Ser brevet konstigt ut? Öppna brevet i webbversionen

Nyhetsbrev

Mars 2022

Vi levererar medicinsk kompression till Sveriges regioner och kommuner. Vårt sortiment uppfyller alla medicinska riktlinjer och även brukarens krav på komfort och funktion - i massor av färger.

 
Patientberättelse circaid juxtalite


Antihalksegment, kurser och webbinarier

Vi är nu redan framme vid slutet av mars och vi passar denna gång på att slå ett slag för vårt smarta tillval antihalksegment. Detta lanserades i maj 2020, men vi tycker att det förtjänar lite förnyad uppmärksamhet. Segmenten, som är tillverkade av silikon, utgörs av speciella självhäftande folier. De är tunna, elastiska och mjuka, vilket medför maximal flexibilitet och rörelsefrihet. Materialet har också hög andningsförmåga. Detta tillval finns tillgängligt för mediven elegance, mediven comfort, mediven plus och mediven forte.

Vi påminner samtidigt om vårt erbjudande om en rad webbinarier och digitala kurser. Vi slår även på trumman för de fysiska kurser (Diplomerad måttagare) där vi nu har lagt till några ytterligare tillfällen på fler orter. Passa på att boka in dig redan nu för att säkert få en plats!

Vi berättar slutligen om ytterligare ett högintressant webbinarium i samarbete med ECoP och ICC där fyra Key Opinion Leaders berör temat "International Education Programmes in Phlebology and Lymphology".

Vi önskar er allt gott och trevlig läsning.

Hälsningar från medi-teamet

Medicinska kompressionsstrumpor = en medicinsk åtgärd

Har du tänkt på att det medicinska kompressionsplagget är just det – m e d i c i n e n, eller den medicinska åtgärden, för att minska, helt eliminera besvär eller förebygga recidiv av en sjukdom eller symtom?

För en person med till exempel olika typer av ödem eller sår är det alltså lika viktigt att använda den medicinska kompressionen som att ta blodtryckssänkande medicin för den som har förhöjt blodtryck. Det kan vara bra att ha med sig i samtalet med din patient för att trycka på vikten av daglig användning.

Nytt avtal i region Östergötland

Vi är glada att kunna meddela att vi har slutit ett nytt avtal med region Östergötland.

Det nya avtalet, som börjar gälla den 1 april 2022, innefattar vårt sortiment inom rund- och flatstickad kompression för arm och ben, justerbar kompression samt antitrombosstrumpor. Avtalet gäller i två år.

Produktspecialister i region Östergötland:

Du är alltid välkommen att kontakta våra produktspecialister för besök, kurser och rådgivning eller om du har frågor om vårt sortiment.

Klicka här för mer information

Jonas Burman
j.burman@medi.se
0709-96 02 84
Ansvarsområde:
Samtliga sortiment (ej lymfologi)

Sara Svensson
s.svensson@medi.se
0709- 96 17 01
Ansvarsområde:
Lymfologi

Våra digitala kurser är mellan
45 minuter och 2 timmar långa.
Du går dem smidigt utan att behöva lämna din arbetsplats.

Vårens digitala kurser

Fem tillfällen återstår fortfarande nu under våren, då du kan gå en digital kurs hos oss.

Allt du behöver för att delta är en dator/telefon/läsplatta
med internetuppkoppling samt någon form av ljudutgång (högtalare/hörlurar). Du får tillgång till kursen via en länk som vi skickar ut via e-post.

Vi har kurser om:

- måttagning för rundstickad kompression
- en introduktion i justerbar kompression
- hur du beställer i vår e-shop

Mer information och länk till anmälan
Hela det digitala kursprogrammet som pdf

Kursen erbjuds i Falun, Jönköping, Stockholm, Eskilstuna, Göteborg, Linköping, Örebro, Karlskoga och Lindesberg. Se datum på vår hemsida.

Fysisk kurs:
Diplomerad måttagare - fler orter!

Nu har vi utökat vårens kursprogram för vår populära kurs Diplomerad måttagare. Kursen erbjuds nu vid 10 tillfällen på nio olika orter.

På kursen lär du dig att mäta på rätt sätt och bedöma exakt vilken storlek som passar, eller om kompres-sionsstrumporna behöver måttillverkas. Vi går igenom olika material och beställningsprocessen i vår e-shop. Under kursen får du även en kort introduktion i justerbar kompression.

Mer information och länk till anmälan
Kursprogrammet för Diplomerad måttagare som pdf
Tänk på detta när du beställer

Uppdatering kring circaid-förseningar 

På grund av materialbrist i kombination med kraftigt ökad efterfrågan globalt gick vi den 25 januari ut med information om att vi hade leveransförseningar på vissa circaid-produkter.

Vi har inga restordrar kvar och nu återstår det endast brist på några enstaka storlekar av Juxtafit Essentials underben.

Vi beklagar detta och räknar med att det sista löser sig inom kort. Vårt tips är att som en lösning just nu istället beställa Juxtafit Premium för att säkerställa snabb leverans.

Vänligen kontakta vår Kundservice eller din Produktspecialist vid frågor.

