Ser brevet konstigt ut? Öppna brevet i webbversionen

Nyhetsbrev

December 2023

Vi levererar medicinsk kompression till Sveriges regioner och kommuner. Vårt sortiment uppfyller alla medicinska riktlinjer och även brukarens krav på komfort och funktion - i massor av färger.

 
Patientberättelse circaid juxtalite


Tack för det här året!

Vi vill tacka dig så mycket för ett fint samarbete under året som gått.

Vi hoppas att du är nöjd med medi som din leverantör och samarbetspartner inom medicinsk kompression. Vi vill vara ett företag som det är enkelt och trevligt för dig att samarbeta med.
Därför jobbar vi med ständig förbättring varje dag, året om. Vårt mål är att vara det självklara förstahandsvalet för dig och dina patienter när det gäller medicinsk kompression.

Vi på medi önskar dig en riktigt God Jul och Gott Nytt År och ser fram emot ett
fortsatt gott samarbete under 2024!

I detta nyhetsbrev kan du bland annat läsa om några tillbehör som utgår ur sortimentet, om medis ideella arbete "medi for help" samt om våra nya öppettider. Vi lottar också ut en bok.

Vi önskar god läsning!

Hälsningar från medi-teamet

Väggkalender för 2024 

I dagarna skickar vi ut väggkalendrar till alla enheter som beställer kontinuerligt av oss.

Ni som den 19 december fortfarande inte har fått någon kalender eller om ni skulle vilja ha fler exemplar till er enhet: Hör av er till oss så skickar vi ut från de överblivna kalendrarna enligt principen "först till kvarn".

Maila till info@medi.se och glöm inte uppge till vilken adress kalendern ska skickas.

Nya öppettider från 2 januari 2024

Från och med den 2 januari ändras våra öppettider.

De nya tiderna kommer att bli:

Måndag-torsdag 8:00-16:30
Fredag: 8:00-16:00
Lunchstängt: 12:00-13:00

Du når oss på telefon: 08-96 97 98
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimail: order@medi.se
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiifax: 08-626 68 70

Öppettider under jul och nyår

Vi kommer att ha öppet som vanligt alla vardagar förutom den 29 december då vi har stängt för inventering. Vi öppnar igen den 2 januari.

medi for help

medi for help grundades efter jordbävningen 2010 i Haiti för att tillhandahålla sjukvård på plats.

Vi vill ge människor i akuta situationer ett nytt perspektiv och hållbart förbättra sin livssituation. En av pelarna i detta uppdrag är engagemang i globala utbyggnadsområden där människor saknar tillgång till medicinsk vård. Vårt stöd fokuserar på terapi för svåra sjukdomar i lymfsystemet med organiska orsaker eller orsakade av parasiter såsom lymfatisk filariasis, samt ortopedisk vård.
 

Institute of Applied Dermatology (IAD) är ett indiskt institut som tillhandahåller gratis behandling för mycket svåra fall av lymfatiska tillstånd. medi for help har stöttat IAD sedan 2021 i linje med vår princip om att ”hjälpa människor att hjälpa sig själva”.

Kliniken i Kasaragod på Indiens sydvästra kust är specialiserad på att behandla patienter med lymfödem och lymfatisk filariasis. Detta orsakas av parasitiska trådmaskar (”filariae”) som angriper lymfsystemet och bindväven. Även om cirka 120 miljoner människor världen över är drabbade av lymfatisk filariasis, är det en av de mest "försummade tropiska sjukdomarna" och står för cirka 90 procent av dessa tillstånd.

Lymfatisk filariasis är en sjukdom relaterad till fattigdom: allvarliga fall av sjukdomen förekommer främst i de fattigare områdena i norra Indien, vilket gör det nästan omöjligt för vårdpersonal i dessa regioner att hantera patienternas sjukdom på ett framgångsrikt sätt. Institutet är därför sista chansen till återhämtning för många människor.

”Fattiga patienter kan få behandling på institutet utan kostnad – men kliniken är desperat beroende av donationer av pengar och material. Stödet från medi for help var det enda sättet det var möjligt att behålla den högt kvalificerade personalen och fortsätta driva kliniken under covid-19-pandemin”, förklarar Carsten Stauf från medi for help. Höga materialkostnader fortsätter att vara en stor utmaning för IAD.

Klicka här om du vill läsa mer om medi for help

Årets julgåva

I år har vi valt att skänka vår julgåva till Rädda Barnen och deras arbete att hjälpa de barn som har det allra tuffast runt om i världen så att de kan få en ljusare framtid.

Utlottning av boken "Lymfologi – En guide i teori och praktik"

Boken "Lymfogogi – En guide i teori och praktik" är skriven av Pia Bergholm, en tidigare kollega till oss på medi.

Vi har fem exemplar som är signerade och lottar ut dessa till dig som skickar in ett mail till oss och svarar på frågan "Hur lyder medi's slogan som t.ex. står på våra väggkalendrar?"

Maila in svaret till info@medi.se senast den 12 januari, så är du med i utlottningen.

mediven sheer & soft i färg ebony

På grund av en generellt låg efterfrågan globalt på MEDIVEN SHEER & SOFT® i färgen ”ebony” (svart) har medi's huvudkontor beslutat att gå över till orderrelaterad produktion för denna produkt från och med den 15 december 2023.

