Ser brevet konstigt ut? Öppna brevet i webbversionen

Nyhetsbrev

Augusti 2019

Vi levererar medicinsk kompression till Sveriges regioner och kommuner. Vårt sortiment uppfyller alla medicinska riktlinjer och även brukarens krav på komfort och funktion - i massor av färger.

 
Hjälpmedel

Brett sortiment av hjälpmedel

En kompressionsstrumpa måste passa perfekt för att ge optimal effekt. Våra hjälpmedel har utvecklats för att göra på- och avtagningen av medicinska kompressionsstrumpor enklare: det är inte bara en stor hjälp för personer med begränsad rörlighet.

Hjälpmedlet medi Butler, som visas på bilden, är väldigt enkel att använda: Genom att trä på kompressionsstrumporna över bygeln så utvidgas det trånga vristområdet. Detta innebär att foten eller armen lätt kan glida in i strumpan. Oavsett om patienten behöver hjälp att ta på eller av kompressionsstrumpor för arm eller ben med öppen eller sluten tå har vi ett hjälpmedel som passar.

medi Big Butler har en bredare cylinder och lämpar sig därför för påtagning av större storlekar samt måttillverkade strumpor med större omfång.

Vi erbjuder även hjälpmedel för att ta på strumpbyxor. medi Butler Strumpbyxa har två cylindrar, en per bendel, och är därför det perfekta hjälpmedlet för påtagning av kompressionsstrumpbyxor.

Och det finns mer! medi Butler Off är ett av Sveriges mest populära hjälpmedel för avtagning av kompressionsstrumpor. Det är ergonomiskt utformat på så vis att patienten varken behöver böja eller anstränga sig för att ta av kompressionsstrumporna.

Klicka här för att läsa mer om våra hjälpmedel

Uppdatering av handskar

Handskar med latex.

Våra textilhandskar med gummiklädd yta är ett hjälpmedel för att lättare kunna ta på och av sina kompressionsstrumpor.

Tidigare koncentrerade vi vårt utbud av handskar till handskar utan latex eftersom det förekommer att man kan ha allergi mot latex.

Nu har vi valt att även tillhandahålla handskar med latex, eftersom de har ett bättre grepp.

Klicka här för att se vårt utbud av handskar
 
Handskar

Grattis Femklövern!

Vi är glada att meddela att vi sedan 1 augusti 2019
är leverantörer till Femklövern.


Femklövern innefattar regionerna Södermanland, Västmanland, Dalarna, Uppsala och Örebro.

Dessa regioner kan nu beställa medi kompressionsstrumpor för arm och ben, justerbar kompression, antitrombosstrumpor samt på- och avtagningshjälpmedel till sina patienter.

Se vilken produktspecialist som är ansvarig för din region
 
Upphandling

Eventkalender på hemsidan

Översikt över våra planerade event.

För att kunna få en bra överblick över vilka event, mässor, workshops och seminarier som medi planerar att medverka vid, så kan du se en tydlig översikt i vår eventkalender som vi numera har på vår hemsida.

Du hittar den under www.medi.se/event

Klicka här så kommer du direkt till Eventkalendern
 
Eventkalender

Beställningsblanketter

Många använder gamla beställningsblanketter.

Risken med detta är att det kan ha hänt ganska mycket i vårt sortiment sedan blanketterna trycktes. Följden blir att beställningen inte blir korrekt eller komplett, vi måste kontakta dig som har beställt och leveransen fördröjs.

Vi rekommenderar i första hand att man använder vår E-shop vid beställningar. Vinsten med detta är att det inte går att beställa något som inte finns. Systemet blockerar kombinationer som är omöjliga och varianter som vi inte har. Ytterligare fördelar med E-shopen är att du kan gå tillbaka och se vad du har beställt tidigare. Du kan t.o.m. kopiera gamla beställningar och göra små ändringar i dem och på så sätt spara mycket tid för dig själv.

