Sveriges Museer - Vi tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen

Webbversion l Tipsa en vän I Integritetspolicy

Jeanette Gustafsdotter

Jeanette Gustafsdotter: En omtumlande start

Under mina första dagar som generalsekreterare presenterade vi rapporten Museer under press. Hur mycket museerna skulle hamna under press kunde vi inte ana vid det tillfället. Kort därefter polisanmäldes Norrköpings museum och Museilagen prövades på allvar för första gången. Sedan kom Corona och allt förändrades.

Från den 11 mars då vi träffade kulturminister Amanda Lind, till beslut från regeringen att de förbjöd allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 500 personer, till löpande uppdatering om allmänna sammankomster, till att vi beslöt att flytta fram vårt Vårmötet 2020, till att därefter träffa kulturministern igen i måndags. Och där mellan mängder med åtgärder för att möta allmänhet, personal och media.

Amanda Lind

Möte med kulturministern

Den 23 mars hade Sveriges Museer möte med kulturminister Amanda Lind och tjänstemän på kulturdepartementet. Sveriges Museers generalsekreterare och styrelseordförande beskrev medlemmarnas ekonomiska utsatthet med anledning av Coronaviruset och lyfte även fram de digitala utbud som nu erbjuds och utvecklas.

Visby

Vårmötet 2020 i Visby flyttas till 7–9 september

Nu kan vi meddela nya datum för Vårmötet 2020. Vi möts i Visby den 7–9 september under temat samverkan, något som känns mer aktuellt än någonsin. Vi arbetar just nu med att försöka hålla programmet så intakt som möjligt och kommunicerar med föreläsare, kongresshall, hotell med flera.

Digitala museibesök

Tips om digitala besök på museerna

Museerna följer noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer men det finns besökare som känner oro. För dem finns det digitala visningar, museibutiker via nätet och andra stödåtgärder. Sveriges Museer har därför samlat länkar, som kan vara intressanta i nuläget.

Besök Sveriges Museers hemsida där du hittar spännande utbildningar, konferenser och möten som arrangeras för oss i museisektorn.
Se hela utbudet
Anmäl ditt evenemang

Här kan ni som är verksamma inom museisektorn få era rekryteringsannonser publicerade. Hela listan med alla lediga jobb finns på vår hemsida.
Lediga jobb
Skapa annons

 

Sveriges Museer tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. info@sverigesmuseer.se | www.sverigesmuseer.se

Facebook Twitter YouTube
 

Om du inte vill ha nyhetsbrevet längre, klicka här för att avregistrera dig.

Do not click this link

Skickat med Paloma