Ser brevet konstigt ut? Öppna brevet i webbversionen

Nyhetsbrev

April 2019

Vi levererar medicinsk kompression till Sveriges regioner och kommuner. Vårt sortiment uppfyller alla medicinska riktlinjer och även brukarens krav på komfort och funktion - i massor av färger.

 
Funktionszoner för knä, armbåge och tå

Flexibla lösningar inom ödembehandling

Ökad livskvalitet med individuella tillval.

För att du ska kunna ge patienter med lipödem eller lymfödem en så individuell behandling som möjligt erbjuder medi flera olika funktionszoner.

Funktionszon för knä förser dina patienter med ökad komfort vid rörelse. När benet böjs drar materialet automatiskt ihop sig i knävecket. Samtidigt expanderar det flexibla tyget över knäskålen vid rörelse. Den här funktionen ökar garanterat bekvämligheten vid vardagliga aktiviteter så som cykling eller sport och kommer väl till pass just nu när våren tittar fram!

Funktionszon armbåge är tillverkad med samma teknik och passar särskilt bra för patienter som ofta böjer armarna, tex vid kontorsarbete framför datorn.

Även fötter har känsliga zoner. Lilltålättnad passar patienter som är känsliga för tryck på utsidan av foten, t. ex. vid Tailor's bunnion (skräddartå). För patienter med Hallux valgus kan Hallus valgus-lättnad beställas på insidan av foten. Dessa funktionszoner minimerar trycket på ömma punkter, förbättrar passformen och gör det mycket mer bekvämt för patienten att t.ex. ta en promenad i vårsolen.

Funktionszonerna finns tillgängliga i vår flatstickade kvalitet mediven 550.

Funktionszon knä

Funktionszon armbåge

Lilltålättnad

Hallus valgus-lättnad

Läs mer om tillbehör för flatstickat här

Tips i e-shopen 

Uppdaterade inställningar i e-shopen. 

Inställningen "Gemensamma dataposter" visar dina kollegors patienter och beställningar. Tidigare bockade man i denna inställning vid varje inloggning i e-shopen.

Numera räcker det med ett klick för att alltid se dina kollegors patienter och beställningar. Så här gör du: Logga in i medi e-shop. I högra hörnet klickar du på Administration och sedan Mitt konto. Bocka i "Visa alltid gemensamma dataposter". Därefter kan du alltid se dina kollegors patienter och beställningar när du loggar in i e-shopen.

 
Tips i e-shopen

mediven behandlingskompass

Rekommenderar val av material baserat på vikt, venöst ödem och bindväv.

Behandlingskompassen är en bedömningsguide som rekommenderar vilket material som passar patienten. Genom att snurra kompassen och hitta de kriterier som passar in på patienten får du en rekommendation på vilket material som passar patienten bäst, med hänsyn till vikt, venöst ödem och sjukdomens svårighetsgrad. Den ena sidan riktar sig till kvinnliga patienter och den andra sidan riktar sig till manliga.

Beställ Behandlingskompassen genom att kontakta kundservice på 08 -96 97 98 eller info@medi.se

Kontakta kundservice
 
mediven behandlingskompass

mediven färgkarta

Färgkarta med alla rundstickade standardfärger.

För att du ska få en bättre överblick av vårt färgutbud har vi tagit fram ny färgkarta över vårt rundstickade sortiment med standardfärger. Färgkartan kan användas ensam eller i kombination med produktprover.

Färgkartan beställer du enkelt genom att kontakta kundservice på 08 -96 97 98 eller info@medi.se

Kontakta kundservice
 
mediven färgkarta

medi Sårseminarium

Den 28 mars 2019 arrangerade vi Sveriges största sårseminarium!

Under en heldag på Börshuset i Malmö lyssnade fler än 120 deltagare till spännande föreläsningar om sår och träffade kollegor från hela landet. Årets föreläsare var - Mats Bjellerup, Helsingborgs lararett - Nina Linnitt, medi UK - Malin Munter, såransvarig sjuksköterska i Jönköping.

