Nyheter och aktuell information från din VVS-leverantör

Klicka här för webbversion

Besök LK Systems
Effektiv badrumsrenovering med LK Installationsvägg

Effektiv badrumsrenovering och bättre arbetsmiljö med prefablösning

När J. Mattssons VVS tilldelades en badrumsrenovering hos Karlshamnsbostäder valde de att använda prefablösningen LK Installationsvägg Optimal, istället för att göra ett traditionellt stambyte. Resultatet blev snabbare installation och bättre arbetsmiljö.

Projektet omfattar renovering av 22 badrum på ett LSS-boende i Svängsta.
– LK hade berättat om sin installationsvägg för oss och det här var ett perfekt tillfälle att testa den eftersom Karlshamnsbostäder önskade dold rördragning och så liten inverkan som möjligt på verksamheten i övriga delar av byggnaden, säger Roy Åkesson, entreprenadchef på J. Mattssons VVS.

– Monteringen av LK:s prefabricerade installationsvägg med tillhörande stammar och takskåp går snabbare än vid ett traditionellt stambyte. Tidsbesparingen beror framförallt på att det krävs mindre borrning och rördragning. Dessutom får våra montörer en bättre arbetsmiljö.

Prefabricerat och projektanpassat system
Lösningen ett prefabricerat och projektanpassat system med alla delar från VA-stammar till installationsvägg. Själva installationsväggen består av tre moduler för dusch, handfat och WC samt en justerbar del för att anpassa bredden till rummets storlek. Alla rör, fixturer och beslag är förmonterade. Det är inga kopplingar inuti väggen utan de sitter i ett takskåp med tappvattenfördelare.

Läs mer om projektet

Personalnytt Region Syd

Jimmy Madsen, Teknisk innesäljare

Jimmy har stor erfarenhet av VVS-branschen. Han har tidigare arbetat på LK och kommer närmast från TECE där han varit lageransvarig. Nu är han tillbaka som Teknisk innesäljare i Malmö och finns redo att hjälpa dig.

Se alla kontakter på Region Syd

Jimmy Madsen
Produkter och lösningar
LK Installationsvägg OPTIMAL

Flexibel badrumslösning

LK Installationsvägg OPTIMAL kan användas både vid nyproduktion och renovering av till exempel lägenheter och hotell. Ytskikten kan varieras i det oändliga vilket ger stor designfrihet för arkitekter. Tack vare prefabricering är det enkelt att anpassa produkten efter önskemål, till exempel genom att addera fixturer för tvättmaskin eller dusch.

Läs mer om produkten

 

Utökat sortiment av rörsaxar

Nu utökar vi sortimentet av kapverktyg och presenterar två nya rörsaxar; LK Rörsax 25 Pro som är både sax och tomrörskniv i ett och samma verktyg och LK Rörsax 63 för dim 16-63 mm.

De högkvalitativa saxarna används för kapning av PE-X- och PAL-rör och finns i totalt fyra storlekar för dimensionerna 8–63 mm. Utbytesblad finns som tillbehör och byts enkelt utan verktyg.

Läs mer om produkten

LK Rörsax
Miljö & Kvalitet

Ett lite grönare LK

Från och med 2019 är transporterna ut från vårt centrallager koldioxidneutrala.

Vi klimatkompenserar för den koldioxid som bildas när gods fraktas ut från logistikcentret till er kunder genom att plantera träd med Vi-skogen. Hittills har det planterats 3 447 träd.

Läs mer här

 
Hållbarhet för oss på LK

Hållbarhetsrapporten hjälper oss att ifrågasätta och agera

LK arbetar varje dag för att uppnå ökad hållbarhet åt våra kunder, oss själva och vår omvärld.

Hållbarhetsrapporten är ett viktigt verktyg som hjälper till att belysa vad koncernen gör bra men också vad som kan förbättras.

Läs mer här

Följ oss i sociala medier för att ta del av alla våra nyheter

Facebook Instagram LinkedIn YouTube MyNewsDesk

LK Systems AB, Box 66 (Johannesfredsvägen 7), 161 26 Bromma.
+46 8 506 851 00 lksystems.se info@lksystems.se

Vill du inte ha nyhetsbrevet? Klicka här får att avbryta prenumerationen. Inställningar för din prenumeration.