Näringslivsnytt

Läs nyhetsbrevet i din webbläsare

 


Faluns Företagarvecka

-vi summerar


Faluns Företagarvecka 2019 är slut och wow vilken fantastisk vecka vi haft tillsammans med er! Vi ska självklart utvärdera denna men summerar vi lite snabbt så

arrangerade vi veckan för 11:e året i rad. Vi fyllde 5 dagar med 18 inspirerande aktiviteter. Vi var sammanlagt 30 samverkanspartners som gjorde denna vecka möjlig – vilket vi tycker är magiskt! Över 1000 företagare/politiker (ej unika) besökte de olika aktiviteterna. Räknar vi med besökarna på Yrkesmässan och Kompetensmässan så landar vi på 2000 besökare.

Sist men inte minst årets nyhet ”Företagarveckan Pop up” – och utifrån den feedback vi har fått så blev den en succé helt enkelt. Vår kommundirektör Pernilla Wigren skrev om den på sin blogg
”Senare på förmiddagen satte jag mig och jobbade i Bergströms galleria där Kinnarps med flera riggat en pop-up arbetsplats. Väldigt kul initiativ. Hur kan man permanenta det konceptet månntro?” Detta är självklart något vi kommer fundera vidare på.

Vi ska nu knyta ihop säcken för detta år och önskar din hjälp - ge oss gärna feedback genom att svara på 6 snabba frågor. Tack till alla samverkarspartners och alla er företagare som tillsammans med oss gör denna vecka möjlig!

Klicka här för att komma till utvärderingen
 
 

Falu Kommun, Borlänge kommun och Arbetsförmedlingen bjuder in dig som privat och offentlig arbetsgivare för en heldag kring kompetensförsörjning och jobbspår - hur kan vi samarbeta för att skräddarsy utbildningar i ett så kallat Jobbspår utifrån ditt kompetensbehov?

När: 3 december kl: 07.30 - 16.00
Var: Kuturhuset tio14

Under VD-frukosten den 14/11 som arrangerades under Faluns Företagarvecka fick Jörgen Svahn, Plant Manager, Orkla Falun frågan;

- Vad är det bästa utifrån ett arbetsgivarperspektiv med att delta i ett jobbspår?
”Lyckas man finns det många vinnare. Som arbetsgivare blir det ingen stor risk i satsningen, det man satsar är tid och engagemang. Liten risk – stor vinst! Samhällsinsats och business går att kombinera!” Läs mer och anmäl dig här.

 
 
 

David Börjesson från Högskolan Dalarna föreläser om möjligheterna med solel. Länsstyrelsen Dalarna finns på plats för frågor om solcellsstöd. Energikontoret Region Dalarna samt Energi och klimatrådgivare från Falu kommun berättar om stöd och hjälp med energieffektivisering som erbjuds från Region/Kommun.

Läs hela programmet här

 

Viktiga datum i december

3 december - Kompetensförsörjningen - utmaningar & möjligheter
6 december - Företagarfrukost Dalasalen

 

 

NÄRINGSLIVSKONTORET - VI FINNS FÖR DIG SOM FÖRETAGARE

Vi arbetar aktivt för att skapa ett gott företagsklimat och förutsättningar för expansion och utveckling av befintliga- samt nya företag i Falu kommun. Behöver du vår hjälp är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta näringslivskontoret

Nyheter från näringslivskontoret ges ut av miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, Falu kommun.
Citera oss gärna, men ange källan. Har du idéer på näringslivsnyheter i Falun, tipsa oss gärna.
E-post: naringslivskontoret@falun.se
Besöksadress: Egnellska huset, Myntgatan 45
Postadress: Falu kommun, näringslivskontoret, 791 83 FALUN

Facebook Instagram

Klicka här för att avregistrera din adress