fiberopticvalley.com

 

Klicka här för att läsa i din webbläsare

Digitalisering, hållbarhet och novemberrusk

Vi är en del som tycker att det är lite härligt ändå med novemberrusk och att få sitta inne och tända ljus och mysa i mörkret. Och på Fiber Optic Valley försöker vi lysa upp vintermörkret genom att bidra till kreativa samarbeten och nya digitala lösningar. Ett exempel är satsningen Kickstart Digitalisering - kanske något för din verksamhet?

Läs mer
 
 

Fem snabba frågor till Johanna Skalman om den första tiden i Silicon Valley 

Träffa passionerade skidåkaren och entreprenören Johanna Skalman som introducerades i förra nyhetsbrevet.

Johanna är ursprungligen från Hudiksvall och har just nu praktik hos Nordic Innovation House i Silicon Valley, USA.

Läs mer

Kickstart Digitalisering knuffade igång företag i Ljusdal och Hudiksvall


Små- och medelstora företag inom industri och industrinära tjänster i Ljusdal och Hudiksvall samt alla chefer i Hudiksvalls kommun deltog i nationella satsningen Kickstart Digitalisering i Hudiksvall.

Läs mer

 

Bredbandsbetraktelser - ny bok om hur Sverige blev bäst på bredband


Den 8 november arrangerade vi ett fikamingel där politiker, beslutsfattare och företag i Hudiksvall samlades för att lyssna på Crister Mattsson, författare till boken ”Bredbandsbetraktelser” som handlar om bredbandsutvecklingen i Sverige.

Läs mer

 

Business Innovation Day 15 november

Ta chansen och anmäl en utmaning som din organisation står inför och diskutera lösningar med Mittuniversitetets främsta experter.

Business Innovation Day erbjuder en unik uppsättning av expertis för att tillgodose just dina utmaningars behov.

Anmäl er här

 

Söker du internationella affärskontakter?


Kontakta Susanne Nylén som nyligen kom hem från en träff i Wien, där hon träffade över 800 kollegor från hela världen.
#EENCanHelp #EEN18

Spännande möten när Rekryteringståget gick till Hudiksvall

Den 16 september åkte över hundra potentiella Hudikbor med Rekryteringståget från Stockholm till Hudiksvall och på plats besökte de Rekryteringsmässan.

En satsning som sätter Hudiksvall på kartan som en attraktiv plats att flytta till för den som vill förena ett kvalificerat nytt jobb med hög livskvalitet.

Läs mer

 

Vinnaren av vår tävling på Rekryteringsmässan!

I samband med Rekryteringståget och som en del av RISE var Fiber Optic Valley tillsammans med Propell Innovation på plats på Rekryteringsmässan. I montern hade vi en tävling för besökarna med en chans att vinna en lyxig helg i Hudiksvall.

Vinnaren av tävlingen är utsedd och vi vill passa på att säga STORT GRATTIS till Maria Härlin-Jones från Stockholm.

Läs mer

Från Smarta bilar till vår vinklade syn på världen - allt på Science & Innovation Day i Sundsvall

Den 16 oktober var Fiber Optic Valley med för femte året i rad och arrangerade Science & Innovation Day. En forskar- och innovationskonferens i Sundsvall som växer för varje år. Temat för dagen var "Förändra din verksamhet inför framtida utmaningar" och några av ämnena för dagen var hållbarhet, nano-teknik och en faktabaserad världsbild.

Läs mer

 

Delsbo Electric är tillbaka 25 maj 2019

Fiber Optic Valley stödjer tävlingen Delsbo Electric och vill uppmärksamma universitet, högskolor och gymnasium på möjligheten att delta. Tävlingen går ut på att köra en sträcka på ca 3,36 km med så liten energiförbrukning som möjligt, uttryckt i Wh/person-km.

Ta chansen att tillsammans med Delsbo Electric skapa framtidens teknik!

Läs mer

Svara på frågor om digitalisering för er chans att vinna paraply!


Vi genomför just nu en svensk version av en internationell undersökning om digitalisering. Undersökningen vänder sig framförallt till små och medelstora företag inom industri samt industrinära tjänster men vi välkomnar alla verksamheter att delta.

