Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

EQUMENIAKYRKANII EQUMENIAII REGION NORD II EQUMENIA NORD

 

Kära församlingar i Region Nord och medmänniskor i Västerbotten och Norrbotten!

Vi närmar oss ett nytt kyrkoår. Advent och jul står för dörren 2018. Kanske en tid för eftertanke och reflexion. Löftet Gud gav till mänskligheten om en frälsare och befriare har sin giltighet och närvaro också idag. I ordet advents betydelse av ankomst och väntan så har Jesus kommit men vi väntar honom åter.

Vi får påminna oss om det Jesaja uttalade för flera hundra år sedan före Guds ankomst till världen genom Jesus. ”Ty ett barn har fötts, en son är oss given. Väldet är lagt på hans axlar och detta är hans namn: Allvis härskare, Gudomlig hjälte, Evig fader, Fredsfurste. Väldet skall bli stort, fredens välsignelser utan gräns för Davids tron och hans rike. Det skall befästas och hållas vid makt med rätt och rättfärdighet nu och för evigt. Herren Sebaots lidelse skall göra detta.” (Jesaja 9:6-7)

Jesajas ord drygt 600 år innan Jesus föds i en utfodringskrubba i ett stall i Betlehem ger livgivande rysningar över Guds ankomst för att rädda världen. Spädbarnet i krubban i sin utsatthet på flykt undan ondskan under sina första år är Guds inkarnation. Gud kom till oss, som människa, född av en 13 årig kvinna genom den heliga Andens försorg. Det barnet som växte upp i den oansenliga staden Nasaret är Gud, som är till av evighet, oskapad, ljus av ljus.

Jesajas profetiska ord jämställer det lilla spädbarnet med Gud. Jesus är som Jesaja skrev ”oss given” och ”väldet är lagt på hans axlar”.

Önskar er allt gott i advent och jul!
Thomas Ahlberg Regional koordinator Region Nord
Equmeniakyrkan

 

Internationell insamling
1:a advent – 31 jan

Ett stavfel är kanske inte hela världen.
Men att få möjlighet att lära sig skriva, läsa och räkna betyder desto mer.

Utbildning är den säkraste vägen ut ur fattigdom och ger möjlighet att styra över sitt eget liv

Läs mer om insamlingen här.

 

Ledarfest 26/1 Lycksele

Equmenia Nord inbjuder regionens ledare inom barn- och ungdomsverksamhet till en festkväll den 26 januari i Lycksele. Det blir en kväll för gemenskap, spa med bubbelbad och bastu, god mat och andakt. Gratis för regionens ledare! Sista anmälningsdag 29 januari.

https://equmenia.se/kalender/ledarfest-2/

 

 
 
 

Fortbildningsdag för barnkörledare 26/1 Lycksele

En inspirerande dag med fortbildning inbjuds barnkörledare till i Lycksele 26/1. Medverkar gör författaren och musikläraren Gunnel Fagius samt Karin Kihlström, Equmenia, och Marie Rindborg, Equmeniakyrkans Sångarförbund. För ledare inom Equmenia/Equmeniakyrkan är deltagandet gratis! Fortbildningsdagen går att kombinera med ledarfesten som arrangeras på samma plats och dag.

https://equmeniakyrkan.se/kalender/fortbildningsdag-for-barnkorledare-2/

 

Teologgruppsträff 26/1 Lycksele

Du som är intresserad av frågor kring kallelse, utbildning och tjänst i Guds rike är varmt välkommen till Teologgruppsträffen 26/1 i Lycksele. Det är en samling för dig som funderar kring tjänst som ungdomsledare, pastor, diakon, känner en längtan att bli missionär eller redan är antagen diakon- eller pastorskandidat. Medverkar gör b.la. Linnéa Lidskog, kontaktperson för pastorskandidater inom Equmeniakyrkan. Anmälan senast 20/1. Teologgruppsträffen går att kombinera med ledarfesten som arrangeras på samma plats och dag.

https://equmenia.se/kalender/teologgruppstraff-2/

 

Ledarutbildning Ska'Ut Gul (del 2) 2-5/3 Grundet, Sunderbyn (Luleå)

Årets Ska’Ut-kurs inleddes med Grön del i somras. Del 2 (Gul) är 2-5 mars på Grundet och tredje och sista delen (Blå) är 6-9/6. Har du gått Grön (del 1) men inte övriga delar i Ska’Ut så har du möjlighet att fortsätta din utbildning. Kontakta i så fall föreningsutvecklare Joel.

https://equmenia.se/kalender/skaut-gul-del-grundet/

 
 
 

Kyrkokonferensen 29/5 – 2/6 Jönköping https://equmeniakyrkan.se/kyrkokonferens/kyrkokonferens-2019/
8 maj blir det Mötesplats inför kyrkokonferensen i Missionskyrkan Luleå
9 Maj blir det Mötesplats inför kyrkokonferensen i Centrumkyrkan Vindeln

 

Hemavanmötet

Välkommen till en sommarkonferens i fjällmiljö

– för alla åldrar! 15-18 augusti 2019.

Mer info här: https://equmeniakyrkan.se/hemavanmotet-2019/

 
 

Postman