Ser brevet konstigt ut? Öppna brevet i webbversionen

Nyhetsbrev

Mars 2019

Vi levererar medicinsk kompression till Sveriges regioner och kommuner. Vårt sortiment uppfyller alla medicinska riktlinjer och även brukarens krav på komfort och funktion - i massor av färger.

 

Nya möjligheter för mediven flatstickad kompression

Bredare utbud för optimal ödembehandling

Sedan mars 2018 kan man beställa flatstickade kompressionsplagg med olika kompressionsklasser i tåkappa och bendel. Dock har endast en kompressionklass skillnad varit möjlig. Nu breddar vi tillvalen - från och med nu kan kompressionen skilja sig två klasser!

Exempel: KKL 1 i tåkappan och KKL 3 i bendelen.

Nedan ser du en tabell med alla tillgängliga skillnader mellan KKL.
Grön = redan tillgänglig
Rosa = tillgänglig från 1:a mars 2019

Tack vare att tåkappan kan integreras med bendelen behöver man inte sy på tåkappan separat, vilket även innebär att övergången mellan tåkappa och bendel blir helt sömlöst! Av den anledningen har den påsydda tåkappan utgått från sortimentet.

Tillgängligt för kvaliteterna mediven mondi och mediven 550 ben från och med 1:a mars.

Läs mer om våra tåkappor här

Nyhet - circaid handske & tåkappa

Anpassningsbar kompression för behandling av ödem i hand och fot

circaid är ett justerbart kompressionsmaterial som är enkelt att ta på och av och kan justeras efter benets eller armens form och storlek. Nu växer sortimentet med två nya produkter - circaid handske och circaid tåkappa.

circaid handske & tåkappa är ett anpassningsbart plagg och ett perfekt komplement till circiad juxtafit eller circaid reduction kit för arm och ben. Fler fördelar:

Plagget ger extra kompression för handen eller foten.
Längden på fingrar och tår kan enkelt anpassas efter patienten med hjälp av en sax.
Finns till höger och vänster hand och fot
Tillgängliga i färgen beige.
Finns i 5 standardstorlekar.

 

circaid handske är tillgänglig från 1 mars 2019.
circaid tåkappa är tillgänglig från och med maj 2019

Läs mer om circaid & justerbar kompression här
 
circaid hanske
circaid tåkappa

Grattis Västra Götaland & Stockholm!

Vi är glada att meddela att ytterligare två regioner i Sverige valt medi Sweden som en av sina leverantörer i två nya upphandlingar.

Västra Götalandsregionen

Upphandlingen i Västra Götaland omfattar UCS Debridement, en förpreparedad engångsduk för effektiv sårdebridering. Avtalet börjar gälla den 1:a april i 2+2 år. Beställning sker via Sisjödepån.

Klicka här för att de en film om UCS Debridement

Region Stockholm

Upphandlingen i Stockholm omfattar våra antitrombosstrumpor mediven thrombexin 18 & 21 och våra förbandsstrumpor mediven struva 23 & 35. Avtalet börjar gälla den 31:a mars i 2+2 år. Beställning sker genom medicarrier.

Läs mer om mediven thrombexin & struva

Arbetar du i Region Västra Götaland eller Stockholm och vill har besök eller produktinformation? Ta kontakt med din produktspecialist.

Klicka här för att se vår länsindelning
 

Mässor & event 2019

Under våren hittar ni oss på följande event och mässor.

SÖF årsmöte & 20-årsjubileum

Klicka här för mer information

DVUS Årsmöte

Klicka här för mer information

Fokus Hjälpmedel Luleå

Klicka här för mer information

DSF Sverige kongress & 60-års jubileum

Klicka här för mer information

EWMA Göteborg

Klicka här för mer information

Tips från Produktspecialisten

Varje månad delar en av våra produktspecialiter med sig av tips som på ett eller annat sätt hjälper både dig och dina patienter i kompressionsbehandlingen. Den här månaden är temat Hjälpmedel & kompression.

Orsaken till att bära en kompressionsstrumpa kan vara av medicinska skäl, för att behandla ett symtom eller en sjukdom, underhålla ett behandlingsresultat eller förebygga djup ventrombos (blodpropp) eller sår. Den kan också vara för att förebygga besvär som tyngdkänsla i ben och fötter och/eller svullnader.

En medicinsk kompressionsstrumpa har, till skillnad från stödstrumpor, en avtagande tryckprofil. Det betyder att strumpan håller högst tryck vid ankeln och har därefter ett avtagande tryck uppåt. Det är därför en medicinsk kompressionsstrumpa vid utprovning alltid kräver omkretsmått av ankel och vad, och inte kan provas ut genom att gå efter skostorlek.

Lika viktigt som att du bär rätt sorts strumpa, med rätt kompressionsklass och rätt avtagande tryckprofil, är att du kan få på och av strumpan själv. För detta kan du behöva ett hjälpmedel för
på- och/eller avtagning. Ett hjälpmedel underlättar för dig genom att spara din rygg och händer samt gör även att strumpan skonas från hårdhänt hantering så att den håller längre.

Det är både logiskt och bevisat att följsamheten att använda sin medicinska kompression ökar om man har ett välfungerande hjälpmedel, såväl som ett extra par strumpor att byta med när de andra tvättas*

Titta gärna in på vår hemsida för att se olika hjälpmedel. Vi har hjälpmedel för strumpor med både öppen och sluten tå, för arm och ben samt för av- och påtagning som passar till vuxna såväl som barn.

*Schwahn-Schreiber Ch, Marshall M. Murena-Schmidt R et al. Long-term observational study on outpatient treatment diseases with medical compression stockings in Germany - The mediven observational study. Phlebology 2016:45 (1): 15-24

Klicka här för att se vårt sortiment med hjälpmedel

Text: Sara Svensson, produktspecialist & huvudansvarig lymfologi, medi Sweden AB

Kontakta oss gärna om du vill veta mer:

Kontakta oss
 
Tel: 08-96 97 98
Fax: 08-626 68 70
Epost: info@medi.se
Mån - Fre 07:30 - 16:30
medi Sweden AB
Box 6034
192 06 Sollentuna
Service
 
Kurser
Seminarier
Filmer
Kontakta oss
Sociala Medier
 
Facebook Twitter Google+
Instagram LinkedIn YouTube
Brevet skickades till
Klicka här för att avregistrera din adress

Postman