Augusti 2020

 
 

Tipsa en vän

 

Läs brevet i din webbläsare

 
 

Hej!

Nu är vi igång för fullt efter sommar och semester. Under hösten kommer vi fortsätta med begränsningar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, vi erbjuder digital rådgivning och försöker hitta lösningar för att upprätthålla möjligheter till information och rådgivning.

Vi har tillsammans med Region Dalarna och Högskolan Dalarna utvecklat en version av den välkända "business model canvas" som vi tycker passar kooperativa företag och företag med samhällsnytta som målsättning, ännu bättre! Vi kallar detta verktyg Social business model canvas 1.0. Som namnet antyder är verktyget fortfarande i utvecklingsfasen men vi har testat det ett antal gånger med stor framgång och tror att det finns en betydande nytta för många kooperativa företag att genomgå denna process.

Vill du och ditt företag lära känna er affärsmodell bättre, komma till fram till verksamhetsutvecklande insikter eller tänka i nya banor om ert hållbarhetsarbete? Hör av er så bokar vi in en kostnadsfri rådgivning!

Kontakta oss
 
 
Service och organisering i landsbygder, seminarium 10 september

Service och organisering i landsbygder, seminarium 10 sept.

Coompanion Dalarnas projekt ”Lokal HUB landsbygdssamverkan – kommersiell service och besöksnäring” har bjudit in Patrik Cras, forskare på SLU, att hålla ett seminarium i Dalarna.

Ur programmet:

Servicens betydelse ur de lokala aktörernas perspektiv?
Att möta bygdeföreträdare – Den lokala offentligheten och det organisatoriska landskapet.
Vart är vi på väg? Bygdebolag och liknande föreningslösningar i ett större sammanhang.

Program och anmälan
 
 

Offentlig finansiering – webbinarium 22 sept.

Har du en projektidé som du vill söka bidrag för? Känns det svårt att veta vilken väg du ska välja för att hitta rätt finansiering? Eller är du intresserad av olika offentliga finansieringsmöjligheter i största allmänhet?

Passa då på att lyssna till Region Dalarna, Tillväxtverket, Almi, Länsstyrelsen Dalarna, Vinnova, Marginalen Bank och Exportkreditnämnden för att ta del av olika möjligheter för ditt företag att söka ekonomiskt stöd.

Anmälan och mer info
 
 

Vill du bli vassare på hållbarhet? Anmäl dig till Sustainability Boot camp!

I våras genomförde vi tillsammans med Dalarna Science Park Almi Företagspartner Gävle Dala och ecoINSIDE pre-sustaiabillity bootcamp digitalt med ett 40-tal deltagare. Nu planeras Sustaiabillity bootcamp genomföras i fysisk form den 1-2 okt. Om du vill bli knivskarp på hållbarhet är detta ett gyllene tillfälle för dig. 🌏

Anmäl dig via knappen nedan, (obs begränsat antal platser).

Anmälan och mer info
 
 

Affärsmässig nytta genom mångfald, nominera till Mångfaldspriset 2020!

Mångfaldspriset Dalarna delas varje år ut av StyrelseAkademien Dalarna, Nordea och Mellansvenska Handelskammaren i samarbete med Länsstyrelsen Dalarna, Almi Företagspartner Dalarna, Kraftplan HR Business Partner och Panang Kommunikation.

Syftet med priset är att stimulera ökat mångfaldsperspektiv i styrning och ledning av företag/verksamheter för att ge riktig affärsmässig nytta och därigenom bidra till utvecklingen av näringslivet i Dalarna.

Läs mer och nominera
 

Följ oss i sociala medier!

Facebook Instagram

Coompanion Dalarna

Adress: Forskargatan 3, 781 70 Borlänge
Telefon: 0243-193 15

E-post: dalarna@coompanion.se
Hemsida: dalarna.coompanion.se

Dela gärna nyhetsbrevet!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn

Vill du inte ha nyhetsbrevet, klicka här för att avregistrera. Vi antar i annat fall att du fortsatt vill ha vårt nyhetsbrev och du godkänner då att vi lagrar din e-postadress i enlighet med vår policy för GDPR.

Ändra dina prenumerations-inställningar

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma