Facebook Instagram

Kampsportshuset (KSH) är Sveriges största träningsklubb för koreanska kampsporter.
Vi har nybörjarintag löpande under vår och höstterminerna i mån av plats.
Du hittar oss i ljusa fräscha lokaler centralt på Södermalm (T-bana Medborgarplatsen, Tjärhovsg. 5B).

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Hej alla medlemmar och föräldrar!
 

Vi är nu drygt halvvägs in på vårterminen och våren verkar äntligen vara här, jag hoppas ni får en stund att njuta av vårvädret mellan träningspassen!

Kampsportshuset är ju hem för flera kampsporter och vi har ju länge erbjudit Hapkido vid sidan om Taekwondo.

Vi har också under en tid testat oss fram med BJJ – Brasiliansk Jiu-Jitsu, främst på dagtid.

Till hösten är det med stor glädje som jag kan berätta att vi kommer starta med BJJ på större front för vuxna och ungdomar och även för barn.

Träningsglädjen kommer som vanligt att stå i fokus – precis som alltid hos oss.

Mer info kring BJJ-träningen i höst kommer inom kort.
 

Vi ses i dojang!

Svartbältesgradering


Vårterminen svartbältegradering, den 14:e i ordningen, går av stapeln lördag 13:e april med start kl.18:15.
Anmälan sker direkt i receptionen senast en vecka innan graderingstillfället.
Nytt förfarande för certifikat från STU och Kukkiwon, se info på hemsidan.
Publik är uppskattat och vi ser gärna att ni är många som kommer och hejar på våra utövare.

Vårterminens Graderingsperiod


Vårterminens graderingsperiod pågår lördag 18:e maj till söndag 26.e maj.

Fullständigt schema hittar ni här.

OBS! Kom ihåg att medlemmar som betalar sin träningsavgift terminsvis MÅSTE anmäla sig till gradering senast en vecka innan graderingstillfället. Detta görs direkt i receptionen i samband med betalning.

Vi kan inte erbjuda gradering på annan dag än er ordinarie dag. Om man inte kan delta på ordinarie gradering så har vi ett extra tillfälle precis innan höstterminen startar.

Sommar och höstterminerna


Information om träningstider till sommar och höstterminerna kommer att skickas ut i separat mail via vårt medlemssystem inom några veckor. Håll gärna utkik i din skräppost då det verkar som att dessa mail ibland hamnar där.

Som vanligt har vi ingen schemalagd träning på helger under sommarterminen, de barn som tränar på lördag eller söndag får en vardag tilldelad sig under sommarterminen och återgår till sin helgdag igen till höstterminen.
Då vi slår ihop flera grupper och har många barn så kan vi endast ta hänsyn till syskon som tränar samma dag i den utsträckning det går.

Påsklovsskola 2019


Vi har fortfarande några platser kvar på årets påsklovsskola som hålls måndag-torsdag 15-18 april. Läs mer om våra lovskolor här.

Anmälan sker i receptionen i samband med betalning.

Stängda dagar under vårterminen:
 

Torsdag 18 april (Skärtorsdag)
Fredag 19 april (Långfredag)
Lördag 20 april (Påskafton)
Söndag 21 april (Påskdagen)
Måndag 22 april (Annandag påsk)
Tisdag 30 april (Valborgsmässoafton)
Onsdag 1 maj (Valborg)

Vecka 9: Inga fokusklasser
Vecka 16: Inga fokusklasser

Nyheter

 

BJJ:
Till höstterminen kommer vi utöka vår BJJ-träning som hittills endast varit för vuxna. Mer info om detta kommer senare.

Schemaändring:
From årsskiftet så började vi med lågschema under de perioder det är skollov.
Detta innebär att vi under dessa veckor kommer att ta bort fokusklasserna från schemat, alltså graderingsträning för ungdomar och vuxna, samt alla pass på fredagar.
Detta påverkar inte den vanliga schemalagda träningen, utan denna fortsätter som vanligt.

Ändring i graderingskrav:
From vårterminen så har vi gjort några mindre ändringar i våra graderingskrav för barn. Detta för att underlätta för framtida graderingar då barnen på detta sätt får repetera mer på ett naturligt sätt.

Ändringarna som införs är:
På grönbältenivå så tar vi bort sonnal hyeong och inför istället hela taeguk il-jang.
På blåbältesnivå så tar vi bort kyeoktoo hyeong och inför istället hela taeguk i-jang.
På rödbältesnivå så kommer vi införa krav på att kunna alla tidigare poomsae.

Fredagsmix:
Våra fredagsmix-pass har varit mycket populära. Ännu finns det många pass kvar på våren så missa inte detta.
I början av veckan annonseras fredagens pass på vår instagram.

OBS!!! Träning är bara bra när man är helt frisk! 


Vi vill informera samtliga föräldrar om att samma regler gäller hos oss som på förskola och skola gällande sjukdom.
Är barnet sjukt skall det stanna hemma.
Vid magsjuka gäller 48-timmars regeln då det är mycket smittsamt.

Bra att veta för nya och gamla medlemmar om:

...Barnträning:
Efter provträningen bör barnen få träna på att vara självständiga utan föräldrarnas synbara närvaro/uppsikt i salen. Vänligen respektera detta.
För de minsta barnen (4-6 år) där det kan behövas en lite längre ”inskolningsperiod” är vi lite mer flexibla och gör undantag från fall till fall.
För att träningen ska bli så bra som möjligt och för att instruktörerna skall kunna hålla den ordning som krävs inne i salen är det jätteviktigt att komma i tid till träningen.

