Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Nyhetsbrev från Högskolan i Gävle om samverkan

April 2021

Hej,
Här kommer vårt andra nyhetsbrev om Samverkan från Högskolan i Gävle. Du som får det här nyhetsbrevet är en viktig samarbetspartner för oss på Högskolan. Sprid gärna valda delar av nyhetsbrevet till fler inom ditt nätverk.

Nyhetsbrevet innehåller nyheter och berättar om samverkansaktiviteter som har ägt rum och sådant som är på gång. Till exempel blev studentrekryteringskampanjen i år inför höstterminen mycket lyckad och återigen ökade antalet sökande till Högskolans utbildningar. Även i år är Högskolan i Gävle den populäraste högskolan när det gäller förstahandssökande till program. På sajten antagning.se kan man se vilka program och kurser som fortfarande går att söka.

Mera om innehållet i det här nyhetsbrevet:

Följ våra webbinarier om ”Livslångt lärande” – sex seminarier återstår i serien med forskare, näringslivsrepresentanter och regeringsföreträdare.
Läs mer om ”Gävlemodellen mot mobbning”
Är du intresserad av logistik och innovativ produktion? Arenan Clip ordnar tre konferenser i maj
Arenan för social kunskapsutveckling, ASK, ordnar två seminarier om äldreomsorg och försörjningsstöd
Hållbara och fossilfria vägtransporter behandlas i Ratt-X konferens den 12 maj. Alla intresserade är välkomna!


Något du vill veta mer om? Eller vill du ha ett förutsättningslöst samtal om samverkan med oss? Hör av dig så bokar vi ett möte med någon samverkansansvarig eller forskare på Högskolan.

Tommy Löfgren
Avdelningschef
Kommunikation och externa relationer
tommy.lofgren@hig.se

Nyheter

Nästan 10 procent fler valde Högskolan i första hand

Högskolan i Gävle är landets mest populära högskola när det gäller förstahandsval till utbildningsprogram i höst. Totalt sett har antalet sökande som vill läsa kurser eller program vid Högskolan i Gävle i första hand ökat med över 1000 personer jämfört med 2020.

Läs mer om hur många förstahandssökande Högskolan har

 

Forskare på Högskolan skrev mest nedladdade avhandlingen 2020

Kristina Walldén Hillström, forskare och lärare inom didaktik på Högskolan i Gävle, disputerade vid Uppsala Universitet i juni 2020. Hennes doktorsavhandling blev den mest nedladdade av alla förra året på Skolporten, som är en ledande digital portal för forskning inom utbildningsvetenskap i Sverige.

Läs hela nyheten

 

Med Gävlemodellen kan skolans arbete mot mobbning baseras på aktuell forskning

Sedan 2012 har Gävle kommun på ett framgångsrikt sätt arbetat med Gävlemodellen för att motverka mobbning på kommunens skolor. Gävlemodellen har tagits fram i ett samarbete mellan kommunen och Högskolan i Gävle, och lutar sig tungt på aktuell forskning. Modellen är nu implementerad på alla skolor, men samarbetet med Högskolan fortsätter. Det är dags att lyfta det gemensamma arbetet till nästa nivå.

Läs hela artikeln om Gävlemodellen

 

Högskolans robotlabb unika i Sverige

I våra automationslabb kan ingenjörsstudenter testa sina simuleringar av en konvoj förarlösa fordon och industrin kan testa hur automatisering kan fungera för dem, säger Niclas Björsell, docent i elektronik och forskare vid Högskolan i Gävle.

Läs hela artikeln om våra unika robotlabb

Hänt sedan sist

Fritidshemsbiennalen

Den 22-23 april arrangerades fritidshemsbiennalen. En biennal som uppmärksammar fritidspedagogens arbete och fritidshemmens uppdrag. Biennalen är ett samarbete mellan Regionalt utvecklingscentrum, RucX, på Högskolan i Gävle och Regionalt utvecklingsnätverk, RUN, på Mittuniversitetet.

Läs mer om fritidshemmens uppdrag

På gång

CLIP Resultatkonferens

Efter dryga 10 år avslutas nu forsknings- och utvecklingscentret Center för logistik och innovativ produktion den fjärde finansieringsperioden, CLIP 4.0, vid Högskolan i Gävle. I tre kostnadsfria, digitala konferenser; den 4, 11 och 18 maj presenterar forskningsgruppen resultaten. Vi kommer under resultatkonferensen att presentera flera spännande resultat, i vilka forskningen möter verkliga utmaningar.

Mer information om programmet och anmälan

 

Digitalt seminarium: Vad kan socialtjänsten göra för fattiga familjer

En del familjer lever med låga inkomster år efter år. Kan socialtjänsten bidra till att bryta dessa mönster? ASK, Arenan för social kunskapsutveckling, bjuder in alla som arbetar med försörjningsstöd i Gävleborg att samtala och diskutera detta tillsammans fredag den 7 maj.

Vill du delta? Mer information här

 

ASK Arenaträff om nattlig omsorg och välfärdsteknik

Välkommen till en digital arenaträff med fokus på nattlig omsorg och välfärdsteknik och digitalisering inom äldreomsorg. På arenaträffen tisdag den 11 maj ges möjligheter till möten och samtal mellan forskning och praktik inom det gemensamma området.

Läs mer om arenaträffen

 

Digital slutkonferens Ratt-X

Onsdagen den 12 maj har projektet Ratt-X en digital slutkonferens där arbetet i projektet sammanfattas. Konferensen är öppna för alla intresserade av fossilfria vägtransporter. Vi sammanfattar arbetet i projektet och förankrar med er som bor och/eller verkar i Gävleborgs län: företag, offentlig sektor, övriga organisationer och allmänhet.

Mer information och anmälan

 

Utsikter - Webbinarieserie Livslångt lärande våren 2021

En webbinarieserie med gästföreläsare på temat livslångt lärande. Serien är en del av den omvärldsspaning som Högskolan genomför inom projektet strategi för livslångt lärande som pågår under våren 2021. Programmet vänder sig till dig som är intresserad av att få en bild av vilka utmaningar som det livslånga lärandet står inför. Alla intresserade är välkomna att delta. Ingen anmälan krävs.

Se hela programmet för Utsikter

Vill du veta mer - tveka inte att ta kontakt med oss!

Hur kan man samverka med Högskolan i Gävle?

Det finns otroligt många sätt att samverka eller samarbeta med Högskolan i Gävle. Egentligen kan alla ha en relation med Högskolan på olika sätt, som student, som alumn som vill komma tillbaka för att utveckla sin kompetens eller karriärväxla, som chef eller handläggare inom offentlig sektor, som kommun, industriföretag eller småföretagare. Vi vill att det ska vara låga trösklar och högt i tak i våra samhällsrelationer.

Tommy Löfgren
Avdelningschef kommunikation och externa relationer
tommy.lofgren@hig.se

Joakim Helmbrant
Samverkansspecialist
joakim.helmbrant@hig.se

Samverkansansvariga på akademierna:
Anna Jansson Åkerson, Hälsa och arbetsliv
anna.jansson@hig.se

Anna Näsman, Teknik och miljö
anna.nasman@hig.se

Katarina Löf, Utbildning och ekonomi
katarina.lof@hig.se

Följ oss i sociala medier!

Facebook Twitter Instagram LinkedIn YouTube

Vill du prenumera på våra pressmeddelanden?


Här kan du se våra pressmeddelanden som du även kan prenumerera på.
 

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma