Nyhetsbrev från kulturnämnden Västra Götalandsregionen - april 2019

Ser nyhetsbrevet konstigt ut?

Klicka här för att öppna det i din webbläsare!

VIDEO-HÄLSNING från Katti Hoflin

Våren har kommit till Slottsskogen i Göteborg, där även Katti befinner sig på en samverkansdag. I månadens videohälsning besvarar hon frågor som ni tittare har ställt i sociala medier.

Mer än 300 engagerade gav respons på utkast till ny kulturstrategi och -plan för VGR

Dialogmöten, samråd, open hearings och möjlighet att skicka in synpunkter på utkastet digitalt. Allt för att skapa en transparent process i framtagandet av ny kulturstrategi och -plan för Västra Götalandsregionen (VGR), där så många som möjligt är delaktiga i VGR:s prioriteringar och satsningar inom kulturområdet kommande fyra år. "Det känns helt fantastiskt att så många har deltagit!", säger Katti Hoflin, kulturchef på Västra Götalandsregionen.

 

Dubbelt så mycket dans till barn och unga
Nu ska Regionteater Västs populära klassrumsproduktioner Silent Disco och Magnet dubbleras, genom stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd. Satsningen innebär att ytterligare ca 9000 barn och unga får möjlighet att uppleva dans.

 
 

Stöd till byggnadsvårdsmässa i Mariestad 2019
Byggnadskonventet i Mariestad får åter en efterföljande dag med byggnadsvårdsmässa för allmänheten, genom stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd.

Kulturstrategiskt utvecklingsstöd 2020-2022
VGR kulturnämnd utlyser kulturstrategiska utvecklingsstöd för att ge organisationer möjlighet att bedriva ett processinriktat utvecklingsarbete med längre perspektiv än ett projektstöd medger.

Ansök om gästateljévistelse i Kapstaden
VGR kulturnämnd utlyser en gästateljévistelse i Kapstaden, Sydafrika, under perioden 1/6-31/7 2019. Stödets syfte att erbjuda kulturarbetare möjlighet till att under en tid arbeta och verka i nya spännande miljöer.

Beslut från kulturnämnden

Läs protokoll och handlingar från föregående nämnd här.

Kulturnämndens pressrum >>

kultur@vgregion.se | www.vgregion.se/kultur

Följ kulturnämnden på sociala medier för fler och snabbare uppdateringar

 

Facebook Twitter YouTube

Vill du inte längre ha nyhetsbrev från oss?

Klicka här

Postman