Kommuner - bidra till demokratin världen!
 
Internationellt Centrum för Lokal Demokrati
 
Facebook Twitter Instagram

Anmäl dig till nyhetsbrevet

 

Tipsa en vän om nyhetsbrevet!

 

Läs brevet i din webbläsare

Kommuner - bidra till
demokratin i världen!

- Vi uppmanar svenska kommuner och regioner att engagera er i internationella demokratisamarbeten. Med ert kunnande kan ni göra skillnad! Det skriver Johan Lilja, generalsekreterare på ICLD och Carin Jämtin, generaldirektör, Sida i Dagens Samhälle.

Till Dagens Samhälle
 

Ansök om kommunala partnerskap

Ett kommunalt partnerskap är en spännande möjlighet att hitta innovativa, demokratiska lösningar på globala utmaningar. Det är kommuner, regioner och regionala kommunal-förbund i Sverige som kan ansöka om partnerskap med något av de 19 utvalda samarbetsländerna. Ansökan är öppen till och med den 15 oktober.

Ansök nu!
 
 

Var finns kommunala partnerskap?

Vi har listat alla svenska kommuner och regioner som för närvarande är aktiva i ett ICLD-finansierat kommunalt partnerskap.

Aktiva svenska kommuner
Aktiva svenska regioner
 
 

Praktikplats i vår?

Är du intresserad av lokal demokrati, internationell utveckling eller mänskliga rättigheter? Då är du välkommen att söka praktikplats till våren 2020 på vårt kontor i Visby.

Läs mer
 

Att få jobba på ICLD är ett privilegium!

Ju fler desto bättre! Botswana, Moldavien och Sverige i spännande partnerskap
 

Karin Melin är nytillträdd enhetschef för de Internationella utbildningsprogrammen. Hon efterträder Lars Lööf som gått i pension. Karin hoppas kunna bidra med nya perspektiv och ser det som ett privilegium att nu få arbeta på ICLD.

Mer om Karin
Läs Lars hejdå-hälsning
 
 

Jobba hos oss?

Just nu söker vi en handläggare med fokus på vårt program i Ryssland, till de Internationella Utbildningsprogrammen, ITP, med placering i Visby eller Stockholm. Ansök före den 27 september.

Läs mer

Nya forskningsrapporter

Ewald & Mhamba (2019) Recentralisation? Interrogating the state of local democracy, good governance and development in Tanzania- ICLD research report no 13
 
Faye, Ribot & Turner (2019) Climate change is not the cause, migration is not the problem: Local representation and precarious young farmers leaving Senegal - ICLD research report no 14
 
Zapata Campos, Barinaga, Kain, Oloko & Zapata (2019) Organising grassroots initiatives for a more inclusive governance: constructing the city from below - ICLD research report no 15


Evenemang/möten

Se vårt seminarium i Almedalen Kan kommunerna rädda klimatet?
 

Följ ICLD på Twitter

Internationellt Centrum för Lokal Demokrati
 
Kontakta oss
Tel. 0498-29 91 00
info@icld.se
 
Besöksadress
Söderväg 1D
621 58 Visby
 
Postadress
Box 1125
621 22 Visby
Facebook Twitter Instagram
Klicka här för att avregistrera dig från nyhetsbrevet

Paloma