Ser brevet konstigt ut? Öppna brevet i webbversionen

Nyhetsbrev

September 2021

Vi levererar medicinsk kompression till Sveriges regioner och kommuner. Vårt sortiment uppfyller alla medicinska riktlinjer och även brukarens krav på komfort och funktion - i massor av färger.

 
Patientberättelse circaid juxtalite


Dags för nya färger, kurser och seminarium

Som vi skrev om i förra nyhetsbrevet så gör vi nu en rejäl förändring vad gäller våra mönster fashion elements och design elements samtidigt som vi byter ut två av trendfärgerna. Vi befinner oss just nu i mellanperioden. På måndag den 4 oktober startar tillverkningen av allt det nya. Ni som beställer någon trendfärg eller något mönster så att säga "i förväg" får räkna med lite längre leveranstid, vilket vi hoppas att ni har förståelse för.

Vi arbetar kontinuerligt med en gedigen produktutveckling på medi och vi informerar i detta nyhetsbrev om några förbättringar och nyheter som blivit resultatet av detta. Se också informationen om vår påminnelsetjänst som är en kostnadsfri service som du kan tipsa dina patienter om.

Vi passar också på att påminna om vårt digra kursprogram. Vi har schemalagt både fysiska och digitala kurser och vi hoppas att äntligen kunna genomföra vårt uppskjutna lymfseminarium.
Läs mer om både kurser och seminariet längre ner i detta nyhetsbrev.

Vi önskar er allt gott och trevlig läsning.

Hälsningar från medi-teamet

Nya färger och mönster fr.o.m. 4 oktober

Fr.o.m. 4 oktober kommer de nya trendfärgerna mangogul och avocadogrön att finnas i både rundstickat och flatstickat sortiment. De nya mönstren heter Stripes, Nature, Dots och Classic. Samtliga mönster kommer att finnas för både arm och ben i flatstickat, enfärgat (Design elements) respektive tvåfärgat (Fashion elements).

Färgöversikt på vår hemsida
Färgöversikt som pdf
Mer information och inspiration på vår hemsida
Tänk på detta när du beställer

För tillfället kan medi vision användas för att mäta ut rundstickade kompressionsstrumpor för ben. Senare kommer det även att fungera för armar samt för flatstickad kompression.

Du har väl inte missat vårt nya mäthjälpmedel medi vision?

Vårt nya digitala mäthjälpmedel heter medi vision. En innovativ skanningsteknik som samlar in patientens längd- och omfångsmått med hjälp av en 3D-kamera.

Måtten överförs sedan till medi e-shop där man med ett par klick slutför beställningen. Du tar precisa mått samtidigt som du frigör mer tid med din patient.

Läs mer om medi vision på vår hemsida
Läs broschyren om medi vision
Se filmen om medi vision
Klicka här om du är intresserad av medi vision och fyll i vårt kontaktformulär, så kontaktar en produktspecialist dig.
Tänk på detta när du beställer

Förbättringar av kompressions-ärmen mediven esprit

Vår kompressionsärm mediven esprit har fått ett lite mattare utseende och kan därmed ge ett lite mer diskret intryck än tidigare.

Från och med den 4 oktober kommer samtliga kompressionsärmar finnas i de nya trendfärgerna och med möjlighet att välja, inte bara det enfärgade mönstret design element utan nu också det tvåfärgade fashion element, som tidigare bara fanns för benstrumpor.

Fortfarande tillgängligt:

Alla existerande tillval (som dragkedjor och avslut).
Alla existerande varianter (som armdelar och handskar).
6 standardfärger, 5 trendfärger samt 4 mönster som kan fås enfärgat (design element) eller tvåfärgat (fashion element).
Kan smyckas med kristaller (kostnad tillkommer).

Vi hoppas att detta ska förbättra upplevelsen av att bära kompression för era patienter.

Kom ihåg att anmäla dig till någon av höstens kurser

Det är hög tid för anmälan till höstens tillfällen av våra populära kurser.

Vi satsar nu på att hålla både digitala och fysiska kurser och hoppas att detta ska ge er möjligheten att välja det som passar er bäst.

För att delta i våra digitala kurser behöver du endast en dator med internetuppkoppling och någon form av ljudutgång (högtalare eller hörlurar).

Klicka här för information om alla våra kurser + anmälan
Klicka här för att se hela kursschemat som pdf
medi lymfseminarium uppskjutet
Klicka här för mer information om seminariet och för att anmäla dig
Information om hur World Trade Center jobbar för att motverka smittspridning

medi Lymfseminarium 27 oktober

medi Lymfseminarium kommer att gå av stapeln onsdagen den 27 oktober i World Trade Center i Stockholm.

Vi planerar att genomföra detta om inget oförutsett händer. Vi kommer att vidta alla åtgärder vi kan för att seminariet ska kunna genomföras så smittsäkert som möjligt.

Vi har ett fåtal platser kvar som det fortfarande går att anmäla sig till och alla som är anmälda sedan tidigare har kvar sina platser.

