Nyhetsbrev september

Tipsa en vän om nyhetsbrevet!

 

Läs brevet i din webbläsare

BOKA KOSTNADSFRI RÅDGIVNING |KALENDARIUM| OM COOMPANION JÖNKÖPINGS LÄN

 

Nätverksträff 3 september

SAMHÄLLSNYTTA. Välkommen till en digital nätverksträff för samhällsentreprenörer och sociala innovatörer. Fredagen den 3 september kl 8.30-10.00 har du möjlighet att inspireras, nätverka och utbyta erfarenheter och kunskap med andra som drivs av samhällsnytta.

Boka din plats
 

Projektledare Jeanette Rosén

Läs mer
 
Tipsa om initiativ/innovation
 
 

Social innovation i fokus

INTERVJU. Hej Jeanette! Du är rådgivare och projektledare för projektet SIRU 2.0. Berätta vad står SIRU 2.0 för?
SIRU är en förkortning för social innovation för regional utveckling. SIRU 2.0 är ett projekt som vi driver tillsammans med Jönköping University och som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Region Jönköpings län.

Vad händer i SIRU 2.0 just nu?
Massor! Projektet består av flera delar som alla utgår ifrån projektets mål - att lösa samhällsutmaningar genom fler sociala innovationer. Flera av höstens aktiviteter finns med i det här nyhetsbrevet.

Vad planerar ni för framöver?
Vi kommer bl a att intensifiera vårt arbete kring samverkan mellan offentlig sektor och sociala innovationer/sociala företag. Vi vill dessutom gärna komma i kontakt med fler innovationer i länet dels för att lära oss mer men också för att lyfta goda exempel (exempelvis genom studiebesök).

Från goda idéer till goda affärer

WORKSHOPS. För dig som har en idé, redan har startat företag eller för dig som bara är nyfiken och vill veta mer: Anmäl dig till våra digitala lunchworkshops den 8 och 22 september kl.12.15-13.00!
På luncherna får du lyssna till spännande entreprenörer och får tips och konkreta verktyg som hjälper din idé att växa till initiativ och affärer.

Anmäl dig
 

Företagssamverkan

GUIDE. Hur kan ni skapa mervärden för er själva, ert företag och företag i er omgivning? Jo, genom samverkan förstås! Coompanion har tagit fram en guide för företagssamverkan fylld med tips och idéer. Kontakta oss om du vill veta mer och ta del av handboken.

Kontakt om företagssamverkan

Stora sociala företagsdagen

 
 

INBJUDAN. Den 5 oktober är det dags för Sveriges bästa mötesplats för socialt företagande och social innovation. I samverkan med nätverket Värnamo Agenda 2030 bjuder vi in till Gummifabriken i Värnamo. Där tar vi del av den digitala sändningen av Stora sociala företagsdagen som sänds live från Göteborg. Dagen vänder sig till dig som driver socialt företag, funderar på att starta eller till dig som är nyfiken på samverkan och vill lära dig mer.

Läs mer och anmäl dig här
 

Rådgivning

KOSTNADSFRITT. Vill du starta företag tillsammans med andra? Har du en idé om hur du genom entreprenörskap kan lösa samhällsutmaningar? Hos oss får du alltid kostnadsfri rådgivning. Boka enkelt en tid för digital rådgivning via vår hemsida.

Boka rådgivning
 

Årets kooperativa uppsats

PRIS. Under 2021 kommer Svensk Kooperation att för första gången dela ut priset för bästa kooperativa uppsats. Med priset vill Svensk Kooperation uppmärksamma och bjuda in fler studenter att fördjupa sig inom de kooperativa och ömsesidiga företagsformerna. Förutom äran tilldelas vinnaren 25 000 kronor.

Läs mer

Vi tipsar om... 

7 oktober & 17 november After work i Mullsjö resp Habo - för dig som vill driva eget eller nyligen har kommit i gång med ditt företag. Arrangeras av Coompanion tillsammans med Nyföretagarcentrum, Science Park och Mullsjö Utveckling/Habo Näringsliv. Mer info kommer inom kort.

19 oktober uppstart Kickstart inriktning socialt entreprenörskap - intensivkurs för dig som vill driva eget eller precis har kommit i gång med ditt företag. Arrangeras av Science Park med medverkan av Coompanion. Håll utkik efter mer info!
 

 

Läs mer på vår webbplats och i våra sociala medier.

Facebook Instagram LinkedIn

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma