Nyhetsbrev från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen - februari 2019

Ser nyhetsbrevet konstigt ut?

Klicka här för att öppna det i din webbläsare!

Katti Hoflins vlog #8 Sara Vogel-Rödin om att påverka

I månadens vlog träffar Katti Sara Vogel-Rödin och pratar om påverkan inom kulturpolitik.I slutet av videon passar Katti på att skicka en uppmaning till er tittare:

Vad vill du fråga kulturchefen? Skriv till oss i sociala medier (Facebook, Twitter och Youtube) på @vgrkultur #VGRkultur så svarar Katti i nästa vlog!

Var med och påverka VGR:s nya kulturstrategi

Den 19 och 20 februari 2019 kommer två så kallade open hearings (seminarietillfällen) att hållas. Då finns det möjlighet att diskutera det första utkastet till ny kulturstrategi för VGR 2020-2023. Läs mer och anmäl dig här!

 
Essästöd 2019

Kulturnämnden har beslutat att ge stöd för kvalificerad kulturjournalistik och essäskrivande 2019. Läs mer om ansökningsförfarandet på vår hemsida.

 
 
Översättarstöd 2019

Stödet ger ökade möjlighet till synlighet för författare med invandrarbakgrund och ökar förlagens möjlighet att satsa på författare som skriver på annat språk än svenska.Läs mer om ansökningsförfarandet på vår hemsida.

Reportage: Internationellt Vävcentrum i Sjuhärad

Sen 1500-talet har kunskapen om handvävning ärvts vidare från generation till generation i Sjuhärad. I dag finns ett stort intresse kring vävningen, framförallt från USA och Japan. Hanteringen av textilier är en av vårs tids stora utmaningar och klimatbovar. Vad händer när människor får väva tillsammans och få en djupare förståelse för textilier? Se filmen

Beslut från kulturnämnden

Läs protokoll och handlingar från föregående nämnd här.

Kulturnämndens pressrum >>

kultur@vgregion.se | www.vgregion.se/kultur

Följ kulturnämnden på sociala medier för fler och snabbare uppdateringar

 

Facebook Twitter YouTube

Vill du inte längre ha nyhetsbrev från oss?

Klicka här

Postman