Nyhetsbrev Samordningsförbundet HBS

Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren

Tipsa en kollega!

Samordningsförbundets logga. Bokstäverna H, B och S i tre blåa nyanser

Nyhetsbrev #6 2023

Höstens kalendarium har fyllts på och det är många intressanta kunskapsseminarium som erbjuds de kommande veckorna, både digitala och fysiska. Missa heller inte länktipsen längst ned i nyhetsbrevet, bland annat om MUCF-dagarna om unga som varken arbetar eller studerar.

 

Seminarier

26 oktober, kl.09:00-11:30, digitalt.

DO och Antidiskrimineringsbyrån

Detta kunskapsseminarium är ett kostnadsfritt erbjudande från projekten Lumena och Conecto och inom ramen för Conectos kompetensutveckling.

Diskrimineringsombudsmannens (DO) första årliga rapport om förekomsten av diskriminering visar att diskrimineringen är utbredd i samhället och att det finns stora risker för diskriminering i arbetslivet och i skolan. Utredare från DO berättar om rapportens resultat och slutsatser.

Med bakgrund inom juridik och mänskliga rättigheter berättar Annika Heikkinen, verksamhetsledare på Antidiskrimineringsbyrån, mer utifrån konkreta rättsfall på temat etnicitet och religion.

Läs mer och anmäl dig till webbinarium
 

17 november, kl.09:00-12:00, Finlandshuset konferens.

Kunskapsdag i BIP

Den 17 november arrangerar Conecto en kunskapsdag i BIP. Tidigare i våras erbjöds en introduktionsföreläsning i BIP av Karen Ask från Växthuset Kompetencecenter och nu finns det möjlighet till fördjupning i metoden.

BIP (Beskæftigelses Indikator Projektet) är en dansk forskningsstudie som visar att kombinerade, samordnade och parallella insatser ger bäst resultat för att närma sig arbete, vilket gör att arbetssättet lämpar sig särskilt bra för verksamheter som bedrivs i samverkan.

Läs mer och anmäl dig till kunskapsdag
 

Kom igång med Välfärdsguiden!

Välfärdsguiden är nästa generations sökverktyg och föregås av Insatskatalogen, där bland annat kommunerna tidigare har haft sina insatser presenterade. Guiden kommer att innehålla de funktioner som Insatskatalogen erbjuder och mer därtill.

Du känner väl till Välfärdsguiden? Om du klickar på Besök Välfärdsguidens vägval nedan kommer du direkt till funktionen vägval, där kan du söka bland instatser, stöd och aktiviteter hos olika myndigheter, organisationer och verksamheter.

Besök Välfärdsguidens vägväl
 

Samordningsförbundet Centrala Östergötland är projektägare av Välfärdsguiden och håller nationella webbinarium om Välfärdsguiden.

Nästa tillfälle är 29 nov kl. 09:00-09:45.

Läs mer och anmäl dig till webbinarium
 

Aktuellt

Arbetsgivarnätverket

Arbetsgivarnätverket har skapats för medarbetare i arbetslivsinriktade insatser i Huddinge, Botkyrka och Salem (förbundsfinansierade insatser, kommunen och Arbetsförmedlingen) som har ett behov av att hitta arbete till deltagare.

Nätverket ger tips till varandra om olika arbetsgivare som har möjlighet att ta emot en deltagare på arbetsträning/praktik eller har ett behov av mer personal.

Syftet med AG-nätverket är hitta arbeten till deltagare i de arbetslivsinriktade insatserna och skapa fler kontaktytor.

Nätverket träffas varannan vecka på tisdagar mellan 09:00-09:30. Varannan gång är det fysiskt, varannan gång digitalt.

Nätverket är ett öppet forum, om du är intresserad av att delta skicka ett mejl till vår Af-koordinator Marie Rundlöf, marie.rundlof@arbetsformedlingen.se

Läs mer om AG-nätverket och kommande aktiviteter
 

Nästa gruppstart för MIA mobiliseringsgrupp är 25 oktober

Intresseanmälan MIA mobiliseringsgrupp
 

Länktips!

Huddinge kommun lanserar webbutbildning om beroende och substansbruk
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor anordnar MUCF dagarna 2023 på temat "Ingen ung utanför"
NSPH, Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa anordnar webbutbildning i brukarinflytande
Utbildning i självmordsprevention genom Aktion Livräddning (regionstockholm.se)
Presentationsmaterial från tidigare webbinarium/föreläsningar
 
Du hittar fler webbseminarier i länet på:
www.finsamstockholmslan.se
 

Nyhetsbrevet utges av Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem. Det utkommer ca 5 gånger per år. För innehållet ansvarar förbundschef: Elin Asplund

LinkedIn Hemsida
www.samordningsforbundethbs.se
samordningsforbundethbs@huddinge.se
LinkedIn
 

Vill du inte längre ha våra nyhetsbrev?
Du får det här mailet för att du anmält intresse till att prenumerera på nyhetsbrev från Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem. Vi använder enbart listan med e-postadresser i administrativt syfte.

Du kan när som helst begära att uppgifter om dig tas bort genom att

maila oss eller avsluta din prenumeration direkt.

Tillsammans gör vi skillnad!

Do not click this link