Senaste nytt från din bostadsrättsförening

Senaste nytt från din bostadsrättsförening

 

Klicka här för webbversion

Medlemsinformation, mars 2020

 

Hej medlemmar och grannar!

Vi i styrelsen vill gärna berätta om arbetet som pågår i föreningen och som alltid är du välkommen att höra av dig med frågor.

Årsmöte tisdagen den 28 april

Årsstämma för Brf Glasbruket 3 kommer att hållas tisdagen den 28 april, kl. 18.00. Notera dagen i din kalender så återkommer vi med en kallelse och dagordning.

 

Gemensam elmätare och abonnemang

Installation av en gemensam elmätare kommer att göras i början av april. Allt arbete sker i vår undercentral och ingen behöver komma in i din lägenhet.

1.

I första steget installeras en ny elcentral i källaren och vid detta tillfälle behöver elen stängas av för hela fastigheten mellan ca 8-16.

2.

Sedan görs inkoppling av de nya mätarna till respektive lägenhet och då kommer elen att behöva vara avstängd ca en halv dag per trappuppgång.

Vi kommer ut med mer detaljerad information med tider och schema då vi närmar oss och sätter även upp lappar i trapphusen.

Ett gemensamt el-abonnemang är också tecknat för föreningen och den nya leverantören ser också till att ditt enskilda avtal avslutas. Du behöver alltså inte göra något själv. Då allt är installerat och klart kommer du att debiteras din individuella förbrukning, kvartalsvis efter avläsning. Kostnaden kommer på avin tillsammans med månadsavgiften till föreningen.

 

Brandgatan Rosengrens gata/Glasbrukskajen

Farthinder och skyltar är på plats som vi meddelade i december. Tyvärr har trafiken medfört att där bildats stora hål i marken som är gruslagd. Vi försöker påskynda beslut om stenläggning av gatan men behöver komma överens om leverantör och fördelning av kostnader mellan föreningarna Brf Glasbruket 1 och 3 samt Brf Skeppsklockan och Brf Galjonen.

 

Handikappanpassade trösklar

Vi har fått lagt plåtar vid alla trösklar i entréerna och i dörrarna till garaget. Detta för att det ska vara lättare att ta sig över med t ex rullator, rullstol eller vagnar. Observera att inte köra över med för tungt lastad magasinkärra, då plåtarna kan vika sig.

 

Godkänd OVK-besiktning

Efter ombesiktningen i vissa lägenheter, har vi nu ett godkänt besiktningsprotokoll för Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK). Certifikatet är uppsatt på anslagstavlorna i alla trapphus. Ny besiktning behöver inte göras förrän år 2025.

Är balkongskydden fastspända?

Nu när det har blåst så mycket skulle vi vilja påminna er om att se över balkonskydden så att de är ordentligt fastspända och inte står och fladdrar. Ta en titt och sätt lite extra strips på ställen där dessa slitits loss.

Vad händer runt omkring oss?

Brf Lanternan flyttar in sommar/höst 2020

SKANSKA BOSTAD har projektet Brf Lanternan, det vita huset som byggs längst ner på Barlastgatan ut mot kajen. Här kommer det att flytta in nya grannar redan till sommaren. Läs mer...

 

Brf Styrbord har prel. inlyttning i september

KAJKANTEN är ett projekt som drivs genom ett samarbete mellan nordiska ELF Development i Danmark och Malmöbaserade Jeppsson+Samuelsson Projektutveckling. Första etappen Brf Styrbord har inflyttning i höst.  Läs mer...

 

Projektet Cementen växer upp bredvid oss

SKANSKA har mycket på gång i projektet Cementen i Limhamns Sjöstad. Det blir parkeringshus, hyresrätter, vårdboende, nya gator och förhoppningsvis lite grönt däremellan. Läs mer...

 

Atmosfären med inflyttning 2021/2022

VEIDEKKE BOSTAD har börjat med markarbeten för sitt projekt på hörnan Barlastgatan/Magasinsgatan. Bostäderna är skapade tillsammans med Wingårdhs Arkitekter och försäljningen pågår för fullt. Läs mer...

 

Södra Ribersborg, med ICA-butiken

JM har projektet Södra Ribersborg som ska bli extra roligt att följa. Det ska byggas uppe på Vaktgatan/Geijersgatan, bredvid Utmaningarnas Hus. I bottenplan kommer den efterlängtade ICA Supermarket att ligga. Säljstarten beräknas till april i år. Läs mer...

ICA Fastigheter kom precis ut med mer info om planerna. Läs mer...

Kontakta oss

Styrelsen Brf Glasbruket 3
Barlastgatan 51, 216 44 Limhamn
E-post: info@glasbrukskajen3.com

Länk till vår hemsida
Se här vilka som sitter i Styrelsen

 

En stad i staden

- så beskrivs ofta Limhamn av oss som bor här och älskar sin stadsdel. För det är verkligen som en liten stad. Här finns allt man kan önska sig i form av service, affärsutbud, kultur och fritidsaktiviteter.

Du får detta mejl eftersom du är medlem i Bostadsrättsföreningen Glasbruket 3. Vi reserverar oss rätten att kommunicera med dig i utskick av viktig information som behöver nå alla medlemmar. Vill du att vi uppdaterar eller ändrar din mejladress kontakta Styrelsen på adressen ovan. Klicka här för att avregistrera dig

Copyright © 2020 Brf Glasbruket 3

Do not click this link