Läs mer

 

Börja er digitaliseringsresa med hjälp av coachning

Står ditt företag inför en digital förändring? Behöver ni råd och stöd inför nya digitala satsningar? Ta chansen och anmäl ert industriföretag till 65 timmar digitaliseringscoachning och få experthjälp för att inleda – och fortsätta – er digitaliseringsresa.

Läs mer

Hur hittar du till vårt kontor i Hudiksvall?

Se filmen som guidar er på bästa sätt till vårt kontor på Käppuddsgatan 1.

Se filmen här

 

SAVE THE DATE- 11 april 2019

Nu är det hög tid att göra plats i era kalendrar för Innovation Day 2019. Den 11 april på Aktivitetsfabriken i Hudiksvall blir det favorit i repris med nya inspirerande talare - missa inte!

Har du tips och idéer om vad du vill uppleva på denna dag? Tipsa oss gärna!

“Innovation is change that unlocks new value.”

Jamie Notter, speaker, author, and consultant.

Se filmen om programmet Öppna Upp - företagsfrämjande på lika villkor.

Hur ser bilden av en riktig företagare ut? Hur kan företagsaktörer bidra till ett jämställt och jämlikt företagande? Där alla får likvärdigt bemötande oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund?

Se filmen

Kolla in Tillväxtverkets publikation om pilotprojekten "Öppna Upp" från 2016 här.

 
 

Business Innovation Day

Läs mer

 
 

Internetdagarna

Läs mer

 

Social Hållbarhet - Pär Lärkeryd som inspiratör

Läs mer

 
 

Business Innovation Seminar

Läs mer

Hur skapar vi ett klimat för jämlikt företagsfrämjande?

Den 25 oktober samlades många av företagsfrämjarna i Gävleborg till en heldag för att utbyta erfarenheter. Dagen hade ett särskilt fokus på en uppföljning av Öppna Upp och vilka framtida gemensamma aktiviteter vi ska satsa på samt Normklivet som handlar om att göra en normkritisk analys av metodiken Lean Innovation.

Läs mer
 
 

Ledarskap, kommunikation, teamutveckling – vilka är dina utmaningar?

Kom på en heldag 20:e november med psykologen och konfliktlösaren Reino Wikmalm, flerfaldigt prisad som ”Bästa föreläsare”.

Läs mer

Blivande företagare med internationell bakgrund besökte Propell

Företagare med internationell bakgrund från länder som Syrien, Afghanistan Rumänien och Schweiz besökte Propell tisdagen 16 oktober.

De lyssnade till Ann-Sofie Däldehög som föreläste om hur företagare kan göra bättre affärer med ett jämställdhetstänk. Och avslutade med företagspitchar och värdefullt mingel.

Läs mer
 

Teoridag i Hudik för årets andra omgång av Boost Chamber

Den 25 september träffades idébärare och startups i Hudiksvall för en av teoridagarna inom utvecklingsprogrammet Boost Chamber.

I Boost Chamber får entreprenörer möjlighet att vässa sin idé, testa den mot potentiella kunder och ta det första steget mot att kommersialisera sin idé.

Läs mer

Regionala digitaliserings­koordinatorer

Läs mer

 

Checkar för international­isering

Läs mer

 

C-Voucher- Rådgivning för cirkulära affärsmodeller

Läs mer

Behandling av personuppgifter

Det är väldigt viktigt för oss att du ska känna dig trygg i hur vi hanterar din personliga information. Vi följer den nya dataskyddsförordningen, GDPR, 2016/679/EU, som har till syfte att stärka skyddet för personer vid hantering av personuppgifter inom EU. För att vi ska kunna fortsätta att göra vår kommunikation så relevant som möjligt för dig är det viktigt att vi får spara och använda en del personuppgifter om dig. Vi behandlar dina personuppgifter, efter ditt godkännande, i syfte att ge dig en snabbare och bättre information från Fiber Optic Valley & Propell Innovation Hub.

Vänligen kontakta oss på info@fiberopticvalley.com om ni har några synpunker eller vill att vi ska ta bort era personuppgifter från vår databas. 
Facebook Twitter Instagram LinkedIn YouTube

© Fiber Optic Valley

 

Klicka här för att avregistrera din adress

Paloma