Från och med den 15 december 2023 gäller detta:

• Minsta beställningskvantitet för:
Storlek I, VII: 5 par
Storlek II, III, IV, V, VI: 10 par

• Leveranstid: upp till 7 veckor

Färgen "natural" berörs inte och kommer att finnas tillgänglig som vanligt.

Vi beklagar att denna information kommer med kort varsel och de eventuella olägenheter detta kan medföra för er.

För mer information är du välkommen att höra av dig till din Produktspecialist.

Order på måttbeställd kompression kan inte ändras i efterhand – OBS!

Detta gäller samtliga beställningar. Gällande det som beställts via fax/mail etc så är det efter att vi registrerat ordern hos oss. Gällande det som beställts i vår e-shop, så gäller det DIREKT då ordern skickats.

Vi ser tyvärr en globalt stegrande trend av antal önskemål på ändringar i efterhand gällande måttsydd kompression. Av miljö-, logistiska- och kostnadsskäl har medi därför beslutat att dessa inte längre kan accepteras från den 1 januari 2024.

Måttbeställd kompression är just det – skräddarsydd kompression exakt sydd för att passa en unik patient.

Vår fabrik i Bayreuth, Tyskland, tillverkar stora mängder kompressionsstrumpor globalt. För att detta ska fungera är mycket i produktionen automatiserat. Direkt när en order har skickats i medi e-shop så köas den in i produktionssystemet i Tyskland per automatik och börjar stickas. Därför kan man tyvärr inte i efterhand faxa/ringa/maila till oss här i Sverige och ändra något i sin order.

Varje gång detta har gjorts hittills, så har de strumpor som redan börjat tillverkas kasserats. Detta kan vi nu inte längre göra kostnadsfritt.

Från och med den 1 januari kommer alla påbörjade strumpor i produktion att faktureras. Vi hoppas på er förståelse.

Vi kommer att lägga in en extra "varningstext" i e-shopen som en påminnelse på att man bör titta igenom beställningen ordentligt innan den skickas iväg. Vid osäkerhet rekommenderar vi att man sparar ordern i kundvagnen eller pausar ordern och återupptar och skickar den när alla ev. frågetecken är lösta.

Texten kommer att se ut så här:

OBS! Måttbeställda strumpor går ej att ändra eller makulera efter att du har tryckt på ”Beställ urval” alt ”Beställ direkt” OBS!

Digitala kurser våren 2024

Redan i januari kör vi igång med vårens digitala kurser.
Anmäl dig redan nu! Ditt deltagande är helt kostnadsfritt.

Klicka här

Dessa circaid-tillbehör utgår

Ett antal circaid-tillbehör utgår ur vårt sortiment vid årsskiftet. Du ser hela listan här till vänster.

Dessa tillbehör har tyvärr haft låg efterfrågan och detta ligger till grund för beslutet.

Passa på att beställa UCS!

Restlager UCS debrideringsduk med kort datum

UCS debridement är en förpreparedad engångsduk för effektiv sårdebridering och rengöring av det omkringliggande området.

Vi har 12 kartonger (10-pack) som vi kan erbjuda till extra förmånligt pris. De har utgångsdatum 2024-08 och 2024-09 och behöver därmed användas innan dess.

Hör av er till info@medi.se om ni är intresserade så återkommer vi med prisuppgift.

Nya priser från 2024

Vi vill meddela att våra generella priser kommer att höjas med ca 3% från och med den
1 januari 2024.* Prishöjningen är en följd av marknadsutvecklingen med kraftigt ökade kostnader för råvaror, transporter, energi och övriga omkostnader. En mindre prishöjning är därmed nödvändig för att kunna bibehålla vår höga servicegrad, kvalitet och tillgänglighet.


Som kund hos medi kan du alltid känna dig trygg med att vi har kunden och brukarens bästa i fokus. Vi jobbar med ständig förbättring av vår service till er som kund. Vår vision är att vara ert självklara förstahandsval inom medicinsk kompression samt att öka livskvaliteten för de som använder våra högkvalitativa produkter. medi – I feel better

Tack för er förståelse.

Våra nya prislistor är nu färdigställda och vi skickar dem gärna till er på begäran.

 

*OBS: Upphandlingspriser påverkas inte och gäller fortsatt enligt aktuellt avtal med respektive Region.

Vad tycker du om våra nyhetsbrev?

Vi är tacksamma för kort feedback. Tumme upp eller tumme ner?

Feedback

0 1

Kontakta oss gärna om du vill veta mer:

Kontakta oss
 
Tel: 08-96 97 98
Fax: 08-626 68 70
Epost: info@medi.se
Mån - Fre 07:30 - 16:30
medi Sweden AB
Box 6034
192 06 Sollentuna
Service
 
Kurser
Seminarier
Filmer
Kontakta oss
Sociala Medier
 
Facebook Twitter Google+
Instagram LinkedIn YouTube
Brevet skickades till [//curemail]
Klicka här för att avregistrera din adress
Do not click this link