Vi vill passa på att tacka alla som deltog och bidrog till att dagen blev så lyckad som den blev!

 
medi sårseminarium

Produktkatalog i ny tappning

Vi har uppdaterat vår produktkatalog Sårbehandling med nytt innehåll och ny design.

För att läka sår räcker det inte med att rengöra det. Man måste även hitta och behandla den bakomliggande orsaken och därefter upprätthålla behandlingen för att patienten inte ska falla tillbaka i nya sår.

Det är just ur detta förhållningssätt vi skapat vår produktkatalog Sårbehandling. Produktkatalogen följer medi Sårbehandlingskoncept, som sträcker sig från sårdebridering, till individuell behandling av den bakomliggande sjukdomen och långtidsprevention.

Vill du beställa ett exemplar av produktkatalogen till din arbetsplats? Det gör du enkelt genom att kontakta kundservice.

Läs mer om medi Sårbehandlingskoncept
 
Produktkatalog sårbehandling

Kostnaden för kliniskt avfall

En bild säger mer än tusen ord.

Den här bilden visar bara 1 månads av bandageavfall bredvid 6 månader av circaid juxtacures kompressionsmaterial! Produkten sparar alltså inte bara tid och pengar utan även på jordens resurser.

Vi har tagit fram en broschyr med vilka fördelar circaid juxtacures har för både dig och patienten. Broschyren Circaid Juxtacures, justerbar kompression vid bensår kan du enkelt beställa genom att kontakta kundservice.

Läs mer om circaid juxtacures
 
Konstnaden för kliniskt avfall

Tips från Produktspecialisten

Varje månad delar en av våra produktspecialiter med sig av tips som på ett eller annat sätt hjälper både dig och dina patienter i kompressionsbehandlingen. Den här månaden är temat Justerbar kompression vid sårläkning.

Kompressionsbehandling har länge varit den rekommenderade behandlingsmetoden för venösa bensår, där kompressionslindning från ankel till knä är den främsta metoden. Studier visar att det optimala trycket/kompressionen för bäst sårläkning är 40 mmHg vid ankeln. Det finns många och stora utmaningar med att få till en bra kompressionslindning.

Inte minst eftersom studier visar att många bensårspatienter (26-69 %) får recidiv inom 12 månader*. Det är inte bara tiden som är en utmaning, även appliceringen av kompressionslindor är komplex och måste utföras av utbildad och kunnig personal.

En studie från England** visar på många fördelar med justerbar kompression som ett alternativ till traditionell bandagering. Studien kom fram till att justerbar kompression med Juxtacures och sårrengöring med UCS debrideringsduk var en effektiv och enkel metod för kompressionsbehandling och sårrengöring av venösa besår, vilket genererar kostnadsbesparingar i tid och material, bättre läkningsprocess samt mer självständiga patienter.

Vi erbjuder justerbar kompression för olika stadier i sårläkningsprocessen. Läs gärna mer om våra produkter och medi Sårbehandlingskoncept på vår hemsida.

*NICE 2012
**S. Elvin. Cost efficacy of using Juxtacures™ and UCS™ debridement cloths, Journal of community nursing, Jan 2015, 29(2):62-65

Klicka här för att se vårt utbud inom justerbar kompression
Anna Holm Sieppi

Text: Anna Holm Sieppi, produktspecialist,
medi Sweden AB

Kontakta oss gärna om du vill veta mer:

Kontakta oss
 
Tel: 08-96 97 98
Fax: 08-626 68 70
Epost: info@medi.se
Mån - Fre 07:30 - 16:30
medi Sweden AB
Box 6034
192 06 Sollentuna
Service
 
Kurser
Seminarier
Filmer
Kontakta oss
Sociala Medier
 
Facebook Twitter Google+
Instagram LinkedIn YouTube
Brevet skickades till
Klicka här för att avregistrera din adress

Postman