Nyhetsbrev

Länk till webbversion

Tipsa en vän

Nyhetsbrev hösten 2019

 

Hänt i Mobilkranföreningen
 

Nu är hösten verkligen här, en intensiv period för många medlemmar och även i föreningen. Arbetet med trafikfrågan fortsätter och lyftes åter igen den 17 oktober när föreningen deltog i ett rundabordssamtal i Riksdagshuset. Anders Åkesson, Centerpartiet bjöd in till dialog för att utveckla dispensfrågan med inbjudna representanter från Sveriges Byggindustrier, Sveriges Åkeriföretag och politiker från ett flertal partier. Läs mer

Tornkranrådet träffades i september och diskuterade bland annat aktuella frågor som arbetsmiljö, utbildning, växande dokumentatioskrav, beställarens vilja att föra över eget ansvar på uthyraren och AHK18.

Naturligtvis vill vi också rikta ett stort tack till alla er som följde med och bidrog till att Mobilkranföreningens 50-årsresa och höstmötet 3–6 oktober till Verona, Italien blev så lyckad. Läs mer

Ordförande Anette och Leena från kansliet fortsätter medlemsbesöken tillsammans med styrelsen. Under medlemsbesöken har vi fått höra att den här typen av möten är både viktiga och uppskattade och bygger lokala nätverk. Vi har diskuterat trafikfrågan, utmaningar med konjunktursvängningar och att många har problem med kopplaransvaret. Under oktober har medlemsföretag i Norrköping, Linköping och Borås fått besök.

Utbildning är en central fråga i föreningen och ett stort engagemang läggs på att uppdatera både tornkranförar- och mobilkranförarutbildningen. Ett utbildningsintyg, i form av ett plastkort, har tagits fram och delas ut till kranförarlärlingar som har som godkänts i Mobilkranföreningens distansutbildning. Kortet visar att innehavaren är under utbildning och genomgår färdigutbildningstid för de/det maskinslag som kortets framsida visar. Mer information hittar du här.

Apropå utbildning, du har säkert sett att vi startar upp en Arbetsledarutbildning den 18 november? Tanken är att stärka dig i de olika roller som du som företagsledare/arbetsledare i ett mindre eller medelstort företag har att axla och att tillsammans med andra i samma situation få möjlighet att diskutera olika typer av utmaningar och att stärka ditt eget nätverk. Information har mejlats ut och vi svarar gärna på frågor om du vill veta mer.

Mobilkranföreningen har tagit fram en beställarguide för krantjänster. Syftet är att underlätta för beställare att göra en tydlig förfrågan anpassad för branschens förutsättningar. Du som medlem i Mobilkranföreningen uppmanas att använda beställarguiden vid kontakter med dina kunder och lägga med den vid offerering av krantjänster. Beställarguiden hittar du här.

Håll dig uppdaterad - gå med i vår privata Facebook-grupp, endast för föreningens medlemmar, Mobilkranföreningen-Lyftspecialisterna. Syftet med gruppen är att kunna ha ett mer informellt informationsflöde om vad som händer i föreningen och interaktion med och mellan våra medlemmar. Klicka här för inträde i gruppen.

 

 

KONTAKTA OSS

Telefon: 08-400 268 90 (vx)
Epost: info@mobilkranforeningen.se

BESÖK OSS

Näringspunkten
Klara Norra Kyrkogata 31
111 22 Stockholm

Klicka här för att avregistrera din adress

   

Skickat med Paloma