Ett fullspäckat program med bland annat Jan Eliasson som talare.
Sveriges Museer - Vi tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen

Webbversion l Tipsa en vän I Integritetspolicy

Early bird-pris till museernas Vårmöte!

Passa på att anmäla dig till museernas Vårmöte senast den 1:a mars, så betalar du ett boka-tidigt-pris!

Bland de spännande programpunkterna hittar vi bland annat huvudtalarna Jan Eliasson, före detta vice generalsekreteraren för FN, som talar om sin långa erfarenhet av samverkan på global nivå, där respekt och kulturförståelse framhålls som viktiga beståndsdelar och Henry McGhie, grundaren av Curating Tomorrow talar om museer och hållbar utveckling.

Gå in direkt på Vårmötets konferenssida där du anmäler dig och ser programmet för dagarna i Visby>>>

museer under press
 

De kan bli Årets museum 2020

Sörmlands museum i Nyköping, Judiska museet i Stockholm och Vänermuseet i Lidköping är nominerade till utmärkelsen Årets museum. Sveriges Museer och Svenska ICOM (International Council of Museums) står bakom det prestigefyllda priset som delas ut i Visby i april.

rapport om museernas situation

Rapport från Sveriges Museer: Pressat ekonomiskt läge på landets museer

Minskade anslag och dåliga förutsättningar att dokumentera samtiden. Det är läget på många av landets museer, visar en ny rapport från riksorganisationen Sveriges Museer, som fick stor uppmärksamhet i media när den släpptes under Folk & Kultur i Eskilstuna.

Museilagen

Nu sätts museilagen på prov i Norrköping

Den nu aktuella utställningen om nazismens historia på Norrköpings stadsmuseum fick lokala politiker för Sverigedemokraterna att polisanmäla museet för förtal. Händelserna i Norrköping aktualiserar museilagen och museernas långsiktiga uppdrag som samhällets minne, enligt Sveriges Museer.

Besök Sveriges Museers hemsida där du hittar spännande utbildningar, konferenser och möten som arrangeras för oss i museisektorn.
Se hela utbudet
Anmäl ditt evenemang

Här kan ni som är verksamma inom museisektorn få era rekryteringsannonser publicerade. Hela listan med alla lediga jobb finns på vår hemsida.
Lediga jobb
Skapa annons

 

Sveriges Museer tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. info@sverigesmuseer.se | www.sverigesmuseer.se

Facebook Twitter YouTube
 

Om du inte vill ha nyhetsbrevet längre, klicka här för att avregistrera dig.

Do not click this link

Skickat med Paloma