Sveriges Museer - Vi tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen

Webbversion l Tipsa en vän I Integritetspolicy

Jeanette Gustafsdotter

Museisektorns stödmöjligheter under corona-utbrottet

Den 24 april meddelade kulturdepartementet att Kulturrådet ska fördela 370 av de 500 miljoner som tidigare aviserats som corona-stöd. Stödet ska främst gå till stora och små kulturverksamheter som förlorar intäkter till följd av evenemang som ställs in eller drabbas av merkostnader till följd av att evenemang har skjutits upp.

Sveriges Museer rekommenderar alla museer att läsa igenom de stödmöjligheter som finns på vår webb och ansöka skyndsamt där ni finner möjlighet.

Amanda Lind

Rapport från Sveriges Museers årsmöte

Under tisdagseftermiddagen höll Sveriges Museer sitt första digitala årsmöte. 45 medlemsmuseer deltog från runt om i landet. Allt från Kiruna i norr till Skåne i söder, och även från Capri och Villa San Michele. Årsmötet valde sittande ordförande Maria Jansén, Statens historiska museer, till ordförande för ytterligare ett år.

Visby

Tips om digitala besök på museerna

Museerna följer noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer men det finns besökare som känner oro. För dem finns det digitala visningar, museibutiker via nätet och andra stödåtgärder. Sveriges Museer har därför samlat länkar, som kan vara intressanta i nuläget. Dela dem gärna och hör av er om det finns andra tips som ni vill delge. Texten uppdateras löpande när det kommer in tips.

Digitala museibesök

Utredning klar för Sveriges museum om Förintelsen

Nu är utredningen om hur ett museum ska inrättas för att bevara och föra vidare minnet av Förintelsen avslutad och har överlämnats till regeringen. Museets inriktning föreslås vara att utveckla och förmedla kunskap och forskning om Förintelsen som historiskt skeende och lyfta fram berättelser från överlevande med anknytning till Sverige.

 

Besök Sveriges Museers hemsida där du hittar spännande utbildningar, konferenser och möten som arrangeras för oss i museisektorn.
Se hela utbudet
Anmäl ditt evenemang

Här kan ni som är verksamma inom museisektorn få era rekryteringsannonser publicerade. Hela listan med alla lediga jobb finns på vår hemsida.
Lediga jobb
Skapa annons

 

Sveriges Museer tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. info@sverigesmuseer.se | www.sverigesmuseer.se

Facebook Twitter YouTube
 

Om du inte vill ha nyhetsbrevet längre, klicka här för att avregistrera dig.

Do not click this link

Skickat med Paloma