Oktober 2020

 
 

Tipsa en vän

 

Läs brevet i din webbläsare

 
 

Invigning av syateljé på IKEA, Yalla Borlänge

Syateljé, som drivs av det nya sociala företaget Yalla Borlänge, har nu invigs på IKEA! Föreningen har utvecklats från Coompanions projekt Trappa upp som finns nationellt i fem olika regioner, och som syftar till att skapa arbete för kvinnor som kämpar för att ta sig in på arbetsmarknaden. Våra förebilder och mentorer för projektet Trappa upp är Yalla Trappan i Malmö.

I Borlänge har projektet utvecklats i samarbete med bland andra IKEA i Borlänge för att utveckla en syateljé i varuhuset. Verksamheten genomsyras av kreativitet och hållbarhetsänkande, något som stämmer bra överens med IKEAs hållbarhetsarbete.

För att lyckas nå resultat och framgång har det lokala samarbetet varit avgörande, partner är Samordningsförbundet Borlänge, Arbetsförmedlingen, Fornby folkhögskola, Studieförbundet Vuxenskolan och Borlänge kommun.

Läs mer om projektet
 
 
#47Kooperativaveckan

Kooperativa veckan #47

Under en hel vecka, vecka 47, sätter vi det kooperativa entreprenörskapet i rampljuset, i hela landet. Program för Dalarna kommer snart!

 
 

Framtidsspaning med Kairos Future

Snart är det dags igen! Faluns Företagarvecka 2019 var en vecka fylld med nätverkande, inspiration och många bra samarbeten. I år kommer vi delta tillsammans med Ung Företagsamhet, där vi bjuder in till framtidsspaning med Kairos Future måndag 9 november: Varför söker inte unga talanger jobb hos dig? Samhällstrender bland unga och förändringar av värderingar - vad gör företag och arbetsplatser attraktiva?

Programmet för hela veckan släpps snart, där kommer länk till anmälan finnas.

Läs mer om veckan
 
 

Kooperation ännu mer relevant för framtiden visar ny rapport

Kairos Future och Svensk Kooperation har tagit fram en rapport ”Kooperation på framtidens villkor”. Rapporten visar att kooperativa och ömsesidiga företag kan bidra till att lösa framtidens utmaningar.

– Vårt samhälle står för stora utmaningar, och kooperativa och ömsesidiga företag kan och vill göra skillnad. Men kunskapen om den kooperativa företagsformen är för låg. Nu behövs en politik som gynnar det kooperativa företagande och en folkbildning av allmänhet, politiker och lärosäten, säger Anna Karin Hatt, ordförande för Svensk Kooperation och vd för LRF.

Läs mer
 
 

We Effect #starkaretillsammans

We Effect samlar kooperationen för att hjälpa många hårt drabbade av Corona i tredje land.

Coompanion har gått in i den gemensamma kampanjen #starkaretillsammans. Vi har ett gemensamt insamlingskonto där du kan bidra till att kooperationen kan verka och göra stor skillnad bland hårt drabbade i andra delar av världen.

Skanna QR-koden (i bilden ovan) i din Swish-app så blir det extra smidigt att skänka (förinställt på 20 kr, men du väljer själv belopp). Du kan också använda nr 123 681 24 16, alt. gå till kampanjsajten via knapp nedan.

Skänk din företagsgåva här
 

Följ oss i sociala medier!

Facebook Instagram

Coompanion Dalarna

Adress: Forskargatan 3, 781 70 Borlänge
Telefon: 0243-193 15

E-post: dalarna@coompanion.se
Hemsida: dalarna.coompanion.se

Dela gärna nyhetsbrevet!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn

Vill du inte ha nyhetsbrevet, klicka här för att avregistrera. Vi antar i annat fall att du fortsatt vill ha vårt nyhetsbrev och du godkänner då att vi lagrar din e-postadress i enlighet med vår policy för GDPR.

Ändra dina prenumerations-inställningar

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma