Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

EQUMENIAKYRKANII EQUMENIAII REGION NORD II EQUMENIA NORD

 
   
   
   

GE INTE UPP!

”Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, märker ni det inte?
Jag gör en väg genom öknen, stigar i ödemarken.” Jesaja 43:19

När snön börjar försvinna ser marken ofta helt död ut, men så börjar det som ligger under jorden komma fram, höstsådden, blommor, bärkart tar över och världen förvandlas.

När Fariséerna och de andra ledarna på Jesu tid såg vilka Jesus skickade ut för att bygga Guds Rike/församlingen så fattade de ingenting. Var Jesus helt från vettet? Fiskare, hemmafruar, snickare, tulltjänstemän, högre ståndsdamer, fd.terrorister, fd.prostituerade ???

Men precis så väljer GUD att bygga sin församling - genom oss alldeles, vanliga, operfekta.Gud har lagt ner Guds rike frön i var och en av oss och de fröna har svårt att låta bli att bära frukt när vi låter oss rotas i Guds kärlek och uppdrag.

”Ge inte upp er frimodighet, den skall rikligen belönas.
Uthållighet är vad ni behöver för att kunna göra Guds vilja och få vad han har lovat.” Hebr. 10:35-36

Maria Johansson , församlingsutvecklare

   
   
   

Utbildning: Redo för äventyr 29/4

Vi vill ha en trygg och säker verksamhet när vi håller på med våra aktiviteter så som hajk, eldning, klättring, paddling, skridskoåkning eller vad det kan vara.

För att en aktivitet ska vara trygg och säker behöver vi hela tiden ligga steget före och tänka till kring vilka typer risker vi utsätts för och hur vi kan reducera dessa risker så de är inom en acceptabel gräns.

Vi behöver också veta vad vi gör om en olycka händer. Därför har Equmenia utvecklat en utbildning som heter Redo för äventyr och den 29 april 19:00-21:00 har vi ett utbildningstillfälle via Zoom: Länk till zoommötet

Nätverksträff: Scoutledare 3/5

Inför avslutningen av terminen så får vi scoutkårer i Nord samlas till nätverksträff/rådslag digitalt via Zoom 3/5 19:30 - 21:00 där vi får möjlighet att ses och lyfta gemensamma scoutfrågor för vår region. Länk till Zoommötet

Prioritera att vara med på detta möte! Var minst en person per kår, men var gärna fler.

Scoutläger i region Nord i sommar

Med anledning av pandemin så tänker vi att det är klokt att vi har lokala läger denna sommar. Detta hindrar dock inte oss i Nord! Vi har nämligen en arbetsgrupp som tar fram ett gemensamt lägermärke som vi kan använda på våra lokala kårläger och till hösten planerar vi att bjuda in till ett lägereko. Mer info kommer!

   
 

Intressentmöte 8 maj 2021 kl 10.00

Årets möte för Hemavan Fjällstation kommer att genomföras digitalt men det finns också möjlighet för de som vill att finnas med på Fjällstationen

Läs mer här

Länk till Zoommötet

   
 

 

Nätverksträff om barn och familjearbete

 

10 maj kl. 19:30 - 21:00

 

Träff om barn- och familje-arbetet i våra församlingar och föreningar.

Under samlingen kommer vi samtala om Equmeniakyrkans och Equmenias nya material “Med barnen i mitten” som kommer att skickas ut till alla församlingar under våren.

Vi möts 10 maj 19:30

Länk till Zoommötet

   
   

Sök pengar från pengapotten senast 15/5

 

Vad drömmer er Equmeniaförening om? Equmenia har skapat ”Pengapotten” med en miljon kronor!

Den finns för inspirera er att visionera om vad ni vill göra i er förening och på den ort där ni finns utifrån de förutsättningar som är möjliga. Skriv en projektansökan senast 15 maj och sök pengar till er idé!

För er som haft ekonomiskt bortfall finns också möjlighet att söka pengar för det.

   

Scoutledarutbildning

 

Ska’ut 2021-2022

9-15 Aug 

Denna sommar planerar vi för kursstart av Equmeniascouts grundläggande ledarutbildning Ska’ut i vår region.

Avgiften är rabatterad med 200 kr vid anmälan senast 30/4! 

Sista anmälningsdag är 15/5.

