Filterbubblor, algoritmer och desinformation – så funkar framtidens medievärld. Filma, fundera och förfina!​​​​​​​

Läs i din webbläsare

 

Tipsa en kollega

Några av de medverkande på Framtidens Lärande Väst: Emelie Hahn, Fredrik Heintz, Elisbet Nihlfors, Marie Nilsberth, Nicklas Hermansson, Annika Agélii Genlott, Mikael Svensson, Linda Mannila.

Tillsammans skapar vi framtidens skola

Välkommen till Framtidens Lärande Väst, 13-14 juni i Karlstad. Mötesplatsen där praktik och forskning möts i dialog, kring skolutveckling och skolans digitalisering.


Framtidens Lärande Väst den 13-14 juni 2023, på Karlstads universitet, är mötesplatsen för ett regionalt och nationellt samtal mellan forskning och beprövad erfarenhet. Vi ser fram emot två dagar av kollegiala samtal. Om lärande och ledarskap. Om framtid och hållbarhet.

Framtidens lärande skapar vi tillsammans – i dialog. Varmt välkommen att delta i samtalet – du bidrar med dina egna erfarenheter och inspireras av andras lärdomar!

I programmet möter du lärare, förskollärare, skolchefer, forskare, företrädare för näringsliv och samhälle. Nu hittar du delar av programmet på Framtidens Lärandes webbplats och programmet fylls på kontinuerligt.

Framtidens Lärandes webbplats.

Till konferensanmälan
 

Några programpunkter på Framtidens Lärande Väst

 

Digitaliseringens dragningskraft i lärmiljön

Hur organiserar vi förskolans lärmiljö för målstyrd undervisning där digitaliseringen ingår och bidrar till lärande? Närvarande pedagog där barnen själva, oavsett sin förmåga kan använda digitalisering i sitt lärande.

Medverkande: Marcus Juberg biträdande skolledare och Pernilla Lörner specialpedagog, förskola, Karlstads kommun.

 

Filterbubblor, algoritmer och desinformation – så funkar framtidens medievärld

Vad är sant? Vad är falskt? Och spelar det egentligen någon roll? Omvärldsbevakaren Nicklas Hermansson bjuder på en hisnande resa i mediernas förtrollade värld och visar varför källkritik och ansvariga utgivare aldrig har varit viktigare.

Medverkande: Nicklas Hermansson, chefredaktör, NomoFomo

 

Filma, fundera och förfina!​​​​​​​

Skolor i Eda kommun använder video som verktyg för att analysera och förbättra läsundervisning. Ett framgångsrikt förbättringsarbete som bygger på vetenskap både vad gäller ämnesdidaktiken och kompetensutvecklingsformen. Hur vet man att undervisningen förfinats och gagnar eleverna, är en fråga Malin och Jessica besvarar under seminariet.

Medverkande: Malin Granström och Jessica Åmberg, språk-, läs- och skrivutvecklare, Eda kommun

 

Värmekameror visar det osynliga

Värmekameror gör det möjligt att se annars osynliga fenomen, som värmeledning i olika material, värmeutveckling vid kemiska reaktioner, eller djurs temperaturreglering. I en workshop får du prova på att använda värmekameror i utforskande arbete och får tips på praktiska aktiviteter för elever i olika åldrar.

Medverkande: Jesper Haglund, universitetslektor i fysikens didaktik, Karlstads universitet

 

Du kan göra skillnad! Variation, inkludering och verkliga mottagare med digitala verktyg

Hur kan alla elevers röster få bli hörda?Johan Sköld kommer att visa exempel på hur du som lärare kan göra skillnad och stärka elevernas språk med hjälp av digitala verktyg, verkliga uppdrag och publicering.

Medverkande: Johan Sköld, Gymnasielärare, ForshagaAkademin, Guldäpplepristagare 2019

 

Ett ökat handlingsutrymmes möjligheter för undervisning och lärande

När skolans styrdokument förändras för att stärka lärares möjligheter att fokusera på undervisning och mötet med eleverna vad behöver vi då kunna och förstå för att organisera för lärande? Ett pass om tillit, progression, kunnande och vikten av skapa utrymme för misslyckande, träning och lärande.

Medverkande: Anna Karlefjärd, lärare, fil.lic & expert på skolans styrdokument, Karlstads universitet

 

Anmälan öppen

Anmäl dig till Framtidens Lärande Väst, 13-14 juni på Karlstads universitet
 

Till konferensanmälan
 

Framtidens Lärande Väst arrangeras av
Stiftelsen DIU • Karlstads kommun • Karlstads universitet
i samverkan med partners

 

Mer information
Framtidens lärandes webbplats
Pedagog Värmland

Stiftelsen DIU, Förridargränd 16, 165 52 Hässelby www.diu.se

Stiftelsen DIU verkar för skolans utveckling med tillvaratagande av digitaliseringens möjligheter; med initiativet, processen och kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan för skolhuvudmän och med lärarpriset Guldäpplet; med studieresor och med konferensen Framtidens lärande, alla i bred samverkan med partners.
Chefredaktör och ansvarig utgivare: Peter Becker
Avregistrera dig från nyhetsbrevet

Do not click this link