Sånger för var tid

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

​EQUMENIAKYRKAN I MUSIK & KREATIVA UTTRYCK I GE EN GÅVA I KONTAKT

Sånger för var tid

Att välja sånger till andakter och gudstjänster är en grannlaga uppgift när man vill att orden och sångerna ska samverka. Tillfället och temat styr vilken typ av texter, melodier och uttryck som behövs. Trots att man kan många sånger, kan det kännas som om den rätta sången för just det här tillfället saknas. Det här KRUTskicket är fullt av förslag på ny repertoar. Klicka dig vidare och upptäck nya sånger, eller åk på en körhelg, barnkördag eller gospelhelg och kom hem med en massa låtar att använda i din församling. Tipsa gärna fler i din närhet som du tror skulle bli glada över en påfyllning av nya sånger!

Lena Wohlfeil, samordnare för Musik och Kreativa uttryck

PS: Det här är ett välfyllt KRUT-skick som du med fördel vidarebefordrar till dem i din församling och närhet som du ser kan ha nytta av det!

 

Information om Brukssånger

Ny musik!
Brukssångers nya album ”Möten” innehåller en bandning av sånger för gudstjänst och andakt, med körarrangemang på flera av sångerna.
Lyssna gärna på Spotify eller Soundcloud. Noterna finns på brukssanger.se

 

Allhelgonaandakt
”Andakt i Allhelgonatid” är ett färdigt material med texter, böner och sånger som är fritt att ladda ner, skriva ut och kopiera till församlingens verksamhet.

Andakt i Allhelgonatid

Sånghäfte för andakt
På Brukssångers hemsida finns ett sånghäfte, Sånger för andakt och gudstjänst– i livet som det är, att ladda ner och skriva ut med sånger som passar bra att sjunga i andakter och gudstjänster med inriktning mot det sköra och bräckliga i våra liv. Texter och toner som bär när vi delar det som tynger och oroar, i längtan efter stillhet och närhet med Gud och varandra.

 

Fri kopieringsrätt och dela lösenord
Som Brukssångerabonnent har församlingen rätt att skriva ut och kopiera alla Brukssånger till den egna verksamheten. Lösenordet kan med fördel delas med fler i församlingen som finns i musikarbetet eller planerar gudstjänster. Lösenordet byts i mars varje år.

 

Rabatt på årsabonnemang
Passa på att bli abonnent nu och få november och december på köpet. Fakturan kommer först i januari och gäller sedan hela 2024. Klicka här: Bli Abonnent och kom ihåg att skriva vilken församling det gäller.

 

Aktuellt

 

Körhelg 11-12 november
Körledare och körsångare – kom och var med på höstens körhelg som arrangeras av Sångarförbundet. Det blir en helg i körsångens tecken i Andreaskyrkan, Stockholm, där vi sjunger nyutgivna sånger i jazz- och viston tillsammans med sångskaparna själva. Info och anmälan hittar du här.

 
 

Equmenia Ton KIDS
barnkörlåtar och barnkördagar

Snart kommer det fem ny barnkörsånger från Equmenia Ton KIDS. Håll utkik här

Boka redan nu in någon av våra barnkördagar
10 februari i Örebro och 23 mars i Anderstorp.

För mer info: Kontakta Anna-Maria Toftgård

 
 

Efterlysning av begagnade Psalmer & Sånger
Vi älskar att sjunga tillsammans i vår kyrka! Vi tror på den samlande sången och använder gärna både projicerade texter och sångböcker. Våra egna sångböcker börjar dock bli lite slitna och därför efterlyser vi ”bättre begagnade” Psalmer och Sånger (2003) till våra gudstjänster. Har du tips, eller vill sälja till oss? Hör av dig till: Niklas Ekberg, Musikledare, Equmeniakyrkan Fiskebäck niklas.ekberg@fiskeback.com 0734-290497

 
 

Equmenia Ton
Under hösten släpps fler låtar på Equmenia Ton. Du hittar både nya och tidigare utgivna låtar här: Equmenia Ton - Equmenia

Equmenia Tons senaste release ”Rättfärdighet” högst aktuell
”Låt ditt rike komma nu. Just nu slits vår värld itu.
Herre låt din brutna kropp. Hela vår värld igen."

Lyssna här. Noter hittar du här.

 

Boka in vårens datum

Gospeldag Lördag 27 januari
Equmeniakyrkan i Vaggeryd bjuder in till en gospeldag med Sångarförbundets producent och körledare Anna-Maria Toftgård och pianisten Daniel Stenbaek.
Boka dagen! Mer info kommer inom kort på Sångarförbundets facebooksida och Sångarförbundet - Equmeniakyrkan.

 

Kördag 16 mars
Sångarförbundet anordnar vårens kördag i Immanuelskyrkan, Jönköping, lördagen den 16 mars. Boka i almanackan! Körledare Anna-Maria Toftgård. Mer info om medverkande och program kommer i nästa KRUT-skick.

 

 

Följ gärna Sångarförbundet på Facebook och Instagram
så får du veta när det är något på gång

 

Du får det här nyhetsbrevet eftersom du anmält intresse att få information kring musik och kreativa uttryck från Equmeniakyrkan. Om du inte längre vill ha det här nyhetsbrevet kan du avregistrera dig från maillistan via den här länken: Klicka här för att avregistrera din adress.

 

Equmeniakyrkan
Box 14038
167 14 BROMMA
08-580 031 00
info@equmeniakyrkan.se

Do not click this link

Postman