Nyhetsbrev december 2018 - Ser nyhetsbrevet konstigt ut?

Klicka här för att öppna det i din webbläsare!

VIDEO-HÄLSNING från Katti Hoflin
Den sista av höstens samråd och delregionala dialoger är genomförd. Nu är det dags att börja skriva på det första utkastet av den nya kulturstrategin. Sen vill vi ha era synpunkter! Välkommen på open hearing 19-20 februari 2019. Mer information hittar du på hemsidan. Tyvärr har det kommit med en störning i ljudupptagningen, men så kan det vara både i livet och när man spelar in live. Vi hörs igen nästa år!

 

Ansök och nominera till kultur- och arbetsstipendier 2019

Västra Götalandsregionen vill förbättra förutsättningarna för konstnärer och kulturarbetare att utvecklas och verka i Västra Götaland. Det sker bland annat genom utdelning av stipendier. Ansök och nominera till stipendierna i vårt nya digitala ansökningssystem senast 17 december. Läs mer på vår hemsida.

 
Var med och påverka VGR:s nya kulturstrategi

Den 19 och 20 februari 2019 kommer två så kallade open hearings (seminarietillfällen) att hållas. Då finns det möjlighet att diskutera det första utkastet till ny kulturstrategi för VGR 2020-2023. Läs mer och anmäl dig här!

 
 
Årets julklapp från VGR kulturnämnd – satsning på återvunna kläder 2019

Västra Götalandsregionens kulturnämnd ger en tidig ”julklapp” till projektet Re:textile III – Re:society, som genomförs av Science Park Borås, 2019. Projektet får stöd för att undersöka användning av kläder i cirkulära system. Läs mer!

Artikel: Interkulturell dialog som en väg till jämställdhet

Västra Götalandsregionen är en av parterna i Forskningsrådet för interkulturell dialog, ett forskningssamarbete vars uppdrag är att undersöka orsaker till ökade samhällsklyftor och sätt att motverka dem. Metoden heter interkulturell dialog och ska bidra med intersektionell analys: "Det handlar inte om att visa vägen eller ge de rätta svaren, utan att mötas i dialog", säger Rasoul Nejadmehr, regionutvecklare på Västra Götalandsregionen.

Kulturnämnd 2019-2022

Ny kulturnämnd vald för mandatperioden 2019-2022.

Beslut från kulturnämnden

Protokoll och handlingar från föregående nämnd, 6 december 2018.

Kulturnämndens pressrum >>

kultur@vgregion.se | www.vgregion.se/kultur

 

Facebook Twitter YouTube

Vill du inte längre ha nyhetsbrev från oss?

Klicka här

Postman