Ser brevet konstigt ut? Öppna brevet i webbversionen

Nyhetsbrev

Mars 2021

Vi levererar medicinsk kompression till Sveriges regioner och kommuner. Vårt sortiment uppfyller alla medicinska riktlinjer och även brukarens krav på komfort och funktion - i massor av färger.

 
mediven behandlingskompass flatstickat

Individuell behandling med mediven behandlingskompass för flatstickad medicinsk kompression

Varje lymfödem- och lipödempatient är unik, med olika behov och en helt egen bakgrundshistorik. Så hur vet man vilken kompressionsstrumpa man ska förskriva patienten?

För att stötta dig i din rådgivning med patienterna har vi tagit fram mediven behandlingskompass för flatstickat material. Det är ett bra verktyg i alla förskrivares vardagliga arbete. Den guidar förskrivaren till ett passande material baserat på patientrelaterade kriterium så som vikt, djupa hudveck/fåror och sjukdomens svårighetsgrad. Med mediven behandlingskompass kan du enkelt ge individanpassad behandling med flatstickade medicinska kompressionsstrumpor.

mediven behandlingskompass visar att:

•Ju mjukare bindväv

•Ju högre vikten är

•Ju djupare hudvecken är

•Ju allvarligare sjukdomen är

→ Desto högre väggstabilitet krävs av strumpmaterialet.

Patienten behöver inte passa in på alla kriterier, det räcker med att patienten endast passar in på ett, så som mjuk bindväv, hög vikt, djupa hudveck eller allvarlig sjukdom så ska patienten ha ett material med högre väggstabilitet.

Behandlingskompassen hittar du i vår nya och uppdaterade produktkatalog Flatstickade kompressionsstrumpor för ben och arm. Du som är lymfterapeut får ett exemplar skickat till dig inom kort. Vill du beställa ett exemplar av katalogen? Det kan du göra genom att kontakta kundservice via vårt kontaktformulär, telefon 08- 96 97 98 eller e-post info@medi.se

Behandlingskompassen finns även för rundstickad kompression. Den hittar du bland annat i vår produktkatalog Rundstickad kompression för ben.

Klicka här för att fylla i vårt kontaktformulär
medi lymfseminarium uppskjutet

En unik nyhet - mediven angio

En helt unik kompressionslösning för venös sjukdom och samtidig PAD och/eller diabetes.

mediven angio är specifikt framtagen för att möta behoven hos patienter med mild till måttlig perifer arteriell sjukdom (PAD) och/eller diabetes mellitus.

mediven angio ger effektiv kompressionsterapi vid behandling av venösa sjukdomar samt arteriella problem och känslighetsstörningar, särskilt i fot- och tåområdet.

Kompressionsstrumpans effektivitet och säkerhet vid behandling av venös sjukdom med samtidig PAD och /eller diabetes har prövats i en klinisk studie..

Klicka här för att läsa mer om mediven angio
medi lymfseminarium uppskjutet

Lymfseminariet flyttat till i höst

medi Lymfseminarium som skulle ha gått av stapeln den 26 maj i World Trade Center i Stockholm är framflyttat till hösten 2021.

Tider, program och plats är oförändrade och alla som är anmälda har kvar sina platser. Nytt datum är ännu ej bestämt.

Är du anmäld och inte längre vill delta, så behöver du höra av dig till oss eftersom vi tar ut en no-show-avgift för dem som uteblir. Du kan skicka ett mail till info@medi.se eller ringa vår Kundservice: 08-96 97 98.

Vi kommer även att göra ett separat utskick till alla anmälda, så du kan också svara på det.

Klicka här för mer information
NY kurs i medi e-shop

Bli en fena i medi e-shop med vår nya digitala kurs

Nu startar vi kursen "medi e-shop - en introduktion för nya användare" - en grundläggande kurs i vårt beställningsverktyg medi e-shop.

Kursen vänder sig till dig som är ny användare eller vill fräscha upp kunskaperna i medi e-shop.

Under 30 minuter lär du dig grunderna i hur man beställer medicinsk kompression i medi e-shop, användbara tips och tricks samt insikt i alla fördelar som gör medi e-shop så bra! På grund av pandemin hålls kursen digitalt via Teams.

Kursen är helt kostnadsfri.

Klicka här för mer information och anmälan
Använd aktuella beställningsblanketter

Använd aktuella beställnings-blanketter

När du gör beställningar är det viktigt att du använder en uppdaterad beställningsblankett.

