Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren

Tipsa en kollega!

Samordningsförbundets logga. Bokstäverna H, B och S i tre blåa nyanser

Nyhetsbrev #3 2022

Regeringsuppdraget Ökad upptäckt av våld och NNS Stoppa våldet projekt

Införandet av att rutinmässigt ställa frågor om våld

Nu är vi i gång! Den 2 juni träffades alla medarbetare i förbundets finansierade insatser för att bland annat dra i gång införandet av ökad upptäckt av våld och att ställa frågor om våld inom ramen för NNS-projekt Stoppa våldet. Inbjudna föreläsare på temat Hur kan vi upptäcka våld? var Botkyrka kvinno- och tjejjour, projektet Alis i Södertälje som ställt frågor om våld rutinmässigt och MIA-projektet som presenterade resultat från studien ”7 lärdomar om att ställa frågor om våld”.

Elin Asplund, förbundschef, säger så här om införandet:

- Erfarenheterna från vårt MIA Vidare är ovärderliga nu när vi ska utöka vårt arbete med ökad upptäckt av våld till alla finansierade insatser. Det viktigaste i nästa steg blir att medarbetarna i de finansierade insatserna får möjligheten att förbereda arbetet tillsammans på bästa sätt och med stöd av kansliet förstås. Vi har bland annat sammanställt viktigt informationsstöd via vår webbplats för medarbetarna att använda och vi kommer också att utveckla stödet löpande utifrån insatsernas behov. Att rutinmässigt ställa frågor om våld kräver en del förberedelse på olika sätt och är ett viktigt steg för varje finansierad insats. Vi vet, utifrån lärdomarna från MIA Vidare, att det kan vara utmanande att ställa frågor om våld och därför är det också särskilt viktigt att skapa förutsättningar för att underlätta arbetet med frågorna.

Ta del av samlat informationsstöd om Ökad upptäckt av våld på förbundets webbplats:

Ökad upptäckt av våld - samlat informationsstöd
 
Inbjudan till nationellt webbinarium om Insatskatalogen

Insatskatalogen – ett stöd i att hitta insatser inom välfärden

Samordningsförbundet Centrala Östergötland, som är projektägare för Insatskatalogen arrangerar webbinarium om Insatskatalogen vid två tillfällen i höst.

Anmäl dig till webbinarium om Insatskatalogen
 

Tjänstedesign i samverkan

- Film om tjänsedesign och utvecklingsprogrammet på 3 minuter!

En ny omgång av utvecklingsprogrammet planeras till hösten 2022! Vill du veta vad det innebär? Titta på filmen från avslutskonferensen av utvecklingsprogrammet i tjänstedesign från den 24 maj:

➡️ Titta på filmen [Youtube]

Läs mer om utvecklingsprogrammet och anmäl ert team!

 

Seminarier

- Håll utkik efter fler seminarier redan i början av hösten på förbundets webbplats!

18 oktober kl.8.30 - 10.00

Självmord och ekonomiska kriser – den suicidala processen och förebyggande insatser

Nationellt Centrum för Suicidforskning och Prevention föreläser i ämnet.

Nationellt Centrum för Suicidforskning och Prevention (NASP) är Region Stockholm och statens expertorgan för suicidprevention. Verksamheten vid NASP kan delas in i fyra huvudområden: Forskning och metodutveckling, Analys och uppföljning av epidemiologiska data, Information och Utbildning.

Anmäl dig här
 

Tips på seminarium!

Den 22 augusti kl. 13.00 - 15.00 arrangerar Samordningsförbundet i Södertälje seminariet tillsammans med Hagabergs folkshögskola i Södertälje

Hur kan studier på folkhögskola bidra till återhämtning vid psykisk ohälsa?

Forskarna Joel Hedegaard och Martin Hugo från Nationellt kompetenscentrum för livslångt lärande vid Jönköpings universitet presenterar sin studie om Livskunskapskurserna på Hagabergs folkhögskola i Södertälje.

Anmäl dig här
 
Du hittar fler webbseminarier i länet på:
www.finsamstockholmslan.se
 

 

Länktips!

 

Slututvärderingsrapport: Utvärdering av samverkan i IOP Kvinna i Botkyrka - Utvärdering av samverkan i IOP Kvinna Botkyrka har även inkluderat Samordningförbundets finansierade insats, Tillväxt Kvinnan, som avslutades i höstas efter att ha drivits inom ramen för IOP Botkyrka.

 

Använd SIP - ett verktyg vid samverkan | SKR

 

Presentationsmaterial från tidigare webbinarier [Samordningsförbundets hemsida]. Du hittar bland annat dokumentation från avslutskonferensen för utvecklingsprogrammet i tjänstedesign  [Samordningsförbundets webbplats].

 

 

Nyhetsbrevet utges av Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem. Det utkommer ca 5 gånger per år. För innehållet ansvarar förbundschef: Elin Asplund

LinkedIn Hemsida
www.samordningsforbundethbs.se
samordningsforbundethbs@huddinge.se
LinkedIn
 

Vill du inte längre ha våra nyhetsbrev?
Du får det här mailet för att du anmält intresse till att prenumerera på nyhetsbrev från Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem. Vi använder enbart listan med e-postadresser i administrativt syfte.

Du kan när som helst begära att uppgifter om dig tas bort genom att

maila oss eller avsluta din prenumeration direkt.

Tillsammans gör vi skillnad!

Do not click this link