Är du anmäld och inte längre vill delta, så behöver du höra av dig till oss eftersom vi tar ut en no-show-avgift för dem som uteblir. Du kan skicka ett mail till info@medi.se eller ringa vår Kundservice: 08-96 97 98.

Vi är tacksamma om ni som vill avboka gör det så snart som möjligt, så underlättar det vår planering.

NYHET: Bolero

Vår senaste nyhet är kompressionsärmar som bolero. Detta ger en hög komfort och patienten slipper ha häftband för att hålla ärmarna på plats. Produkten blir således extra skonsam mot huden.

Finns för mediven 550 arm och mediven esprit arm.

Boleron kommer att kunna beställas i vår e-shop inom kort.

Genom att klicka på knappen nedan så kan du som vill titta på en film som inkluderar en bra insikt i hur boleron ser ut, hur man bäst tar på den och hur man mäter ut för den.

Filmen är på tyska, textad på engelska, och innehåller även en del annan information, men om du håller ut till slutet (filmen är ca 6 minuter) så rekommenderar vi den verkligen om du vill få en bra demonstration av denna produkt.

Film som inkluderar måttagning och påtagning av bolero
NY kurs i medi e-shop

Förbättringar av mediven plus strumpbyxor för gravida

Från och med den 1 oktober kommer vår mediven plus strumpbyxa för gravida att finnas tillgänglig i en ny optimerad version.

Det parti som sitter precis över magen blir nu ännu mer mjukt och töjbart. Partiet är en aning ljusare i färgen än materialet i strumbyxan i övrigt.

För måttillverkade produkter kommer tillverkningen ställa om från och med den 1 oktober, för standardstorlekar kan mixade leveranser förekomma fram till årsskiftet.

Vi hoppas att detta ska förbättra komforten för era patienter.

Tänk på detta när du beställer
 

Känner du till vår service "påminnelsetjänsten"?

Vi garanterar att mediven kompressionsstrumpor ger korrekt kompression varje dag – i upp till 6 månader. Därefter försämras elasticiteten och strumporna är inte lika effektiva längre.

Om din patient vill ha hjälp att komma ihåg att beställa tid för att få hjälp med nybeställning av strumpor så kan han eller hon registrera sig på vår kostnadsfria påminnelsetjänst. Patienten får då ett mail från oss när det har gått 5 månader och blir påmind om att det är dags att införskaffa nya kompressionsstrumpor.

Registreringen görs här:
https://www.medi.se/shop/paminnelsetjaenst-registrering/

Du kan också hänvisa till den länk som finns längst ner på sidan i vår webbshop, se pilen här till vänster.
(www.medi.se/shop)

Vår produktspecialist Birgitta Severin är ansvarig för Västra Götalands län, Kalmar län, Jönköpings län och Gotlands län. En av hennes kunder, en vårdcentral i Västra Götaland, har delat med sig av en positiv erfarenhet av vår justerbara kompressionsprodukt circaid juxtalite.

Positiv erfarenhet av circaid

Maria som arbetar som distriktssköterska tycker att det är lättare att mäta ut för justerbar kompression än för kompressionsstrumpor. circaid juxtalite är dessutom skonsamt mot huden. Hon tycker att det fungerar bra vid sårvård, såren läker bra.

Diana och Jessica, som båda tillhör personalen, tycker att oavsett vem som sätter på förbandet så blir det samma kompression eftersom alla använder mätstickan (BPS-kortet). Det är lätt att sätta på och man behöver aldrig vara rädd att göra brukaren illa. Man får mycket bättre arbetsställning då man kan ha brukaren både i säng eller sittande. Det blir mindre påfrestning på våra händer och leder. Det är smidigt att få på skor då det bara är en tunn strumpa.

Birgitta som är patient berättar att såret hon hade haft i många år läkte snabbt efter att hon började använda circaid juxtalite och hon har inte fått något nytt sår nu på fyra år. Hon får hjälp av sin syster att ta av förbandet, och det är väldigt lätt för systern att göra detta. På så vis kan Birgitta duscha i lugn och ro innan omvårdnadspersonal kommer för att sätta på förbandet igen. Det gör aldrig ont och det går lätt för personalen att sätta på det.

Tack Maria, Diana, Jessica och Birgitta för att ni ville dela med er!

Du som skulle vilja veta mer om circaid eller någon annan produkt är varmt välkommen att kontakta den som är produktspecialist i din region. Se länsindelning här.

Vad tycker du om våra nyhetsbrev?

Vi är tacksamma för kort feedback. Tumme upp eller tumme ner?

Feedback

0 1

Kontakta oss gärna om du vill veta mer:

Kontakta oss
 
Tel: 08-96 97 98
Fax: 08-626 68 70
Epost: info@medi.se
Mån - Fre 07:30 - 16:30
medi Sweden AB
Box 6034
192 06 Sollentuna
Service
 
Kurser
Seminarier
Filmer
Kontakta oss
Sociala Medier
 
Facebook Twitter Google+
Instagram LinkedIn YouTube
Brevet skickades till [//curemail]
Klicka här för att avregistrera din adress
Do not click this link