Ett lite trevande läge på marknaden

Select Executive Search AB

 

Read this newsletter in your browser

 

Hos oss på Select!

 

Hoppas 2023 börjat bra hos er! Vi kan ju konstatera ett märkligt och lite trevande läge på marknaden just nu. Det råder en stor osäkerhet för många branscher. Vissa behöver dra lite i handbromsen, stanna upp och kanske även varsla personal. Medan andra fortsätter nästan som vanligt. Kanske lite mer försiktigt märker vi.

 

Sedan årsskiftet samarbetar vi med flera bolag som känner av nedgången - så de flesta tillsättningar handlar om att ersätta någon som slutat. Oavsett så är det i dessa tider extra viktigt med ett nära samarbete. Inte minst för kandidaternas skull som så klart kan känna stor osäkerhet kring att våga ta steget och byta jobb. Att vi som rekryterare skapar en stor trygghet i processen är avgörande för bästa resultat!

 

Helén är just nu på hemmaplan och hoppar in på kontoret vissa dagar för att hjälpa till med research. Vi har en praktikant hos oss under våren, Emelie Johansson, som studerar beteendevetenskap med inriktning psykologi. En otroligt målmedveten tjej på 23 år som bestämt sig för att hon vill jobba med rekrytering. Gärna som egen företagare i framtiden. Så roligt att ha henne på kontoret, hon suger verkligen åt sig kunskap. Det är också väldigt intressant och lärorikt att få hennes unga ögon på vår hemsida, på vår process mm.

 

Vi jobbar just nu med tillsättningar i Skåne, Skaraborg, Bohuslän och i Stockholm så i den första delen av rekryteringsprocessen gör vi det mesta digitalt. Går alldeles utmärkt och det har vi pandemin att tacka för. Fysiska möten tar vi såklart i nästa steg för att välja ut slutkandidater.

 

Varmt välkommen förbi på en kopp kaffe eller hör av dig så tar vi ett samtal under en digital kaffestund!

 

Tveka inte att höra av dig om du behöver rekrytera eller själv är ute efter nya utmaningar!

 

Välkommen att ta kontakt med oss!

Varför du inte ska lita på din magkänsla

 

En liten historia från min vardag om att rekrytera på sin magkänsla

För ett par månader sen skulle jag tillsätta en chef till ett mindre företag som skulle bygga upp en ny säljorganisation. Ett spännande och intressant uppdrag då bolaget satsade på en rejäl tillväxt kommande år.

När jag kom in i bilden hade kunden två kandidater som de fått fram genom sina egna kontakter.

 

Läs inlägg
 

Så når du passiva kandidater

 

Aktiva kandidater är personer som antingen ser sig omkring efter ett nytt jobb, eller som aktivt söker sig till en ny arbetsplats. Visste du att vi i Norden ligger under det globala genomsnittet för antalet aktivt arbetssökande?

Det innebär att vi ha en större andel passiva kandidater dvs personer som inte aktivt letar efter en ny anställning.

Undersökningar visar dock att majoriteten av de passiva kandidaterna ändå är öppna för förslag och nya karriärmöjligheter.

Läs inlägg

Med hopp om ett bra  2023 för er alla!

 

Marie Bubach & Helén Thorpö

 

Surbrunnsgatan 6, Göteborg

Sveavägen 98, Stockholm
 

Telefon: +46 (0)707 60 72 43
marie@selectexecutivesearch.se

Facebook Instagram LinkedIn Vår hemsida

Klicka här för att avregistrera din adress

 
Do not click this link