Sveriges Museer – Vi tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen

Webbversion l Tipsa en vän IIntegritetspolicy

God jul & gott nytt museiår!

Snart är 2018 till ända, ett händelserikt år då de svenska museerna fortsatt varit välbesökta och eftertraktade. Året har mycket präglats av valet och den politiska diskussionen. 2018 är också märkesår för den svenska demokratin. Det är i dagarna 100 år sedan riksdagen fattade beslut om allmän och lika rösträtt. Just demokratifrågan kommer vi från Sveriges Museer att lyfta tydligt i vår framtids- och demokratisatsning under det kommande året.

Nu väntar 2019, bland annat med museernas vårmöte i Östersund på temat Älskade museum. Under vårmötet och i andra sammanhang fortsätter vi lyfta fram museernas möjligheter och utmaningar.

Till sist ett stort tack till alla som vi haft möjlighet att samverka med och möta under året för att utveckla och stärka de svenska museernas roll och position.

Maria Jansén
Ordförande Sveriges Museer

Mats Persson
Generalsekreterare Sveriges Museer

Inspelning från konferens om museilagen

Vad blir konsekvenserna av en ny museilag? Nu kan du kolla på inspelningen från konferensen som arrangerades av Västra Götelandsregionen, Sveriges Museer och Göteborgs kulturförvaltning, och genomfördes på Göteborgs stadsmuseum i november.

 

Museichefskoll, och andra på nya uppdrag

Hans Bergfast blir ny verksamhetschef vid Helsingborgs museer från mars 2019 och Sara Claesson tillträdde som museichef under Stockholms stadsmuseums stängda period. Läs vilka andra som också laddar om lite extra inför det nya året på nya jobb.

 

Hallå där! Sofia Embrén, projektledare på Sveriges Museer

Sofia Embrén är projektledare för Sveriges Museers Framtids- och demokratisatsning, ett projekt som startade i augusti med stöd från Postkodstiftelsen. Projektet ska bland annat mynna ut i en verktygslåda för museerna.

Besök Sveriges Museers hemsida där du hittar spännande utbildningar, konferenser och möten som arrangeras för oss i museisektorn.
Se hela utbudet
Anmäl ditt evenemang

 

Här kan ni som är verksamma inom museisektorn få era rekryteringsannonser publicerade. Hela listan med alla lediga jobb finns på vår hemsida.
Lediga jobb
Skapa annons

 

Sveriges Museer tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. info@sverigesmuseer.se | www.sverigesmuseer.se

Facebook Twitter YouTube
 

Om du inte vill ha nyhetsbrevet längre, klicka här för att avregistrera dig.

Postman