Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

​EQUMENIAKYRKAN I REGION VÄST I EQUMENIAI EQUMENIA VÄST

Nyhetsbrev #2 Maj 2019

 

Den blomstertid nu kommer

Så upplever vi det just nu i vår underbara natur och så sjunger vi i en både vacker och kär psalm. Men det är inte bara i naturen vi önskar att det ska blomma utan även i våra liv, i våra församlingar och i vårt land. Vad är det som får en människa att blomma ut, en församling att växa och vara så vacker den är tänkt att vara? Vad är det som kan få hårdhet, råhet, mörker och kyla i ett samhälle att ge vika för ljus, värme, glädje och vänskap? Det finns ett tydligt svar – Jesu Kristi kärlek! Där Jesus släpps in smälter det frusna, väcks nytt mod, skapas försoning, uppstår tillit, tänds kärlek och värme och död vänds till liv och hopp.

Låt oss därför i och genom våra församlingar den kommande sommaren fortsätta att i ord och handling sprida Guds kärlek och berätta om Jesus i kyrkor och kapell, på sommarhem och campingar, konferenser och läger.

I detta nyhetsbrev kan ni läsa om vad som händer och sker i gemensamma satsningar i region väst framöver. Notera och planera in dessa satsningar och hoppas vi också ses på kyrkokonferensen i Jönköping!

Önskar ett gott och välsignat sommarhalvår!

Tomas Hammar

 
 

NFU-grundutbildning. Att vara handledare. 14 maj 2019

NFU - Naturlig församlingsutveckling. Vad är det, kanske du tänker, eller så har du hört talas om det, kanske rent av mött det i praktiken. Dagen riktar främst till dig som är ny som församlingshandledare, du som redan är församlingshandledare men som vill komplettera med redkapet NFU, eller du som bara vill fräscha upp dina kunskaper om NFU. Öyvind Tholvsen från Evangelisak Frikyrkan håller i dagen. Läs mer

 

En dag om Själavård. 18 maj 2019

Den här dagen riktar sig till alla er "lekmän" som fungerar som själavårdare eller bär på gåvan och längtan att få vara ett stöd för andra eller bara känner djupt intresse för själavårdens uppgift i församlingen. Här finns möjlighet till fördjupning och samtal för att rusta till tjänst.

Föreläsare och samtalsledare är Maria Fässberg Norrhall, leg.lägare, pastor.Läs mer

 
 

Vägar framåt

Rikt med möjligheter till fördjupning och utbildning till hösten

Kyrkan är dess församlingar, församlingar är dess medlemmar. Vi medlemmar är kallade att vara lärjungar, att följa Jesus, att lära för att kunna vara och göra gott för vår världs skull. Tillsammans med region öst erbjuder vi mycket fina möjligheter till lärande. Vår förhoppning är att de skall leda till fördjupad gudsrelation och ökad frimodighet till tjänst.

HELGBIBELSKOLAN. September 2019 – mars 2020

DOS – Diakoni Omsorg och Själavård. September – November 2019.

TILL JORDENS YTTERSTA GRÄNS. September 2019 – april 2020.

STYRELSEUTBILDNING. Januari – mars 2020.

Läs mer

 

Regionsfest

Lördag den 19 oktober samlas vi till fest i Herrljunga. Där firar vi att vi får höra ihop som församlingar och föreningar, till stöd och glädje, tröst och utmaning, en härlig och färgstark gemenskap som formar Equmeniakyrkan och equmenia Region Väst. I centrum kommer installation av ny regional kyrkoledare stå men också temat TILL JORDENS YTTERSTA GRÄNS. Boka dagen!

 
 
 

Förnya & Fördjupa i höst

Konferensdagen Förnya & Fördjupa april på Storsjöstrand blev till inspiration för ca 230 deltagare. För dig som inte är anmäld till nästa tillfälle den 9 november i Equmeniakyrkan Fiskebäck finns det möjlighet att anmäla sig. Läs mer

 

Församlingsplantering och evangelisation:

Barn, en Guds gåva är det!

I Psalm 127:3 slås detta påstående fast och i Equmeniakyrkans församlingsgrundande arbete används teminologin "moder och dotter". Moderförsamlingar är de församlingar som går in och tar ansvaret för en församlingsplantering, en dotter. Det som nu sker i vår region av pionjärt missionsarbete är något vi inte har sett under åtskilliga decemmier. Läs mer

Uppdrag Väst:

Läs om Missionsresorna till Ed och Bengtsfors

 

 

Ungdomsledarutbildningen fortsätter i höst

I Region Väst finns det ca 30 ungdomsledare i olika församlingar och Equmeniaföreningar och de gör alla ett mycket viktigt och värdefullt arbete för våra barn och ungdomar. Därför är de också värda allra bästa stöd och handledning. Varje ungdomsledare bör få utrymme och möjlighet att vara en del av denna utbildning inom sin tjänst. Läs mer om upplägg, innehåll, tider och anmälan.

 

Äntligen dags för fotbollsläger igen!

Fotbollslägret har flyttat från Öckerö till Vårgårda och därmed tar vi nya tag kring ett av Equmenias populäraste sommarläger. 1-5 juli har du den stora möjligheten att vara med på Equmenias fotbollsläger! 5 dagar av fotboll, nya och gamla vänner, god mat, bad och glass, och möjlighet att lära känna Jesus för första gången eller ännu mer. Enkelt konstaterat, bättre dagar går inte att vara med på! Läs mer

 
 

Barnkörläger på Sjöviksgården

12-13 oktober 2019

Ett uppskattat läger där många barnkörer samlas och sjunger ihop och får ny inspiration under ett drygt dygn. Lägret börjar vid lunch på lördagen och avslutas på söndagen eftermiddag med en gudstjänst på Sjöviksgården där alla körer medverkar efter lunch. Läs mer

Drömfabriken

Vad drömmer du om i Din förening? Hur skall ni komma dit? De frågorna hjälper vi dig att svara på i Drömfabriken! Föreningen och en föreningsutvecklare möts under tre tillfällen under ett år för att ni skall få chansen att närma er drömmen! Kontakta din föreningsutvecklare så kan du få mer info.https://equmenia.se/dromfabriken/

 
 

Ska´ut är vår ledarutbildning som pågår under ett år och genomförs i 3 steg. Grön Del är en vecka på i friluftsmiljö, Gul Del 5 dagar kring ledarskap och barns utveckling, Gudsbild mm. Blå Del som är en hajk där patrullen använder sig av projektmetodiken för att planera genomföra och utvärdera ett eget äventyr. Vi vänder oss i första hand till dig som är ny som ledare och är mellan 16 och 25 år med denna utbildning. Ta chansen att få en gedigen ledarskapsutbildning i scoutsammanhang, möta nya vänner och lära känna dig själv.

Läs mer

 

Tips på andra arrangemang

Ibland arrangerar lokala församlingar satsningar, konferenser eller utbildningar som även vänder sig till andra intresserade, tex. medarbetare, medlemmar och församlingar på andra orter. Här är några sådana det närmaste halvåret.

Profetisk diakoni 15 maj Betlehemskyrkan, Göteborg Läs mer

Hönökonferensen 6-14 juli Läs mer

Teologidagar på Kuvarp 10-11 september Läs mer

Aktiv kyrka, 11 oktober Betlehemskyrkan, Göteborg Läs mer

Postman