Grönsaksodling - växtnäring och gröngödsling del 2
Vid tre träffar under sommar - höst 2021 får vi med Ylva Andersson, trädgårdsrådgivare Hushållningssällskapet, diskutera aktuella frågor om odling av grönsaker med ekologiska produktionsmetoder.
Måndag 2 augusti, 14.00 - 17.00
Gammaldags grönt, Odensbacken
Britt-Marie Andersson och Jörgen Wistrand, Gammaldags grönt i Odensbacken skalar upp sin odling i år och kommer att bruka 1,5 hektar inklusive gröngödsling och träda. Närmast gården finns en bäddodling med blandade grönsaker samt lite radodling. På åkermark uppe i skogen odlas rotsaker, och i år även blålusern på försök. Tanken är att använda egenodlad blålusern som täckmaterial istället för inköpt pelleterad gödsel. Britt-Marie säljer via REKO, marknader och till caféer och restauranger.
Vid den här fältvandringen kommer vi att prata om växtnäring med lite extra fokus på gröngödsling, både som en del av växtföljden och för användning som täckmaterial i andra delar av odlingen. Vi pratar om de olika grödornas kvävebehov och effekten av gröngödsling och andra ekologiska gödselmedel.
Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som är landsbygdsföretagare och som odlar grönsaker yrkesmässigt eller planerar för att starta yrkesmässig produktion av grönsaker.
Information
Ann-Sofie Hedberg, 010-2248426, ann-sofie.hedberg@lansstyrelsen.se och
Ingalill Kämmerling, 010-2248431, ingalill.kammerling@lansstyrelsen.se,
Kostnad
Kursen är kostnadsfri för deltagarna då den finansieras via Landsbygdsprogrammet.
Anmälan
Anmäl dig senast 19 juli via Länsstyrelsens webbplats.
|