Vi söker programidéer på tema samverkan
Sveriges Museer - Vi tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen

Webbversion l Tipsa en vän I Integritetspolicy

Vårmötet i Visby 2020
 

Vi söker programpunkter till museernas vårmöte

Vårmötet 2020 äger rum 27–29 april i Visby.

Vårmötet är öppet för alla som är intresserade av museer och kulturarv. Nu söker vi programidéer till vårmötet, där du kan lämna in bidrag. Temat för mötet är samverkan och vi välkomnar programpunkter även från andra verksamheter än museer. Det är viktigt att det finns en tydlig koppling till årets tema och att det framgår hur ert bidrag leder till utveckling och samverkan.

Senast måndagen den 25 november vill vi ha dina förslag.

Här lämnar du ditt förslag på programpunkt.

Årets museum 2020

Var finns Årets museum 2020?


Utmärkelsen Årets museum delas varje år ut till ett svenskt museum som visat prov på nytänkande och samhällsförankrad verksamhet.

Nu kan alla som vill lämna in sitt förslag till juryn för Årets museum 2020.

Vårmötesvärd 2021

Vi söker vårmötesvärd för 2021


Museernas vårmöte har de senaste åren lockat runt femhundra deltagare. Konferensen ger ett värde till den plats som arrangerar. Men framför allt berättar vittnesmålen från värdmuseerna om det lyft man får av att vara del av vårmötet. Läs mer och ansök.

100 samtal på turné till ert museum

Arrangera ett av 100 samtal på ert museum?


I början av oktober hade vi premiär för 100 samtal på turné tillsammans med IKEA Museum i Älmhult. Vill ni anmäla ert intresse och veta mer om vad det innebär att arrangera ett av de 100 samtalen på ert museum. Maila projektledare Sofia Embrén.

Jeanette Gustafsdotter
 

Jeanette Gustafsdotter blir ny generalsekreterare för Sveriges Museer

Jeanette Gustafsdotter är utsedd till ny generalsekreterare för Sveriges Museer. Jeanette Gustafsdotter kommer närmast från tjänsten som VD för Tidningsutgivarna, TU.

– Vi är oerhört nöjda med rekryteringen av Jeanette. Sveriges Museer har under de senaste tio åren utvecklats till den självklara plattformen för frågor som rör landets museer. Det är nu dags att ta ett nytt steg i den utvecklingen genom att stärka upp förbundet med en generalsekreterare som kan bidra med ny och gedigen erfarenhet från tidningarnas branschorganisation, säger Maria Jansén, ordförande för Sveriges Museer.

Besök Sveriges Museers hemsida där du hittar spännande utbildningar, konferenser och möten som arrangeras för oss i museisektorn.
Se hela utbudet
Anmäl ditt evenemang

Här kan ni som är verksamma inom museisektorn få era rekryteringsannonser publicerade. Hela listan med alla lediga jobb finns på vår hemsida.
Lediga jobb
Skapa annons

 

Sveriges Museer tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. info@sverigesmuseer.se | www.sverigesmuseer.se

Facebook Twitter YouTube
 

Om du inte vill ha nyhetsbrevet längre, klicka här för att avregistrera dig.

Skickat med Paloma