Om du trots allt föredrar en blankett, så finns alla våra blanketter i senaste versionen att ladda ner från vår hemsida. Du kan fylla i dem direkt på datorn och bifoga i ett mail till oss. Vill du helst ha blanketten på papper så får du själv skriva ut den. Vi skickar inte längre ut några blanketter härifrån oss.

Har du några frågor kring blanketterna eller e-shopen är du alltid välkommen att kontakta Kundservice.

Klicka här för att hitta våra blanketter på hemsidan
Klicka här för att komma till e-shopen
 
Beställningsblankett
E-shop

medi healthcare nr 2 / 2019

Passa på att läsa senaste numret av vår tidning medi healthcare.

Uppdatera dig i aktuella ämnen kring lymfödem, lipödem, kompression och ortopedi.

Tidningen är på engelska.
 

Läs tidningen online
Beställ en gratis prenumeration av papperstidningen
 
medi healthcare

Höstens kursschema 

Vill du gå en kurs i höst?

Allt fler patienter är i behov av medicinsk kompression. Därför arrangerar vi kurser till vårdpersonal som vill lära sig grunderna eller fördjupa sin kompetens inom medicinsk kompression.

Bli Diplomerad måttagare eller stärk dina kunskaper inom flatstickad kompression.

Nedan hittar du hela höstens kursutbud och aktuella kurstillfällen. Platserna är begränsade, så ta chansen och boka en plats redan idag.

Kurser hösten 2019
 
Kurser måttagning

Tips från Produktspecialisten

Varje månad delar en av våra produktspecialister med sig av tips som på ett eller annat sätt hjälper både dig och dina patienter i kompressionsbehandlingen. Den här månaden är temat lipödem.

I ödemsammanhang uppmärksammas alltmer diagnosen lipödem (EJ att förväxla med lymfödem).

Orsaken till lipödem är att hållfastheten i bindväven (de kollagena strukturerna) är otillräcklig samt att fettcellerna är onormalt många. Lipödem är en ärftlig åkomma. Debuten kan t.ex. ske i samband med pubertet och nästan uteslutande kvinnor drabbas.

Som regel är det underben och lår/höfter/stuss som utvecklar fettdepåer, men även överarmarna kan vara involverade. Vanligt förekommande är smärta i vävnaden. Behandling med kompression, i första hand lågelastiska kompressionsplagg, syftar primärt till att minska smärtan.

Dock upplever lipödemikerna att de även erhåller en ökad känsla av ”kroppskontur”; att kompressionsplaggen underlättar gång/rörelse. medi erbjuder ett brett sortiment av lågelastiska kompressionsplagg; t.ex. med fodertyg mellan låren (på plaggets utsida, minskar ”lårskav”).

Kontakta gärna oss för vidare vägledning.

Läs gärna artikeln, skriven av docent överläkare Leif Perbeck, Karolinska universitetssjukhuset, Stockholm, ”Lipödem – en ofta förbisedd men behandlingsbar sjukdom”. Läkartidningen 46/2017.

Klicka här för att se våra kompressionsplagg lämpade för behandling av lipödem
Barbro Svensson

Text: Barbro Svensson, produktspecialist,
medi Sweden AB

Kontaktuppgifter

Vad tycker du om våra nyhetsbrev?

Vi är tacksamma för kort feedback. Tumme upp eller tumme ner?

Feedback

0 1

Kontakta oss gärna om du vill veta mer:

Kontakta oss
 
Tel: 08-96 97 98
Fax: 08-626 68 70
Epost: info@medi.se
Mån - Fre 07:30 - 16:30
medi Sweden AB
Box 6034
192 06 Sollentuna
Service
 
Kurser
Seminarier
Filmer
Kontakta oss
Sociala Medier
 
Facebook Twitter Google+
Instagram LinkedIn YouTube
Brevet skickades till
Klicka här för att avregistrera din adress

Postman