Presentation av medi's personal:
Sara Svensson, produktspecialist

Vad är din roll på medi?
Jag är produktspecialist med huvudansvar för lymfologi på medi Sweden. Mitt arbete är väldigt roligt och varierande och består bland annat av utbildning till vårdpersonal och patienter, support vid val och utprovning av medicinska kompressionsmaterial, information om våra olika material, när man väljer vilket material och hur man tar korrekta mått.

Jag är även teamleader för gruppen med produktspecialister. I den rollen ansvarar jag för att alla mina kollegor och jag själv arbetar åt samma mål, har tillräcklig och relevant kunskap för det vi arbetar med, uppdateras med det nya som kommer och försöker se till att alla mår bra och har goda förutsättningar för att utföra ett gott jobb ute i våra respektive områden. Vi är alla olika unika individer och har därmed olika sätt att arbeta, och det funkar väldigt bra eftersom alla är trygga i, och arbetar mot, samma värden och mål.

En annan viktig sak är att skapa en god team-känsla även om vi alla är utspridda geografiskt över landet. Vi är ett väldigt fint litet gäng med 5 produktspecialister!

Hur länge har du jobbat på medi?
Jag har arbetat på medi Sweden i snart 6 år och trivs väldigt bra. Före dess arbetade jag i många år som sjukgymnast och lymfterapeut och när jag började på medi Sweden lämnade jag en tjänst som enhetschef i vården.

Något intresse eller kuriosa om dig?
När jag är ledig föredrar jag allra mest att vara tillsammans med min familj och mina vänner - det värdesätter jag allra högst. Jag gillar också att tillbringa så mycket tid som möjligt i skärgården, att träna och resa, bland mycket annat.

Tänk på detta när du beställer
 

Känner du till vår service "påminnelsetjänsten"?

Vi garanterar att mediven kompressionsstrumpor ger korrekt kompression varje dag – i upp till 6 månader. Därefter försämras kompressionen och strumporna är inte lika effektiva längre.

Om din patient vill ha hjälp att komma ihåg att beställa tid för att få hjälp med nybeställning av strumpor så kan han eller hon registrera sig på vår kostnadsfria påminnelsetjänst. Patienten får då ett mail från oss när det har gått 5 månader och blir påmind om att det är dags att införskaffa nya kompressionsstrumpor.

Registreringen görs här:
https://www.medi.se/shop/paminnelsetjaenst-registrering/

Du kan också hänvisa till den länk som finns längst ner på sidan i vår webbshop, se pilen här till vänster.
(www.medi.se/shop)

5 tillfällen återstår: kostnadsfria webbinarier - passa på!

Dessa s.k. "KEYNOTE WEBINARS" hålls av internationella experter och Key Opinion Leaders inom ämnena lymfologi, kompression, ortopedi, circaid, sårbehandling m.m.

Du kan t.ex. få mer kunskap kring kompressionsbehovet vid onkologisk behandling, om bensår, om self-management samt flera andra intressanta och aktuella ämnen. Observera att det planerade tillfället den 6 april har utgått. Instruktionen om hur man mäter ut för Bolero är framflyttad. Information om nytt datum kommer längre fram. Samtliga tillfällen är 45 minuter långa.
 

Hela programmet i pdf-format
Registrera dig här

Inspelad Keynote lesson tillgänglig på länk

Keynote-föredraget som hölls av Nadine Rietveld från medi i Nederländerna den 15 mars spelades in och finns tillgängligt digitalt. Missade du detta tillfälle att ta del av erfarenheter kring användandet av circaid inom äldreboenden, hemtjänst m.m. så kan du alltså se och höra föredraget i efterhand.

Klicka här så kan du ladda ner både föredraget och presentationen

Kostnadsfritt webbinarium

Den 25 april kl. 15:00-16:30 finns möjligheten att ta del av ett kostnadsfritt webbinarium på temat "International Education Programmes in Phlebology and Lymphology" där 4 st. Key Opinion Leaders ger en sammanfattad syn på vikten av internationella program i detta sammanhang. Du kommer direkt till registreringen via QR-koden här bredvid eller genom att klicka på länken nedan.

Webbinariet är ett samarbete mellan medi och the European College of Phlebology (ECoP) samt the International Compression Club (ICC).

Klicka här för att komma till registreringen
Klicka här för att se programmet som en pdf
medi lymfseminarium uppskjutet

E-learning i flebologi & lymfologi

The European College of Phlebology har skapat en
e-learning-utbildning i 9 moduler som äger rum från mars 2022 till mars 2023.

Kursen vänder sig till alla yrkeskategorier inom vården och tar upp diverse ämnen inom flebologi och lymfologi.
Efter genomgången kurs får man ett certifikat.

All information om ämnen, registrering, kostnad m.m. finns under länken nedan.

Klicka här för att komma till ECoP's hemsida

Vad tycker du om våra nyhetsbrev?

Vi är tacksamma för kort feedback. Tumme upp eller tumme ner?

Feedback

0 1

Kontakta oss gärna om du vill veta mer:

Kontakta oss
 
Tel: 08-96 97 98
Fax: 08-626 68 70
Epost: info@medi.se
Mån - Fre 07:30 - 16:30
medi Sweden AB
Box 6034
192 06 Sollentuna
Service
 
Kurser
Seminarier
Filmer
Kontakta oss
Sociala Medier
 
Facebook Twitter Google+
Instagram LinkedIn YouTube
Brevet skickades till [//curemail]
Klicka här för att avregistrera din adress
Do not click this link