... Barnvagnar:
Vi har begränsat med utrymme i vår entré och kan ej garantera att plats finns för alla som tar med barnvagn. Tänk på att ej blockera framkomligheten då säkerhet och utrymningsmöjligheter är viktiga!

...Träningen i allmänhet:
Observera att det är instruktören för varje pass som bestämmer och har sista ordet i träningslokalen.

...Klubbens lokaler:
Inga husdjur är tillåtna i lokalerna.
Vi tar av oss skorna vid entrén, lägger tillbaka lånade saker, och plockar undan skräp efter oss.
Ingen mat och dryck på de ytor där det finns träningsmattor!

…Personligt ansvar
Medlemmen eller målsman för medlem är ansvarig för all vistelse i lokalerna som inte är lärarledd. Observera att målsman ansvarar för sina barn under tiden de inte tränar under schemalagd träningstid. Detta gäller även eventuella syskon till medlem som vistas i lokalerna. Tänk på att det finns många träningsredskap i lokalerna som kan vara farliga för mindre barn.
Styrketräningsrummet är ingen lekplats, vänligen respektera detta!

...Kontaktuppgifter:
Det är medlemmens/målsmans ansvar att se till att KSH har rätt person–, kontakt- och adressuppgifter på varje medlem, samt se till att hålla sig informerad och uppdaterad (via hemsida och e-post) om kommande aktiviteter, förmåner och åtaganden som berör medlemmen.
KSH ersätter ej missade erbjudanden, aktiviteter, förmåner eller åtaganden som informerats om enligt ovanstående. Hela vår integritetspolicy hittar du på vår hemsida.

...Gruppbyten för barn:
På KSH är träningsgrupperna indelade efter ålder och i 7-12 års grupperna även efter bältesfärg. Åldersindelningarna är: 4 år, 5-6 år, 7-12 år och 13-19 år. Alla barn som skall byta grupp inför en ny termin kommer få information om detta via mail i god tid, har ni inte fått information om gruppbyte, betyder detta alltså att ni går kvar i samma grupp som tidigare. Inga byten sker mitt i terminen utan som regel efter gradering eller till vår- eller höstterminsstart.
OBS! Byte till 7-12 års-grupp sker som regel när barnet fyllt 7 år eller fyller 7 år inom den första halvan av terminen, inga undantag görs.
OBS! Byte till ungdomsgruppen sker som tidigast när barnet fyllt 13 år, byte kan även ske senare om ansvarig instruktör anser det lämpligt, detta eftersom träningen är väldigt annorlunda och mer krävande i ungdomsgruppen.
 

...Träning flera gånger i veckan:
Barn som är över 7 år och har minst grönt bälte kan börja träna flera gånger/vecka (i mån av plats). Barnen tränar då en veckodag och en helgdag (man kan alltså inte träna både lördag och söndag), de får även tillgång till fokusklasserna på fredagar. Läs mer om dessa här. Kontakta receptionen för frågor om detta.

...Sommarterminen:
Under sommarterminerna erbjuds ingen helgträning på KSH. De som tränar helgdagar får istället an vardag tilldelad sig under denna period. Detta påverkar varken avtalad bindningstid eller uppsägningstid för autogiroavtal.

...Uppvisning för barn 4-6 år:
I slutet av terminen (vår och höst) hålls en uppvisning för föräldrarna då barnen visar upp det de lärt sig under terminen. Alla barn får ett svart streck på sitt bälte och ett diplom. Kan barnet inte närvara går det bra att hämta streck och diplom vid ett senare tillfälle. Uppvisningen är kravlös.

...Gradering för barn 7-12 år, ungdomar och vuxna
I slutet av terminen (vår och höst) hålls en gradering vilket innebär att man ska göra ett prov för att ta sitt nästa streck eller bälte. Föräldrarna får gärna titta på. Ju högre bälte, desto högre är kraven. Det händer att barn inte klarar alla moment i sin gradering så man måste tänka på att vara väl förberedd. Är man osäker bör man rådfråga sin instruktör om man är redo. Kan man inte närvara graderas man inte.

Terminerna

KSH har fyra terminer: höst-och vårterminen är de längre huvudterminerna då vi fokuserar på träning inför gradering, och vinter-och sommarterminen är kortare "håll igång"-terminer där träningen inte är graderingsinriktad.
Vänligen observera att schemat under sommar/vinterterminen skiljer sig från vår/höstterminen, varför träningsdagen också kan ändras. Detta informeras om i nyhetsbreven samt i grupputskick via vårt medlemssystem.

Terminsöversikt för 2019 hittar du här.

Tänk på att då vi inte har helgträning under sommarterminen erbjuds medlemmar som vanligtvis tränar helg, en ersättningsdag på en vardag istället. Info om just ert barns träningstider skickas ut i samband med terminsbyte. Saknar ni info, vänligen kontakta receptionen.

Har du frågor angående ditt medlemskap?

Kontakta receptionen, antingen direkt på plats, via mail till info@kampsportshuset.se eller genom att ringa oss. Vi svarar under receptionens öppettider i mån av tid.

Är du autogiromedlem och har frågor angående ditt autogiro? Kontakta ekonomiavdelningen direkt på ekonomi@kampsportshuset.se.

Frågor angående din träning? Prata med din instruktör! Receptionen kan också förmedla eventuella frågor via mejl till din instruktör.

Tjärhovsgatan 5B 116 21 Stockholm • 08-658 66 32 • org.nr 556643-6175
info@kampsportshuset.se • www.kampsportshuset.se

 

Detta brev går till dig som antingen är medlem (alternativt målsman) eller tidigare visat intresse för att bli medlem på Kampsportshuset (KSH).

Klicka här för att avregistrera din adress
ANGE NAMN på medlemmen/intresseanmälde i fritexten

Postman