Ser brevet konstigt ut? Öppna brevet i webbversionen

Nyhetsbrev

April 2023

Vi levererar medicinsk kompression till Sveriges regioner och kommuner. Vårt sortiment uppfyller alla medicinska riktlinjer och även brukarens krav på komfort och funktion - i massor av färger.

 
Patientberättelse circaid juxtalite


Bästa kund!

Våren har gjort entré och vi på medi fortsätter att bland annat delta i mässor, hålla kurser och utveckla vårt sortiment. Läs denna gång om det smarta tillvalet antihalknoppor, om en smart användning av medi butler även till circaid-sortimentet och lite annat smått och gott.
Missa inte vår tävling!

Vi önskar god läsning. Nästa nyhetsbrev kommer i maj.

Hälsningar från medi-teamet

Klicka här för att anmäla dig (fri entré)

Mässans ambition är att varje besök ska vara välinvesterad tid för utveckling & fortbildning inom området hjälpmedel.

Fokus Hjälpmedel i Luleå

Fokus Hjälpmedel är hjälpmedelsmässan och mötesplatsen för dig som vill se produktnyheter inom området hjälpmedel. Du kan dessutom ta del av föreläsningar som tar upp aktuella ämnen för att främja livskvaliteten för alla.

Nästa tillfälle av denna mässa går av stapeln den
10-11 maj i Luleå. medi ställer ut i monter B:05. Kom och träffa våra Produktspecialister Jonas och Anna på plats i Luleå Energi Arena. Hoppas vi ses där!

Nytt datasystem sedan 1 april

Den 1 april byttes ett av affärssystemen på medi's huvudkontor. Systemet används för att t.ex. hantera all logistik över hela världen.

Systembytet kan medföra att enstaka leveranser blir något försenade nu i början, vilket vi hoppas att ni kan ha överseende med. Därtill får flera dokument, som t.ex. följesedlar, ett nytt utseende från och med nu.

Känner du till det smarta tillvalet antihalknoppor?

Antihalknoppor kan appliceras på utvalda områden på flatstickat material för arm och ben och ser till att kompressionsstrumpan inte glider.

De kan även appliceras på handskar för bättre grepp eller på fotsulan som halkskydd. Antihalknoppor är ett smidigt alternativ till häftbandsbitar.

Eftersom antihalknopporna appliceras direkt på det flatstickade materialet är de knappt märkbara och påverkar inte elasticiteten på det flatstickade materialet.

Genom att välja denna lösning slipper man dessutom den yttre sömmen som blir konsekvensen av häftbandsbitar.

Klicka här för mer information

Utlottning av sommarväska

Vill du vinna en trevlig medi-väska som passar utmärkt till sommarens utflykter, fylld med diverse överraskningar?

Vi lottar ut tre stycken väskor med innehåll till dig som svarar på frågan: Vad heter det smarta tillvalet som kan appliceras på utvalda områden på flatstickat material för att säkerställa att kompressionsstrumporna inte glider?

Maila ditt svar till: info@medi.se senast den 12 maj.

Utgående färger: rosé, bronze och mangogul. Utgående mönster: dots.

Förändringar i färger och mönster

På medi byter vi regelbundet ut några av våra färger och mönster i både rundstickat och flatstickat sortiment.

Sista datum för beställning av standardfärgerna rosé och bronze (rundstickat sortiment), trendfärgen mangogul (både rundstickat och flatstickat) samt mönstret dots (flatstickat sortiment) kommer att vara den 15 september 2023. I oktober kommer sedan nya färger och mönster som ersätter dessa. Information om detta kommer längre fram.

Produktutveckling inom flatstickat sortiment

På medi jobbar vi ständigt med att utveckla och förbättra våra produkter. Inom det flatstickade sortimentet är nu flera förbättringar på gång.

Tidigare har det endast varit mediven cosy som har haft en anatomisk fot medan mediven mondi och mediven 550 har varit flata under foten. Nu får även mediven 550 och mediven mondi den nya anatomiska formen.

Denna ändring görs automatiskt. Du som beställer dessa produkter behöver inte göra något annorlunda än du brukar. Du behöver inte göra något aktivt val eller annorlunda mätning.

medi Butler kan även användas till circaid ankelsocka

Vi har fått ett tips från medi i Storbritannien där en av medi's produktspecialister blev ombedd att konsultera en ordinatör på Churchill Hospital. Patienten hade ordinerats den justerbara kompressionslösningen circaid juxtafit.

medi's produktspecialist noterade att även patientens fötter svullnade och att det därför vore bra att lägga till circaid ankelsocka för kompression av fot och vrist.

Det var mycket viktigt för denna patient att kunna vara självständig, men eftersom han inte kunde nå sina tår antog han nu att han inte själv skulle kunna sätta på sig ankelsockorna.

Produktspecialisten demonstrerade då påtagningshjälpmedlet medi Butler och patienten kunde redan på första försöket ta på sig de kompressiva ankelsockorna själv.

Låt inte kompression hindra dina patienter från att vara oberoende! Tveka inte att kontakta oss för att få hjälp med lösningar för din patient.

Vad tycker du om våra nyhetsbrev?

Vi är tacksamma för kort feedback. Tumme upp eller tumme ner?

Feedback

0 1

Kontakta oss gärna om du vill veta mer:

Kontakta oss
 
Tel: 08-96 97 98
Fax: 08-626 68 70
Epost: info@medi.se
Mån - Fre 07:30 - 16:30
medi Sweden AB
Box 6034
192 06 Sollentuna
Service
 
Kurser
Seminarier
Filmer
Kontakta oss
Sociala Medier
 
Facebook Twitter Google+
Instagram LinkedIn YouTube
Brevet skickades till [//curemail]
Klicka här för att avregistrera din adress
Do not click this link