Ministerbesök på Marks Arbetarekommuns årsmöte.
Syntolkning av bild: Ett socialdemokratiskt torgmöte i Kinna. Text: Nyhetsbrev från Socialdemokraterna i Mark. Logotype: Den Socialdemokratiska Rosen med texten Socialdemokraterna. Fotograf: Håkan Andersson.

Söndagen den 28 februari 2021. Nyhetsbrev nummer 4. Årgång 2.

Innehåll

Arbetarekommunens ordförande. Krister Andersson.

Partidistriktets ordförande och ledamot i Partistyrelsen. Ulf Olsson.

Möten och aktiviteter. Anmäl dig och uppdatera din kalender.

Utbildningar och studier.

S-live. Livesändningar på Facebook.

Information- och kommunikation. Håkan Andersson.

Aktuellt i Politiken.

Partiexpedition. Adress, telefon och öppetider.

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare Vilket rekommenderas om du läser på din telefon.

 
Syntolkning av bild: Krister Andersson. Foto från Arbetarekommunens bildarkiv.
 

Ordföranden har ordet

Efter några dagar med bitande vinterkyla börjar vi kunna ana att våren, värmen och ljuset är i antågande. Härligt ändå att det fick vara vinter och snö i vecka 7 när skolungdomarna hade sportlov.

Mer positivt är att vaccinationerna mot Covid-19 tagit fart, strax är första fasen klar och grupp 2 står på tur. Regionen har fortfarande ambitionen att vi alla ska vara vaccinerade innan juli. Tillgången på vaccin är avgörande. Som det ser ut nu verkar det bli en ordentlig ketchupeffekt i maj – juni när tillgången beräknas vara god.

Vi befinner oss nu också i digitala årsmötestider. 2020 års verksamhet förpassas till historien och vi blickar framåt. Vi ska vara stolta över att vi kunnat upprätthålla en någorlunda form av aktivitet under detta pandemi år. På lördag, 6 mars, är det dags för arbetarekommunens digitala årsmöte. Utöver det som brukar avhandlas året före allmänna val, kommer vi att få besök av försvarsminister Peter Hultqvist.

Som ni säkert har sett i media har Marks kommunchef fått sluta. Flera händelser sammantaget har lett fram till detta. I grunden handlar det om förtroende mellan politiska ledningen och högsta tjänstepersonen. När det sviktar blir situationen ohållbar. Arbetarekommunens ledning har varit informerad under processen som lett fram till att man nu går skilda vägar.

Nu kör vi verksamheten digitalt några månader till, sedan träffas vi fysiskt i verksamheten när vaccinationerna gjort sitt. Jag längtar redan!

Krister Andersson
Ordförande i Marks Arbetarekommun

Klicka här för att beställa inloggningsuppgifter till Arbetarekommunens årsmöte på Zoom
Klicka här för att läsa årsmöteshandlingar
 
Syntolkning av bild: Ulf Olsson. Foto från Arbetarekommunens bildarkiv.

Partivänner

När vi just hade blivit vana vid den bitande kylan och den snötäckta marken slog det om. Nu börjar det bli ljusare ute, och vi kan ana en vår lite längre fram. Det är välkommet med ljusare tider, och förhoppningsvis kan det underlätta något i vår pandemipräglade tillvaro.

Vi befinner oss fortfarande i ett svårt läge. Det är fortfarande lika viktigt att vi hjälps åt för att begränsa smittspridningen. I Västra Götaland är läget osäkert, och vart det tar vägen härnäst är svårt att säga. Vi ser dock ljuset i tunneln. Vaccinationerna mot covid-19. Västra Götalandsregionen vaccinerar i enlighet med Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning, och det är vaccintillgången som bestämmer vaccinationstakten. I Borås är vi på väg in i slutfasen på vård- och omsorgsboendena.

Igår (torsdag 25 februari) kom en glädjande nyhet från Folkhälsomyndigheten. En äldre person som är fullvaccinerad kan två veckor efter att man har fått den andra dosen ta emot besök, utan speciella smittförebyggande åtgärder i just den situationen. Då går det också att krama sina barn eller barnbarn, förutsatt att de är helt friska och inte har några symptom.

Parallellt med arbetet kopplat till pandemin pågår det politiska arbetet. Under mars månad kommer vi att träffas under digitala former då partidistriktet har årskongress. Även om man saknar att ses utan en skärm emellan har vi blivit bra på att hantera digitala möten och andra sammankomster. Det är viktigt att vi lyckas upprätthålla det politiska arbetet så gott det går utifrån de förutsättningar vi har.

