Ser brevet konstigt ut? Öppna brevet i webbversionen

Nyhetsbrev

September 2023

Vi levererar medicinsk kompression till Sveriges regioner och kommuner. Vårt sortiment uppfyller alla medicinska riktlinjer och även brukarens krav på komfort och funktion - i massor av färger.

 
Patientberättelse circaid juxtalite


Nu är det snart dags för våra nya trendfärger

Den 4 oktober lanserar vi våra nya trendfärger som heter syren och salviagrön. Ett nytt mönster gör även entré i vårt flatstickade sortiment: bloom. Läs mer om samtliga förändringar längre ner och klicka vidare till den fullständiga färgöversikten för komplett information.

Den andra stora nyheten är att du från och med den 4 oktober kan välja lateral söm när du beställer den flatstickade kvaliteten mediven cosy. Läs även om detta och lite till i detta nyhetsbrev.

Vi önskar god läsning!

Hälsningar från medi-teamet

Nya färger och mönster fr.o.m. 4 oktober 2023

Höstens nya trendfärger heter syren och salviagrön. De finns tillgängliga i både flatstickat och rundstickat sortiment. Nytt mönster i flatstickat sortiment är bloom. Vi tar inget extra betalt varken för trendfärger eller mönster, dock flaggar vi för 10 arbetsdagars tillverkningstid för dessa tillval.

Klicka här för att se fullständig färgöversikt
Klicka här för att läsa mer om våra nya färger

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiDe populära trendfärgerna grå och magenta har nu blivit
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiistandardfärger i både rundstickat och flatstickat sortiment.

Den populära standardfärgen sand kommer nu även att finnas tillgänglig i rundstickat sortiment.

Läs mer om fördelarna med lateral söm
Ny beställningsblankett för flatstickade produkter där du kan välja lateral söm

mediven cosy med lateral söm

Från och med den 4 oktober 2023 kan du välja mediven cosy med söm på sidan istället för bak.

Patienten får då möjlighet att sitta och gå utan att behöva känna sömmen lika markant på benet, under foten samt i knävecket.

Den tidigare modellen med söm bak är fortfarande standardvalet och vill man ha lateral söm måste man aktivt välja det tillvalet. Måttagning sker på samma sätt oavsett vilket sömalternativ du väljer.

OBS: Den laterala placeringen av sömmen går inte att kombinera med extrafunktioner i fotledsområdet runt mätpunkten Y (exempelvis med en Levamed-pelott).

Tips om seminarium i Stockholm 10 november 2023

Svensk förening för lymfologi anordnar ett seminarium fredagen den 10 november i Stockholm på temat ”Lymphedema research and implementation in clinical practice”.
Mer information, program och registrering finns på www.lymfologi.se

Ny sömlös tåkappa mediven 550 SL

Den 1 september lanserade vi en ny sömlös tåkappa i vårt flatstickade sortiment.

Den sömlösa tåkappan ger utmärkt komfort och är lätt att ta på sig, den är elegant utformad med samma fördelar som vår etablerade modell mediven 550 och ger med sin höga väggstabilitet tillförlitlig kompressionsbehandling varje dag.

De tidigare tåkapporna med söm finns fortfarande kvar i sortimentet.

Priset för den nya sömlösa tåkappan är detsamma som för den vanliga tåkappan mediven 550 med söm.

Läs mer

Har du en provring eller en stylebook med prover från oss?

Med anledning av att flera färger nu har bytts ut i vårt sortiment så behöver du få dina prover utbytta.

Du som vet med dig att du har en provring (rundstickat material) eller en stylebook (flatstickat material) – hör av dig till vår Kundservice så skickar vi dig det du behöver.

Detta har nu utgått: trendfärgen mangogul (båda sortimenten), standardfärgerna bronze och rosé (rundstickat) samt mönstret dots (flatstickat). Det som har tillkommit är trendfärgerna syren och salviagrön (båda sortimenten) samt mönstret bloom (flatstickat). Dessutom standardfärgen sand i rundstickat sortiment.

Maila till order@medi.se eller ring 08-96 97 98.
Vi flaggar dock för att vi ännu inte har fått hem prover så att det räcker till alla, men vi skickar så snart vi kan.

