Ser brevet konstigt ut? Öppna brevet i webbversionen

Nyhetsbrev

Juni 2019

Vi levererar medicinsk kompression till Sveriges regioner och kommuner. Vårt sortiment uppfyller alla medicinska riktlinjer och även brukarens krav på komfort och funktion - i massor av färger.

 
Häftband i harmoni

Häftband i harmoni - fyra häftband för alla mediven kvaliteter

Från och med den 15 juli erbjuder vi fyra häftband till alla våra mediven kvaliteter i både rund- och flatstickat material. 

För att förhindra att kompressionstrumporna glider eller rullar ner på benet eller armen är häftband ett jättebra tillval! Häftbanden ser till att kompressionsstrumpan sitter på plats och säkerställer att behandlingen fortgår under hela dagen.

Just nu uppdaterar vi våra häftband. Från att ha flera olika häftband beroende på kvalitet erbjuder vi nu fyra olika häftband till alla mediven-kvaliteter, för både rund- och flatstickat. Utöver antalet häftband har vi även uppdaterat häftbandens egenskaper, design och namn.

Nu kan du och dina patienter snabbt och enkelt välja ett häftband som passar patientens behov, vilket frigör tid för andra frågor under patientens besök. Uppdateringen av häftband är ett av medi's många steg för att skapa nöjdare patienter och därigenom skapa ökad följsamhet i behandlingen av venösa sjukdomar och ödem.

Häftband sensitive
Häftband rose
Häftband noppor
Häftband motiv

Häftband Sensitive

Diskreta silikonnoppor
Neutral design
Passar känslig hud

Häftband Rose

Pålitlig fasthållning
Elegant design
Tunnt häftband

Häftband Noppor

God andningsbarhet
Kraftigt, robust häftband
Passar även för mjuk bindväv

Häftband Motiv.

Modern design
Kraftig & robust
Passar normala och kraftiga benformer

Hemsidan kommer att uppdateras med information inom kort. Vi har skapat ett informationsblad med de fyra häftbanden. Det ger en bra översikt över uppdateringarna och häftbandens olika egenskaper och fördelar.

Klicka här för att läsa informationsbladet

Prov på häftbanden kommer finnas tillgängliga från augusti. Kontakta gärna kundservice om du är intresserad avfå ett prov skickat till dig.

Fram till den 15 juli kan blandande leveranser förekomma. Det innebär att en del produkter levereras med den uppdaterade versionen av häftbanden, och en del med den gamla versionen. Efter den 15 juli levereras alla produkter med de nya uppdaterade häftbanden.

Färger inom flatstickat

Standardfärger för flatstickade kompressionsstrumpor

Från och med nu är våra flatstickade färger Antracite och Navy tillgängliga som standardfärger för våra flatstickade kvaliteter (ej mediven sensoo). Det innebär att vi nu kan erbjuda 6 standardfärger och 7 trendfärger!

Klicka här för att komma till vår färgöversikt
 
Färger inom flatstickat

Förändringar inom flatstickat

Tillvalet Semicirkulärt häftband som avslut ändrar storlek från 20x2,5 till 15x2,5. Detta gäller endast armstrumpor.

 
I oktober utgår ett par utföranden inom måttsytt för arm och ben ur sortimentet. Det gäller längden DF och EG för ben, och FG och DF för arm. Dessa utföranden kommer endast kunna beställas fram till den 14 oktober 2019
Se vårt utbud inom flatstickade kompressionsstrumpor
 
Flatstickat förändringar

Funktionszon knä i kombination med häftbandsbit/antihalknoppor

Vi har fått in flera frågor angående denna kombination

Material med funktionszon i knä kan ej kombineras med tillvalen Antihalknoppor "Ovan knä" eller Häftbandsbit "Ovan knä"" pga att effekten kan reduceras eller försvinna helt.

Som alternativ kan man placera häftbanden ovanför knä vid mätpunkten F. Detta gäller endast häftbandsbitar, ej antihalknoppor.

Kontakta gärna kundservice vid frågor.

Mer information kring funktionszoner
 
Funktionszon

Ny studie om fördelarna med justerbar kompression

Studien visar att behandling av venösa bensår med juxtacures är betydligt billigare och mer effektivt.

Justerbar kompression är därför ett mer kostnadseffektivt alternativ till de traditionella oelastiska bandagen som ofta används vid behandling av venösa bensår

Studien är publicerad i International Phlebology

Läs hela studien här
Läs mer om circaid juxtacures
 
circaid juxtacures

Bilden visar 1 månads bandageavfall (till höger) bredvid 6 månader av juxtacures kompressionsmaterial (till vänster).

Uppdaterad katalog i sortimentet -circaid justerbar kompression

Vi har uppdaterat vår produktkatalog Circaid Justerbar kompression med nytt innehåll och ny design.

