Juni 2020

 
 

Tipsa en vän

 

Läs brevet i din webbläsare

 
 

Sommar och semester närmar sig med stormsteg och vi ser fram emot en hel del härliga dagar med sol, bad och att få njuta av lite ledighet. Det har helt klart varit en annorlunda vår för oss alla på många olika sätt. Här på Coompanion har vi fått ställa om och försöka göra det bästa av situationen för att genomföra verksamheten och driva våra projekt. Digitalisering har blivit vardag och det känns ändå som vi fått en rejäl skjuts och kan fortsätta på den banan i betydligt högre grad och bidra till ett hållbart samhälle i snabbare takt. Men visst saknar man många gånger fysiska möten för att nå fram och känna in uttryck och stämning.

Under våren har bland annat drivit en Förstudie kring kooperativa affärsmodeller med personalövertagande som ägarskifte, Albergo Diffuso som är ett kooperativt hotellkoncept samt kooperativ lösning inom solcellsanläggningar. I förstudien vill vi här i nyhetsbrevet slå ett slag för personalägande! Efter sommaren kommer vi att genomföra två intressanta seminarier på temat samt att vi har mött ett mycket gott exempel där personalen tog över ett företag i Vika Maskinsystem AB, som vi vill dela med oss av.

Ha nu en riktigt skön sommar och semester önskar vi Er alla här på Cooompanion Dalarna!

Bengt Sundgren, verksamhetsledare

 
 

Räddade jobben kvar lokalt tack vare personalägande

Pensionen närmade sig och framtiden var osäker för Krister Källström och hans företag och livsverk Maskinsystem AB. Vem skulle ta över? Och hur skulle han kunna rädda den så viktiga lokala identiteten? Lösningen blev ett personalövertagande, där femton av de dåvarande sexton medarbetarna på företaget tog över verksamheten.

Läs mer
 
 

Generationsskifte i företaget eller en ny ägare?

Finns det risk att lönsamma företag pensioneras tillsammans med ägarna?

I ett internationellt perspektiv är det vanligt med personalövertagande i form av medarbetarägda kooperativa företag. Kan personalägande vara ett alternativ även här?

Intresserad? Kolla denna korta, informativa film.

Boka in seminarie om personalägande med flera, spännande föreläsare!

Vi kommer till Mora den 31 augusti och till Borlänge 1 sept! Inbjudan kommer snart att skickas ut.

Läs mer om personalövertagande
 

Följ oss i sociala medier!

Facebook Instagram

Coompanion Dalarna

Adress: Forskargatan 3, 781 70 Borlänge
Telefon: 0243-193 15

E-post: dalarna@coompanion.se
Hemsida: dalarna.coompanion.se

Dela gärna nyhetsbrevet!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn

Vill du inte ha nyhetsbrevet, klicka här för att avregistrera. Vi antar i annat fall att du fortsatt vill ha vårt nyhetsbrev och du godkänner då att vi lagrar din e-postadress i enlighet med vår policy för GDPR.

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma