Sommarhälsning

Tipsa en vän om nyhetsbrevet!

 

Läs brevet i din webbläsare

BOKA KOSTNADSFRI RÅDGIVNING | KALENDARIUM | OM COOMPANION JÖNKÖPINGS LÄN

 

Glad sommar!

Vi önskar er alla en fin och vilsam sommar. Ta väl hand om varandra och njut av sommar, sol och värme.

Hälsningar
Maria, Ellen, Rebecka & Jeanette

Gå till vår webbplats

Boka rådgivning!

 

Vill du starta företag tillsammans med andra? Har du en idé om hur du genom entreprenörskap kan lösa samhällsutmaningar? Nu är det ännu enklare att boka kostnadsfri rådgivning direkt på vår hemsida.

Välj en tid och plats som passar dig och få hjälp med det du behöver tänka på kring affärsidé, affärsplan, val av företagsform, samarbete, finansiering, stadgar, möjligheter och risker. Mötets form och syfte utgår från era behov och vi håller gärna rådgivning digitalt eller på telefon.

Vår rådgivning är kostnadsfri genom finansiering från Tillväxtverket och Region Jönköpings län.

Boka rådgivning
 

PÅ GÅNG

#samhällsnyttigasamtal

Boka in den 17 september redan nu! Tillsammans med Region Jönköpings län och Mötesplats Social Innovation Jönköping University arrangerar vi en dag där social innovation och socialt entreprenörskap står i fokus.

Läs mer om dagen

Praktiskt entreprenörskap 

 

I samverkan med Svenska Kyrkan Jönköping övar deltagarna i vårt projekt Trappa upp praktiskt entreprenörskap i sommar. I den vackra prästgården på Kapellgatan i Jönköping kommer de under fyra veckor att träna på olika moment för att driva caféverksamhet.

Förberedelserna har pågått under våren då kvinnorna bakat, lärt sig kökshygien, diskuterat prissättning och tränat på att ta beställningar på svenska. Maysoun, Berivan och de andra deltagarna är alla väldigt förväntansfulla och hoppas på fint väder så att utomhusserveringen bokstavligt blomstrar.

Caféet är öppet tisdag, onsdag, torsdag och lördag 9.30-14.00 den 23 juni till 18 juli.

Läs mer
 

Nätverksträff

Vi anordnar regelbundna nätverksträffar för samhällsentrepenörer och sociala innovatörer. Nästa träff blir den 28 augusti.

Planering pågår och vi återkommer med inbjudan med tid och plats. Vi följer noga Folkhälsmyndighetens rekommendationer och anpassar träffen därefter.

Intresseanmälan nätverksträff
 

MER INFORMATION

Från Trappa Upp

Sherifeh är en av deltagarna i projektet Trappa upp där praktiskt entreprenörskap står i fokus. Läs mer om Sherifehs resa till Sverige och hennes tankar kring framtiden.

Läs intervjun
 

Vi tipsar om... 

Coompanion finns i 25 regioner och det händer mycket spännande hos våra Coompanion-kollegor runt om i landet:

För dig som är intresserad av landsbygdsfrågor tipsar vi om Servicelyftet som har en webbinarieserie om digital lanthandel, laddstationer och samordning av transporter.

Förenade Inköp vill minska avståndet mellan konsument och matproducenter genom fler inköpsföreningar och lokala kooperativa matbutiker.

För arbetsintegrerande sociala företag fortsätter ASF-akademin under hösten med sina satsningar på utbildningar och coachning digitalt.

Kooperativt företagande bidrar till ökad medvetenhet om demokrati och fördelarna med demokratisk organisering. Coompanion gör under 2019-2020 en extra satsning tillsammans med regeringens kommitté Demokratin 100 år, för att sprida och inspirera till stärkt demokrati. Läs mer här.

 

Mer om Coompanion
 

Läs mer på vår webbplats och i våra sociala medier.

Facebook Instagram LinkedIn

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma