Sista chansen anmäla programpunkter till museernas vårmöte

Webbversion l Tipsa en vän I Integritetspolicy

Sista chansen programförslag till Vårmötet 2024

Sveriges Museers vårmöte hålls i Karlstad den 23-25 april 2024. Temat för vårmötet är internationellt, vi kallar det Glocal – tänk globalt, agera lokalt.

I en tid när vi påverkas av många stora globala frågor och utmaningar behövs fler internationella perspektiv. Med utblickar och inspirerande exempel vill vi lyfta blicken utanför vårt eget lands gränser och göra relevanta jämförelser, dra lärdom av och hitta nya sätt för svenska museer att utvecklas i internationell takt. Genom att tänka glocal, både globalt och lokalt, har vi sett museer flytta fram sina positioner som viktiga aktörer för hållbar samhällsutveckling i alla dess dimensioner.

Det finns fortfarande lite tid att skicka in programförslag för att fylla Vårmötet med just detta. Målet är att alla som arbetar på ett museum, stort eller litet, ska finna inspiration och relevans i årets upplägg. Det kan vara idéer på workshops, paneldiskussioner, presentationer eller annat. Ett urval kommer att beredas av projektgruppen utifrån relevansen för temat. Vi välkomnar alla Sveriges museer att bidra till programmet för Vårmötet 2024!

Läs mer och anmäl programförslag
 
 

Vill ni vara värdar för museernas vårmöte 2026?

Vill ni anordna vårmötet? Välkommen att ansöka! Nästa år hålls vårmötet i Karlstad, orten för vårmötet 2025 är än så länge hemlig men avslöjas just i Karlstad. Nu söker vi en värdorganisation för vårmötet 2026. För värdorganisationen innebär mötet – förutom medial uppmärksamhet – fokus från branschen generellt, fördjupande samverkan med kollegor, kompetensutveckling och möjligheten att förstärka museifrågor i en lokal kontext.

Mer om att söka värdskap
 
 
Lediga jobb
 

Lediga jobb

På vår hemsida publicerar vi annonser för lediga tjänster. Ni som verkar inom museisektorn och söker personal får gärna skicka in era annonser för publicering.
Lediga jobb >>
Tipsa om jobb >>

 

Sveriges Museer tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. info@sverigesmuseer.se | www.sverigesmuseer.se

Facebook Twitter YouTube
 

Om du inte vill ha nyhetsbrevet längre, klicka här för att avregistrera dig.

Do not click this link

Skickat med Paloma