Ser brevet konstigt ut? Öppna brevet i webbversionen

Nyhetsbrev

Januari 2021

Vi levererar medicinsk kompression till Sveriges regioner och kommuner. Vårt sortiment uppfyller alla medicinska riktlinjer och även brukarens krav på komfort och funktion - i massor av färger.

 
medi Sweden 2021

Välkommen till årets första nyhetsbrev!

Vi vill börja med att återigen tacka för 2020, ett år som bjöd på både utmaningar och lärdomar. Även om utmaningen inte är över ser vi fram emot vad 2021 har att erbjuda.

Nu när vi har förmånen att sparka igång ett nytt år så har vi flera punkter på agendan som hägrar. Bland annat ser vi fram emot att kunna presentera flera nya produkter och digital måttagning under våren. Vi ser även fram emot vårt lymfseminarium som vi förhoppningsvis kommer att anordna i World Trade Center i maj. Och så förstås alla våra digitala kurser, som nästan är vårt enda sätt att "träffa" er just nu. Alla frågeställningar och funderingar som dyker upp under dessa möten är alltid lika intressanta.

Vi känner oss väldigt lyckligt lottade som har så engagerade kunder. Vi hoppas att ni fortsätter så, det är mycket uppskattat. Om du har någon önskan om information som du tror kan vara användbar för dig att få reda på eller veta mer om, vänligen meddela oss så att vi kan inkludera dessa ämnen i kommande nyhetsbrev. Skicka ett mail till info@medi.se eller ring till Kundservice på 08-96 97 98.

Vårens digitala kursschema 

Du har väl inte missat att våra kurser inom medicinsk kompression finns i digital form?

Intresset för våra digitala kurser är fortfarande stort. Därför har vi planerat in fler kursdatum under våren. För tillfället kan du gå följande kurser i digital form.

Att mäta och välja rätt
Introduktion i justerbar kompression
 

Läs mer om kursinnehållet och anmäl dig på vår hemsida.

Klicka här för information & anmälan

Se till att adressen är korrekt

När du gör beställningar är det av yttersta vikt att patientens adress är korrekt.

Vi får ofta beställningar där adressen är fel och vill därför påminna om att dubbelkolla patientens adress vid alla beställningar

Allt för att undvika onödiga fel och förseningar, för såväl oss och er som patienten.

Vi påminner samtidigt om att postnummer måste skrivas i formatet XXX XX.

Klicka här för se ett exempel på en korrekt ifylld blankett

Dokument om lipödem

Lipödem väcker många frågor och är ett hett diskutionsämne bland såväl patienter, vården och forskare.

Därför samlades en grupp europeiska experter inom lymfologi för att diskutera lipödem. Diskussionen har resulterat i viktiga slutsatser kring diagnos och behandling av lipödem, vilka har sammanfattats i dokumentet International Consenus Document - Lipedema: a paradigm shift and consensus.

Expertgruppen har bland annat enats kring att lipödem inte indikeras av ett klassiskt ödem. Detta kommer även att innebära förändringar för kompressionsterapin. Framöver kommer behandlingen fokusera mer på smärtlindring och mindre på ödemreduktion.

Vill du ha dokumentet som PDF? Skicka då ett mail till info@medi.se.

Klicka här för att läsa dokumentet

Utbildningar med Mölnlycke

Är sår- och kompressionsbehandling en del av ditt arbete?

Då vill du inte missa detta! Under våren arrangerar medi Sweden och Mölnlycke ett par gemensamma utbildningar med fokus på sårbehandlingsprodukter.

Utbildningarna kommer hållas digitalt och du deltar via din dator. Mer information om datum, tid och anmälan kommer skickas ut inom kort, så håll utkik i din e-post samt på vår hemsida.

Läs mer om medi's sårbehandlingskoncept

Ny utbildning - Behandlingsformen medicinsk kompression

Just nu arbetar vi med att ta fram en helt ny utbildning om medicinsk kompression som behandlingsform. Genom att belysa grundläggande kunskaper vill vi öka förståelsen för behandlingsmetoden kompression.

Har du funderat över hur medicinsk kompression egentligen fungerar, och vet du skillnaden mellan stödstrumpa och en medicinsk kompressionsstrumpa? I den här utbildningen går vi igenom:

Vad är medicinsk kompression?
När används medicinsk kompression (vid vilka diagnoser)?
Hur fungerar medicinska kompressionsstrumpor?
Skillnaden mellan stödstrumpor och medicinska kompressionsstrumpor.

 

Är du intresserad av att veta mer om utbildningen? Kontakta produktspecialisten i ditt område för mer information. Håll även utkik på vår hemsida.

Klicka här för att hitta din produktspecialist

Vad tycker du om våra nyhetsbrev?

Vi är tacksamma för kort feedback. Tumme upp eller tumme ner?

Feedback

0 1

Kontakta oss gärna om du vill veta mer:

Kontakta oss
 
Tel: 08-96 97 98
Fax: 08-626 68 70
Epost: info@medi.se
Mån - Fre 07:30 - 16:30
medi Sweden AB
Box 6034
192 06 Sollentuna
Service
 
Kurser
Seminarier
Filmer
Kontakta oss
Sociala Medier
 
Facebook Twitter Google+
Instagram LinkedIn YouTube
Brevet skickades till [//curemail]
Klicka här för att avregistrera din adress
Do not click this link