Lyckad inspirationsdag för våra mat- och dryckesföretag!
Tisdagen den 30 januari samlades mat- och dryckesföretagare hos Skedvi Bröd för att inspireras, lära känna varandra, mingla och hitta nya samverkanspartners. På inbjudningslistan fanns drygt 90 mat- och dryckesaktörer i området och 70 av dem tackade ja och var med på Inspirationsdagen, en fantastisk uppslutning som vi är mycket glada för!
Åtta av våra nio kommuner i biosfärområdet hade företag representerade så det var en stor spridning av aktörer och även verksamheter. Deltog gjorde köks- och restaurangchefer, mejerister, konditorer, får- och getbönder, bryggmästare, lantbrukare, aktivitetsarrangörer med matverksamhet, jordgubbsodlare med flera.
Inbjudna inspiratörer dagen till ära var Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, och Frida Bäcke, stjärnkonditor från Hedemora, som även stannade efter sina föreläsningar och deltog i mingel, brödbakning av knäckebröd och efterföljande middag med lokala råvaror från restaurangens leverantörer.
Arrangörer av dagen var leaderprojektet Upplev smaken av Nedre Dalälven i samverkan med Skedvi Bröd. Inspirationsdagen är en av de aktiviteter som genomförs i matprojektet för att främja ökad samverkan i området mellan restauranger/caféer och odlare/producenter och i förlängningen förhoppningsvis mer lokala råvaror på menyerna
Ett inslag i Lokalti om inspirationsdagen kan du läsa här. Och mer om projektet här.
|