Många patienter väntar onödigt länge på sina strumpor

Vårt moderbolag som ligger i Tyskland anlitar distributören Schenker för att skicka ut din patients kompressionsstrumpor.

För att göra denna process så smidig som möjligt så är det bra om du:

1) vid beställningen anger ett aktuellt mobilnr till din patient så att han eller hon kan få sin avisering på SMS.

2) informerar din patient om att han eller hon kommer att få ett SMS som ser ut som exemplet här till vänster. Det står alltså inte att leveransen kommer från medi utan från "Schenker AB - GLS import".

Vi upplever att många patienter inte hämtar ut sina leveranser och vi skulle önska att SMS:et kunde vara tydligare, men där kan vi tyvärr inte påverka.

Det är alltså viktigt att din patient är medveten om att detta SMS betyder att han eller hon behöver hämta ut denna leverans så snart som möjligt och att det är kompressionsstrumporna som leveransen innehåller.

Om patienten inte hämtar ut sin leverans så ligger den kvar på utlämningsstället i två veckor. Sedan skickas den till Schenkers terminal i Helsingborg. Därefter skickas den till oss i Sollentuna. Först därefter kan vi skicka ut leveransen igen. Då har det gått flera veckor.

Vi vill inget hellre än att varje patient ska få sina strumpor så snart som möjligt. Vi ber er därför om hjälp med att informera varje patient om detta.

Vissa leveranser av standardprodukter packar vi själva här i Sollentuna och då skickas de med PostNord. Leveranser från PostNord levereras ibland i brevlådan och ibland får man hämta ut även dem. Detta beslut fattas av PostNord beroende på bland annat paketets storlek och mängden brev och paket. Det är inget vi på medi kan påverka. PostNord kan också avisera via sms och i så fall står det att försändelsen kommer från "medi Sweden AB" och att den finns att hämta på angivet utlämningsställe. (Alternativt att den är levererad vid dörren eller i en påse på postlådan.) Den som har PostNord's app installerad på sin telefon får notifiering via appen.

Tack på förhand för er hjälp med att informera era patienter!

Kursprogram hösten 2023

Kom ihåg att anmäla dig till höstens kurser.

Vi erbjuder både fysiska kurser på flera platser i landet och digitala som du kan delta i via din dator. Samtliga kurser är kostnadsfria.

Kursprogram och anmälningsformulär hittar du under www.medi.se/kurser

Kursprogram som pdf – Diplomerad måttagare
Kursprogram som pdf – digitala kurser

Tycker du att måttagning är tidskrävande?

medi vision är ett digitalt mäthjälpmedel. En innovativ skanningsteknik som samlar in patientens längd- och omfångsmått med hjälp av en 3D-kamera.

Måtten överförs sedan till medi e-shop där man med ett par klick slutför beställningen. Du tar precisa mått samtidigt som du frigör mer tid med din patient.

Klicka här för att läsa mer

Ny medarbetare på Kundservice

Vi har fått förmånen att få Camilla Jeppsson som ny medarbetare i vår Kundservicegrupp. Camilla har en hel del erfarenhet från kundservice, senast från distribution inom livsmedelssektorn.

– Det känns väldigt roligt att få lära mig om medis produkter. Jag mår bra av att få hjälpa människor i sin vardag.

– På fritiden är jag mycket utomhus och promenerar.

Vi önskar Camilla varmt välkommen till oss!

Vad tycker du om våra nyhetsbrev?

Vi är tacksamma för kort feedback. Tumme upp eller tumme ner?

Feedback

0 1

Kontakta oss gärna om du vill veta mer:

Kontakta oss
 
Tel: 08-96 97 98
Fax: 08-626 68 70
Epost: info@medi.se
Mån - Fre 07:30 - 16:30
medi Sweden AB
Box 6034
192 06 Sollentuna
Service
 
Kurser
Seminarier
Filmer
Kontakta oss
Sociala Medier
 
Facebook Twitter Google+
Instagram LinkedIn YouTube
Brevet skickades till [//curemail]
Klicka här för att avregistrera din adress
Do not click this link