation i London. Kombinerat med hennes stora samhällsintresse och mångåriga erfarenhet av Employer Branding är det en unik mix som ligger till grund för Annas unika förmåga att, med konkreta exempel, tydliggöra hur Employer Branding och HR kan - och bör - gå hand i hand med affärsnyttan. Därmed hjälper hon dig att göra ditt företag, eller din organisation, än mer framgångsrikt.

Tid: Onsdagen den 9 mars, kl. 13:00-16:00.
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena Skövde eller online. I din bokning anger du hur du önskar delta.
Målgrupp: Alla inom den tillverkande industrin som vill veta mer om ledarskap, attraktivitet och kompetens.

Mer information och anmälan >>

 

Lediga industritomter i Tibro kommun

Tibro kommun har lediga industritomter på ett antal aktuella områden, på tibro.se kan du se läge, storlek mm. Bland annat finns ett planlagt område för industri norr om v 49, väster om Västanå industriområde.

Kommunens mark- och exploateringsgrupp har även tagit fram en lathund för dig som funderar på att starta verksamhet, köpa/hyra mark, söka bygglov mm. I lathunden har vi samlat information och kontaktuppgifter till vem/var du kan vända dig med frågor.

Mer information om lediga industritomter i Tibro hittar du här >>

 

Frukostseminarium om möjligheterna med additiv tillverkning för ditt företag

Additiv tillverkning, eller 3D-printing i dagligt tal, möjliggör ett paradigmskifte för industrin som ger helt nya möjligheter för produktutveckling och produktion.

Additiv tillverkning erbjuder en lång rad fördelar inom ett flertal områden. Några av fördelarna är att individuella kundbehov kan mötas genom produktion av skräddarsydda komponenter, minimalt materialspill och konstruktioner som kan minska i vikt tack vare teknikens möjligheter att tillverka komponenterna lager-för-lager.

RISE bjuder in till ett digitalt frukostseminarium om additiv tillverkning den 9 mars.

RISE (Research Institutes of Sweden) är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar de till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle.

Tid: Onsdag 9 mars, kl 8:30-10:00.
Plats: Online

Mer information och anmälan till seminariet >>

 

SNV-supporten hjälper ditt företag att synas digitalt

I ett allt mer digitalt samhälle ställs högre krav på den digitala närvaron och tillgängligheten på företag, inte minst inom besöksnäringen. Vill man nå en bredare målgrupp och framförallt en utländsk målgrupp behöver man som företag vara medveten om hur man uppfattas online. Det digitala värdskapet är minst lika viktigt som en trevlig guide eller ett städat rum!

I SNV-supporten erbjuds du som företagare en digital analys av din verksamhet där SNV-supporten skannar av alla digitala kanaler och sammanställer ett dokument som visar på vad du har för förbättringspunkter. Tillsammans sätter ni en tidsplan för när ditt företag ska ha nått målbilden och hur ni ska ta er dit gemensamt.

Det finns möjlighet till viss ekonomiskt stöd till exempelvis textbearbetning eller översättningar, framförallt är det projektledarens tid och engagemang som Turistrådet Västsverige bistår med.

Målet med att vara med i SNV-supporten är att just ditt företag ska utvecklas och komma upp på Turistrådet Västsveriges världen-nivå enligt Sverige-Norden-Världen.

Läs mer om SNV-supporten här >>

 

Save the date - kommande träffar

Nu är vi i full gång med nätverks- och träffar inom olika branscher och sakområden. Närmast i kalendern har vi...

Nätverksträff för kvinnliga företagare och ledare - 18 mars
Årets första Näringslivsfokus - 25 mars
Fastighetsägarnätverket - 6 april
Landsbygdslunch - 20 april
Ägarskifte & generationsväxling - 22 april
Handel- & besöksnätverket - 3 maj
 

Tipsa oss om ditt evenemang!

Planerar du eller din organisation ett evenenmang? Tipsa i så fall oss om det!

Genom att tipsa oss om ditt kommande evenemang publiceras det på Tibros evenemangskalender på visittibro.se och tibro.se. Ett urval av evenemangen hamnar sedan på infartstavlorna. Urvalet görs av Tibro kommun.

Bra att veta är att ditt evenemang inte publiceras direkt utan granskas av oss på Tibro kommun först. Vi förbehåller oss rätten att korrigera och justera i text och bild om det skulle behövas.

För att ditt evenemang ska kunna publiceras måste det rikta sig till allmänheten, vara öppet för alla och ske i Tibro kommun. Vi vill ha ditt tips senast två veckor innan evenemanget äger rum.

Klicka här och tipsa oss om ditt evenemang >>

Frågor? Vi hjälper dig självklart, mejla oss på evenemang@tibro.se

 

Detta nyhetsbrev ges ut av Tillväxt Tibro, kommunens näringslivsenhet. Vårt jobb är att göra det enklare för dig att vara företagare i Tibro. Ta del av vårt arkiv och anmäl dig till olika branschsändlistor på https://tibro.se/Naringsliv-och-arbete/nyhetsbrev/. Varmt välkommen att hälsa på oss på Inredia, Brovägen 26.

Följ oss på sociala medier och läs mer på hemsidan

Facebook Instagram LinkedIn Tibro.se

Klicka här för att avregistrera din adress

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

 
Do not click this link