Katalogen presenterar circaid's produktsortiment av justerbara kompressionsmaterial, ett lika enkelt som effektivt alternativ. De justerbara produkterna bibehåller korrekt kompressionsgradient under hela avsvällnings-fasen då materialet kan anpassas i takt med att ödemet minskar.

Du kan beställa katalogen kostnadsfritt från oss. Kontakta vår kundservice så hjälper vi till.

Kontakta kundservice
 
Circaid katalog

Höstens kursschema är klart! 

Vill du gå en kurs i höst?

Allt fler patienter är i behov av medicinsk kompression. Därför arrangerar vi kurser till vårdpersonal som vill lära sig grunderna eller fördjupa sin kompetens inom medicinsk kompression.

Bli Diplomerad måttagare eller stärk dina kunskaper inom flatstickad kompression.

Nedan hittar du hela höstens kursutbud och aktuella kurstillfällen. Platserna är begränsade, så ta chansen och boka en plats redan idag.

Kurser hösten 2019
 
Kurser måttagning

Våra öppettider i sommar

Under sommaren har vi öppet precis som vanligt. Det vill säga, från 7.30-16.30 alla vardagar.


På grund av semestertider är bemanningen något mindre än normalt vissa dagar men vi gör allt vi kan för att svara på frågor, ta emot beställningar och leverera medicinsk kompression till hela Sverige så snabbt som möjligt. Men snart kommer vi att vara fullt bemannade igen.

Vi passar även på att önska er en riktigt fin sommar!

 
Tips från kundservice

Ny medarbetare på medi Sweden

Vi är glada att presentera vårt senaste tillskott - Maria Rosén!

Maria kommer att vikariera för Hanna Malmström, som är marknadsansvarig på medi Sweden, från den 1 september, då hon går på mammaledighet.

Maria har tidigare jobbat med kommunikation och marknadsföring inom flertalet teknikföretag, och ser fram emot att lära sig om ett så spännande område som medicinsk kompression.

På medi Sweden kommer Maria arbeta med våra digitala kanaler, marknadsmaterial och allt annat som rör marknadsföring och kommunikation.

Om du kommer i kontakt med Maria Rosén, så passa på att hälsa henne välkommen!

 
Maria Rosén

Tips från Produktspecialisten

Varje månad delar en av våra produktspecialister med sig av tips som på ett eller annat sätt hjälper både dig och dina patienter i kompressionsbehandlingen. Den här månaden är temat hud- och strumpvård.

Äntligen är sommaren här! Det innebär ledighet, sol, bad och kompressionsstrumpor i hettan! Oavsett årstid måste kompressionsstrumpor bäras varje dag – året om.

Daglig användning av kompressionsstrumpor kan göra huden torr och känslig. Det är därför viktigt att återfukta huden för att hålla den mjuk och smidig. Likaså är det viktigt att dagligen tvätta kompressionsstrumporna för att de ska bibehålla sin funktion. Vi har utvecklat en hud- och strumpvårdsserie som är speciellt framtagen för kompressionsterapi. Vårt eget sortiment av hudvårdsprodukter innehåller bara naturliga och välbeprövade ingredienser, och skyddar huden och strumporna på samma gång.

Varma sommardagar kunde förr vara outhärdliga med kompressionsstrumpor. Det är för dessa dagar vi har utvecklat medi fresh. Sprayen har en omedelbart uppfriskande och kylande effekt. Ett måste i sommarhettan.

Medicinska kompressionsstrumpor bör tvättas varje dag för att deras funktion ska upprätthållas. Även om kompressionsstrumpor från mediven kan tvättas i maskin är det inte att rekommendera ur miljösynpunkt. Försök därför att istället tvätta för hand. Det är både snabbt och enkelt, dessutom är vårt handtvättmedel medi clean liten i storleken och tar inte upp mycket plats i resväskan.

Väljer du att använda tvättmaskin så glöm inte att använda ett tvättnät för att försäkra dig om att dina kompressionsstrumpor tvättas skonsamt i tvättmaskinen. medi tvättnät skyddar strumporna från att ta skada från blixtlås, knappar och andra detaljer som strumporna kan fastna i.

Vi önskar dig och dina patienter en härlig och solig årstid!

Klicka här för att se hela vår hud- och strumpvårdsserie
Alexandra Kanber

Text: Alexandra Kanber, produktspecialist,
medi Sweden AB

Kontaktuppgifter

Vad tycker du om våra nyhetsbrev?

Vi är tacksamma för kort feedback. Tumme upp eller tumme ner?

0 1

Kontakta oss gärna om du vill veta mer:

Kontakta oss
 
Tel: 08-96 97 98
Fax: 08-626 68 70
Epost: info@medi.se
Mån - Fre 07:30 - 16:30
medi Sweden AB
Box 6034
192 06 Sollentuna
Service
 
Kurser
Seminarier
Filmer
Kontakta oss
Sociala Medier
 
Facebook Twitter Google+
Instagram LinkedIn YouTube
Brevet skickades till
Klicka här för att avregistrera din adress

Postman