   
   
   

Regionråd 27 maj


Den 27 maj kl.19.00 samlas regionrådet för ett samtalomkring den genomlysning som gjorts av vår kyrkas internationella mission.

Vi kommer också att beröra de kyrkosynsfrågor som behandlades under Kyrkokonferensen 2020, då främst gällande “lokalpastor” och de ordinerades gemenskap.
Material till detta skickas ut till samtliga ordföranden någon vecka innan. Länk till Zoommötet

 

   
   

Bibelfjäll

 

Detta läsår har vi haft en full klass – d.v.s. 15 elever – i vår bibelskola Bibelfjäll som finns på Hemavan Fjällstation. Inför hösten ser vi att det är färre ansökningar och vi vädjar nu om hjälp att sprida Bibelfjäll till ungdomar runt omkring i regionen.

Kanske har ni ungdomar i församlingen som just gått ut gymnasiet. Bibelfjäll är ett fantastiskt år av god undervisning, gemenskap och mycket naturupplevelser.
 

   
   

Hemavanmötet kommer hem till dig.


Under våren har vi arbetat med Hemavanmötet under devisen “Vi hoppas och tror”. Vi tänkte gå ut med datum och inbjudan efter påsk under den devisen. Men ju närmare påsk vi kom, och ju mer vi ser att smittspridningen faktiskt inte gått ner, och att vaccinationen verkar dra ut på tiden, desto mer osäkra blir vi. Därför har vi nu beslutat att vi kör Hemavanmötet digitalt.

 

Vi kommer att sända ett antal samlingar ifrån Hemavan under dagarna 6 - 8/8 där Britta Hermansson, Tomas Sjödin, Johan Wikström och några fler medverkar. Det blir gudstjänster för ungdomar och vuxna i lite olika former. Program och tider kommer under maj.
Vi uppmuntar er att åka till fjällen och vandra under dessa dagar – samlingarna kommer att sändas morgon och kväll, precis som under Hemavanmötet 2019.


Ni kan också ordna en pilgrimsvandring på hemmaplan. Kanske som en församlingsgemensam aktivitet. En sån vandring kan ni göra i projektet “Walk for future”.
https://walkforfuture.se/skapa-en-egen-vandring

 

   
   

Kyrka för hela livet – Vi gör det tillsammans


Den 16 oktober hoppas vi kunna samlas många i Piteå för en ledardag med uppmuntran och utmaning där vi får utrustas och utvecklas som ledare och kyrka. Vi vill att alla ledare i våra församlingar kommer med denna dag. Söndagskollärare, Bönegruppsledare, Scoutledare, Musikledare, Pensionärsgruppsledare, Mötesledare, Städgruppsledare, Styrelseledamot, Ungdomsråd, Barnledare, Pastor, Diakon, o.s.v. – ja, helt enkelt alla som har ansvar i församlingen.
Vi kommer att fira gudstjänst, hålla workshops, dela erfarenheter och gemenskap med varandra. Med oss under dagen finns Karin Wiborn (biträdande kyrkoledare Equmeniakyrkan) och Magnus Sternegård (biträdande generalsekreterare Equmenia).

Vi kommer att mötas i Djupvikskyrkan i Piteå. Dagen pågår mellan 11.00-18.00 - så vi tror att det är möjligt att resa över dagen inom hela regionen. Vi planerar för gemensam buss efter E4:an - från Vännäs och från Kalix.

Vi tänker att denna dag blir en mötesplats för både medarbetare i Equmeniakyrkan och alla ideella ledare i vår region. Varmt välkomna med oss den dagen!

Mer information om dagsschema och bussarna kommer i augusti.

   

Mera saker på gång:

 

Retreat Melderstein 21-24 Juni
Ska´Ut Grön Mörtjärn
Retreat Munkviken 2-5 Sep
Kyrkokonferensen 18-26 Sep
Kämpalek Skellefteå 2 Okt
Regionstämma Equmenia Nord, Boden 23 Okt
Riksstämma Equmenia Värnamo 19-21 Nov
Barnläger Malå och Piteå 5-7 Nov
Nyårsläger Hemavan 27 Dec -1 jan
Vinterkonferens Stockholm 10-13 Jan
Scoutläger 2022
   
 
Do not click this link

Postman