Det händer att förskrivare skickar in beställningar med inaktuella blanketter. Det leder till felaktigheter i beställningen och patientens produkt. Därför vill vi påminna om att använda de ifyllbara beställningsblanketterna på vår hemsida. De är alltid uppdaterade och på så sätt kan du vara säker på blanketten är aktuell och korrekt.

Ett annat alternativ är beställa via vårt digitala beställningsverktyg medi e-shop.

Allt för att undvika onödiga fel och förseningar, för såväl oss och er som patienten.

Klicka här för att komma till våra beställningsblanketter
Månadens Scientific Summary

Byte av logistikpartner

Från och med den 1 april kommer vi att byta logistikpartner vid leverans av produkter direkt från vårt centrallager i Tyskland. Vår nya logistikpartner är Schenker.

För dig som kund kommer detta inte att förändra något förutom att det för privatpersoner kan vara ett annat utlämningsställe än tidigare.

Ändringen gäller först och främst måttillverkade produkter men kan även gälla standardprodukter som skickas från centrallagret direkt till mottagaren.

Leveranser som skickas från vårt lager i Sollentuna kommer även i fortsättningen att skickas ut med Posten Varubrev eller UPS.

Månadens Scientific Summary

Månadens Scientific Summary

I avsnittet Scientific Summary delar vi med oss av korta vetenskapliga sammanfattningar med olika teman.

Den här månaden vill vi dela med oss av två Scientific Summaries som ger dig en överblick över de viktigaste rekommendationerna och riktlinjerna för medicinsk kompressionsterapi samt diagnostik och behandling av lymfödem.

Läs Medical compression therapy
Läs Diagnostics and therapy of lymphoedema

Tips från produktspecialisten

Varannan månad delar en av våra produktspecialister med sig av tips som på ett eller annat sätt hjälper både dig och dina patienter i kompressionsbehandlingen. Här ger Barbro Svensson tips till dig som behandlar handsvullnad hos patienter med venös problematik eller lymfödem.

För att minimera svullnad på handrygg/fingrar, finns det en rad olika produkter att välja mellan.

Den mjukaste är circaid handske, ett anpassningsbart kompressionsplagg för hand och fingrar. Måttagningen sker runt handflatan (cB) och circaid handske finns i 5 standardstorlekar.

Ett utmärkt komplement till circaid handske är circaid juxtafit essentials hand wrap, ett justerbart kompressionsplagg för extra kompression över handryggen. Även här sker måttagningen runt handflatan (cB) och circaid hand wrap finns i 5 standardstorlekar (välj mellan hö/vä hand).

Sedan har vi mediven harmony handske (sömlös) resp. mediven harmony handdel, ett lite stadigare rundstickat material med effektivt tryck. Måttagningen sker fortfarande runt handflatan (cB) och handleden (cC) och mediven harmony handske/handdel finns i 6 standardstorlekar, i KKL 1 och KKL 2.

Går man över till det flatstickade sortimentet återfinns mediven esprit, ett på utsidan silkeslent material med lätt till medelhög väggstabilitet och hög slitstyrka. mediven esprit handske med kompressiva fingrar finns i 5 standardstorlekar, i KKL 1 och KKL 2.

mediven esprit handske/handdel finns även som måttillverkade produkter i en mängd olika modeller/utföranden; i KKL 1, KKL 2 och KKL 3.

Materialet med maximal kompressionsstabilitet heter mediven 550 och passar alla former av lymfödemproblematik. mediven 550 handske/handdel finns som måttillverkade produkter i en mängd olika modeller/utföranden; i KKL 1, KKL 2 och KKL 3.

Vill du mer information om våra produkter är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice eller ansvarig produktspecialist i ditt område.

Barbro Svensson

Text: Barbro Svensson, produktspecialist,
medi Sweden AB

Kontaktuppgifter

Vad tycker du om våra nyhetsbrev?

Vi är tacksamma för kort feedback. Tumme upp eller tumme ner?

Feedback

0 1

Kontakta oss gärna om du vill veta mer:

Kontakta oss
 
Tel: 08-96 97 98
Fax: 08-626 68 70
Epost: info@medi.se
Mån - Fre 07:30 - 16:30
medi Sweden AB
Box 6034
192 06 Sollentuna
Service
 
Kurser
Seminarier
Filmer
Kontakta oss
Sociala Medier
 
Facebook Twitter Google+
Instagram LinkedIn YouTube
Brevet skickades till [//curemail]
Klicka här för att avregistrera din adress
Do not click this link