Så även om ni har hört uppmaningen många gånger tidigare. Håll i och håll ut. Vi gör det i förvissningen att vi går mot ljusare tider, både när det gäller årstiden men också med att vaccinering börjar ge effekt.

Ta hand om er och varandra.

Ulf Olsson
Partidistriktets ordförande och ledamot i Partistyrelsen.

 
Syntolkning av bild: Ett socialdemokratiskt medlemsmöte i vår gamla lokal i Skene Kulturhus. Foto från Arbetarekommunens bildarkiv.
 

Möten och aktiviter

Tisdagen den 2 mars klockan 18.30 är det ordförandeträff på Zoom.
 

Tisdagen den 2 mars klockan 18.00 arrangerar partidistiktet och ABF en föreläsning: Jämställdhet = rättigheter, skyldigheter och möjligheter på Zoom med Annika Strandhäll. Anmälan görs till partidistriktets ombudsman genom att klicka här.
 

Torsdagen den 4 mars klockan 19.00 arrangerar partidistiktet och ABF en föreläsning på Zoom: Hur tar vi debatten med personer som sympatiserar med högernationalistiska partier? En föreläsning med föreläsare från Expo. Anmälan görs till partidistriktets ombudsman genom att klicka här.

Lördagen den 6 mars klockan 10.00 har Arbetarekommunen årsmöte på Zoom, Försvarsminister Peter Hultqvist gästar oss.
 

Internationella Kvinnodagen måndagen den 8 mars. Missa inte Socialdemokraterna och LO:s gemensamma live-sändning klockan 20.00-21.00! Ni hittar sändingen på partiets centrala Facebook sida och i andra sociala medier.
​​​​​​​

Tisdagen den 9 mars klockan 19.00-20.30 arrangerar partidistriktet och ABF ett Framtidsrådslag på Zoom om Vården i Framtiden. Anmälan görs till partidistriktets ombudsman genom att klicka här.
 

Onsdagen den 10 mars klockan 18.00-19.30 arrangerar partidistriktet och ABF ett Framtidsrådslag på Zoom om Framtidens Skola. Anmälan görs till partidistriktets ombudsman genom att klicka här.
 

Torsdagen den 11 mars klockan 18.30 har Kinna S-förening ytterligare en motionskrivarkväll på Zoom. Alla medlemmar i arbetarekommunen är välkomna.
 

Ombudsmöte för valda ombud och ersättare till distriktskongressen träffas onsdagen den 17 mars klockan 18.30 på ett förberedande möte på Zoom.
 

Torsdagen den 18 mars klockan 18.30 har Skene S-förening ett öppet möte om skolan i Skene på Zoom.
 

Lördagen den 20 mars har partidistriktet distriktsårskongress för valda ombud, på Zoom.
 

Tisdagen den 23 mars klockan 18.30 har Västra Marks och Horreds S-föreningar ett gemensamt Framtidsrådslag på Zoom.
 

Torsdagen den 15 april klockan 18.30 har Arbetarekommunen medlemsmöte, på Zoom.
På agendan motioner till Partikongressen.
 

Beställ inloggningsuppgifter till möten som annonseras i ovan av s-föreningar och arbetarekommunen genom att e-posta arbetarekommunen minst 24 timmar innan mötet.

Zoom fungerar bäst om du laddar ner appen!

 

Utbildning

Ecanvasser är partiets nya verktyg för samtalskampanj. Kampanjverktyget ersätter Sappen samt tidigare Ring- och Kartverktyg. Utbildning gäller för alla medlemmar.

Anmälan görs till partidistriktets ombudsman genom att klicka här.

Du kan välja mellan följande utbildningspass:

1 Mars 13.00-16.00

8 Mars 18.00-21.00

10 Mars 9.00-12.00

11 Mars 18.00-21.00

17 Mars 9.00-12.00

18 Mars 18.00-21.00

Sociala medier är en grundkurs i användningen av sociala medier för dig som är ny, eller har lite erfarenhet. Under kursen kommer vi att gå igenom aktuella sociala medier och hur du kan använda dem både privat och i din förening.

Kursen kommer också att fokusera på netikett och annat som är viktigt att tänka på när en använder sociala medier.

