Tack för din insats!

Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren

Tipsa en kollega!

Samordningsförbundets logga. Bokstäverna H, B och S i tre blåa nyanser

Nyhetsbrev december 2021

 

Genom Samordningsförbundet bidrar du till att inkludera fler människor i samhället.

Elin Asplund, förbundschef, bjuder in dig till en stunds läsning om hur vi tillsammans bidrar till ett mer inkluderande samhälle genom Samordningsförbundets arbete.Du kommer till texten via länken nedanför:

 

>>> Elin Asplund - Tack för din insats

 

Ny utvecklingsledare inom tjänstedesign på kansliet

Hallå där, Susanna Johansson Shaibu...

Du tar vid i arbetet med att bygga förmåga i användarinvolvering med hjälp av tjänstedesign hos våra medlemmar inom ramen för Samordningsförbundets uppdrag. Redan i början av nästa år startar en ny utbildningsomgång i tjänstedesign som du håller i, hur känns det?

Det känns jättekul! Jag har döpt om den från utbildning till utvecklingsprogram för jag tycker att vi jobbar med riktiga utmaningar här. Vi tar ju en ansats till att utveckla verksamheterna och då är utvecklingsprogram en bra beskrivning.

Hur kommer det sig att du valt att söka dig till just Samordningsförbund?

– När vi jobbar med samhällsutmaningar utifrån individens perspektiv, så landar vi hela tiden i att det är samverkan och samordning som behövs och våra myndighetsgränser suddas ju ut när vi tittar utifrån, när vi använder tjänstedesign utifrån användarens perspektiv. Därför tycker jag att Samordningsförbundet som organisation är väldigt viktig och jag tror att det kommer att bli ännu viktigare framöver. Det är helt enkelt ett väldigt spännande uppdrag!

 

"Jag söker mig gärna till uppdrag som handlar om att utveckla förmåga och möjliggöra utrymme för innovation genom tillitsbaserat ledarskap och tjänstedesign."

 

Susanna har en bakgrund inom innovationsarbete och tillitsbaserad styrning i olika roller och uppdrag från offentlig sektor, både lokalt, regionalt och nationellt. Bland annat har Susanna drivit ett innovationsprojekt inom ramen för en kommunal innovationssatsning som kallades Förändra radikalt på SKR, föregångaren till Innovationsguiden. Susanna har sedan dess varit med som processledare och metodstöd i många tjänstedesignprojekt. Hon kommer senast ifrån Migrationsverket där hon har haft chefsuppdrag med bland annat engagemang i tillitsnätverk på myndigheten. Susanna har en pol.mag från Umeå Universitet.

 

Är du intresserade av att delta i utvecklings-programmet i tjänstedesign med ledning av Susanna?

 

>>> Intresseanmälan - utvecklingsprogram i tjänstedesign (pdf)

 

 

Förstudien Startplats Ung

En förstudie om unga vuxna som varken arbetar eller studerar (UVAS), boende i Huddinge kommun med stöd av ESF, Europeiska Socialfonden.

Syftet med förstudien har varit att genom metoden tjänstedesign fånga de ungas egna upplevelser och erfarenheter av hur myndigheter, i synnerhet kommunen, kan nå ut med information, skapa tillitsfulla relationer till uvas och erbjuda dem rätt stöd i rätt tid.

Tre huvudinsikter

Unga befinner sig i livssituationer och har behov som skiljer sig från hur myndigheter och utbildningssystem är organiserade.

 

Unga upplever svårigheter med att komma i kontakt med, förstå och använda samhällets stöd.

 

Det uppstår en ”kulturkrock” mellan ungas förväntningar (och upplevda förmågor) och myndigheternas syn på individens eget ansvar.

 

Sex utvecklingsområden

En utsträckt hand

 

Personlig kontakt

 

Ett tydligt erbjudande

Helhetsperspektiv och kontinuitet

 

Lotsande stöd och sammanhållen planering

 

Vara i aktivitet och befinna sig i ett sammanhang

Ladda ned hela rapporten >>> Förstudie Startplats Ung (pdf)
 

Kommande webbinarium

Anmäl dig direkt genom att klicka på länken eller besök Samordningsförbundets hemsida: www.samordningsforbundet.se. Fler webbinarier planeras nästa år, håll utkik!

 

27 januari kl.08.30 - 10.00

Botkyrka kommuns samordnare mot kriminalitet

Vi vet att man behöver stöd inom flera olika livsområden för att bryta upp ur kriminalitet. Botkyrka har därför ett individanpassat, samlat stöd och samarbetar med olika myndigheter och verksamheter.

Emil Häggbom och Elise Ekmen jobbar på Botkyrka kommun som samordnare mot kriminalitet. Deras uppdrag är att hjälpa personer att lämna en kriminell livsstil.

Anmäl dig här

Du hittar fler webbinarier inom länet på: www.finsamstockholmslan.se

www.lan.se

 

Projektet Tillväxt Kvinna

-intervju med Alexander Haddad, projektledare för Tillväxt Kvinna

Erfarenheter från samverkan mellan idéburen och offentlig sektor för att stärka utrikes födda kvinnors förutsättningar till egen försörjning.

Alexander Haddad, projektledare

 

"Att förverkliga projektet med så många samverkande parter utan att trampa på varandras ansvarsområden och utan kulturkrockar i sig är en framgång."

 

Läs hela intervjun här >>> Projektet Tillväxt Kvinna
 

Länktips!

Finsam kunskapsstöd - ett samlat kvalitetssäkrat stöd och vägledning för dig som arbetar i samverkan genom samordningsförbund.

 

Vill du hjälpa oss att bli bättre?

Vi genomför just nu en enkätundersökning som vänder sig till dig som i din profession möter personer i behov av samordnad rehabilitering.

Enkätsvaren utgör en viktig del i vår uppföljning av verksamhet och ingår delvis också i en nationell uppföljning av insatser finansierade av samordningsförbund.

Enkäten nås via denna länk: http://hbs.insurvey.se/c95fddc9e30cd1

Tillsammans gör vi skillnad!

 

God Jul & Gott Nytt År!

 

Nyhetsbrevet utges av Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem. Det utkommer ca 4 gånger per år. För innehållet ansvarar förbundschef: Elin Asplund

LinkedIn Hemsida
www.samordningsforbundethbs.se
samordningsforbundethbs@huddinge.se
LinkedIn
 

Vill du inte längre ha våra nyhetsbrev?
Du får det här mailet för att du anmält intresse till att prenumerera på nyhetsbrev från Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem. Vi använder enbart listan med e-postadresser i administrativt syfte.

Du kan när som helst begära att uppgifter om dig tas bort genom att

maila oss eller avsluta din prenumeration direkt.

Do not click this link