Social medier grund – Skövde
Handledare: Therese Kristiansson
Plats: Digitalt – länk till kursen kommer.
Datum: Lördag 27 mars
Sista anmälningsdag: 5 mars

Anmälan till utbildningen görs genom att klicka här.

Klicka här för att läsa om studier och utbildning
Klicka här och läs på vår hemsida om Zoom
 
Syntolkning av bild: En leende tjej håller i ett plakat med texten Solidaritet. Hon befinner sig i ett demonstrationståg. Foto från Partistyrelsens bildarkiv.

S-live sändningarna på Facebook

Socialdemokraterna i Mark
Sänder S-live varje söndag klockan 10.00 till 10.30.

Livesändning sker på vår Facebooksida, där du i direktsändning kan skriva frågor och kommentera.

Partidistriktet
Sänder live varje "onsdagslunch" klockan 12.15-12.45 på Facbooksidan: Socialdemokraterna i Sjuhärad

Klicka här för att komma till Socialdemokraterna i Marks Facebook sida
 
Syntolkning av bild: Håkan Andersson. Foto från Arbetarekommunens bildarkiv.
 

Information och kommunikation

Hemsidan
Nu i årsmötestider vill jag uppmana alla föreningar att meddela mig eventuella förändringar och uppdateringar som behöver ske med tanke på val i era föreningar.

Nyhetsbrev
Nästa nyhetsbrev kommer senast den 31 mars. Ska ni arrangera något i er förening eller vill nå ut med något annat? Skicka texter "löpande" (dock senast den 25 mars) till mig.

Känner du en medlem som inte får nyhetsbrevet? Meddela rätt e-postadress till Ulrica på expeditionen.

Arbetsgrupp
Informations och kommunikationsgruppen tar gärna emot fler som är intresserade av att arbeta tillsammans med oss.

Håkan Andersson
Information/kommunikationsansvarig i Marks Arbetarekommun

Missat tidigare nyhetsbrev? Klicka och läs dom
 
Syntolkning av bild: Aktuellt i Politikens logotyp.

Häng med i vad som händer i partiet & politiken: prenumerera på partiets egen nyhetstidning!

Som aktiv och förtroendevald inom Socialdemokraterna är det viktigt att du hänger med i vad som händer – både i partiet och i politiken. Aktuellt i Politiken (AiP) är socialdemokratins egen nyhetsfördjupande tidning. Att läsa den varje vecka är det enklaste och bästa sättet att få bra koll på aktuella politiska frågor, uttalanden från ledande företrädare, goda exempel från socialdemokrater i andra kommuner och granskningar av politiska motståndare. Som läsare av AiP får du även ta del av insikter och analyser från exempelvis Anne-Marie Lindgren, Lars Stjernkvist, Elvy Söderström, Veronica Palm, Erik Nises och Daniel Färm – liksom information om personer som har fått nya uppdrag och som finns på nya positioner.

Du behöver AiP!
Att prenumerera på AiP är en naturlig del av ditt politiska engagemang. Genom professionell journalistik, men utifrån ett socialdemokratiskt perspektiv, får
du reda på vad som händer i partiet och politiken – från norr till söder.
Därför ger AiP dig som socialdemokrat helt unika möjligheter att förstå dagens
politiska utveckling och att rusta dig med fakta och argument som alla
socialdemokrater behöver. Så börja prenumerera nu direkt!

Erbjudande till alla partimedlemmar:
Helår (50 nr), både papperstidningen och digitalt: 490 kr.
Helår (50 nr), endast digitalt (läsa via dator, platta eller mobil): 350 kr.

Bli prenumerant redan idag!
 
Syntolkning av bild: Foto på vår lokal i Kinna, utifrån. En gul tegelbyggnad med skyltar som visar att det är Socialdemokraterna, ABF och LO:s lokal. Fotograf Håkan Andersson.

Partiexpedition

Ulrica Kling är kanslist på expeditionen.
Bemannad måndag till torsdag klockan 08.00-13.00.

På grund av pandemin tar expeditionen enbart emot bokade besök.

Socialdemokraterna i Mark
Boråsvägen 28
511 54 Kinna

Telefon 0320-47565

Klicka här för att skicka e-post till Arbetarekommunen
Facebook Instagram YouTube Länk till vår hemsida

Klicka här för att avregistrera dig från nyhetsbrevet

Do not click this link