Hej!

Här kommer julens nyheter från Equmenia! Här finner du läsning i väntan på släkten, julottan eller gröten. Hoppas du hittar något som du kan ha nytta av!

Ser mejlet konstigt ut? Klicka här för att läsa nyhetsbrevet i din webbläsare.

 

Anmäl din kår till Prisma!
I sommar är det dags för Equmenias nationella scoutläger, Prisma! Nu kan du preliminäranmäla din kår. Vi vill ha kårens anmälan så snart det går, dock senast 31 januari, för att kunna planera ett så bra läger som möjligt!

Är du en sån som längtar efter scoutläger innan jul? Misströsta inte, nu kan du få den riktiga Prisma-känslan med Prismas egna lägerlåt!

 

Surfa in på suntprat.se
Visst har ni koll på Equmenias arbete "Suntprat" som handlar om att öppna för samtal kring alkohol, droger, sociala medier, gaming och nätporr? Inte? Vilken tur att Suntprat nu har en helt egen hemsida fullproppad med bl.a. matnyttig information och tips på aktiviterer för dig som är ledare och vill inleda viktiga samtal i din ungdomsgrupp. Hemsidan hittar här. Där kan du också beställa Suntprats nya samtalskortlek. En perfekt start på ett reflekterat samtal kring beroendefrågor!

 

Tips inför föreningens årsmöte.
Många av föreningarna i Equmenia har sitt årsmöte i början av året. Årsmötet kan ses som föreningens födelsedag! Ett tillfälle då man bestämmer om året som ligger framför och en möjlighet att fira att man finns.

Har ni funderat på hur ni lägger upp ert årsmöte? Hur bjuder ni in medlemmarna? Hur gör ni för att få så många som möjligt delaktiga? Har ni funderat på vilket språk ni använder så att alla kan förstå? Läs mer på Equmenias hemsida.

 

Drömfabriken
Alla föreningar mår bra av en genomlysning ibland, oavsett om allt rullar på eller det gnisslar i maskineriet. I Drömfabriken får föreningen hjälp med detta med tillsammans med en handledare. Läs mer om drömfabriken här eller kontakta din regions föreningsutvecklare.

 

Glokal - distanskurs med internationell praktik
Vill du lära känna en annan kultur, få en vidgad världsbild, bli utmanad och samtidigt vara med och göra skillnad för andra människor? Då ska du söka till Svfs och Equmenias nya kurs Glokal! Kursen är på heltid under en termin med start höstterminen 2019. Ansökan öppnar i mitten av januari 2019 och sista ansökningsdag är den 15 april. Vill du veta mer kan du läsa mer här redan nu.


MISSA INTE DE HÄR EVENEMANGEN!

Barnledarkonferens 15-17 mars i Linköping.
Varmt välkommen du som är barnledare, förälder eller församlingsledare och som vill ge Jesus och Bibelns berättelser till Sveriges barn. Jesus till barnen är en nationell och ekumenisk konferens med särskilt fokus olika åldrar och deras utmaningar. För mer information klicka här. Anmäler du dig innan den 10 februari är priset rabatterat.

Musikkonferens 30-31 mars i Linköping.
Musikkonferensen är konferensen för dig som är musiker, sångare, lovsångsledare, körledare, solist, organist, pianist, körsångare, barnmusikledare, medlem i musikrådet, gudstjänstledare… Alltså för dig som är engagerad i sång- och musikarbetet i din kyrka, ideell eller anställd. Välkommen till en helg fylld av seminarier, workshops och gudstjänster. Anmälan och mer information hittar du här. Även musikkonferensen är rabatterad för dig som anmäler dig tidigt, senast 15 februari.

ÄNNU BÄTTRE, MISSA INGENTING
Varje vecka händer det mängder av roliga, viktiga och spännande saker i våra regioner över hela landet. Vill du se vilka läger som arrangeras nära dig? Eller när nästa ledarutbildning i just ditt verksamhetsområde är? Kanske vill du bara ha lite inspiration från andra bra aktiviteter i andra regioner? Då är det Equmenias kalender du ska till.
​​​​​​

 

DÄR BARN OCH UNGA VÄXER I GEMENSKAP MED VARANDRA OCH JESUS

Equmenias nationella nyhetsbrev skickas ut två gånger per termin.

Klicka här för att avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Tipsa en vän

Mer information om Equmenias nyhetsbrev hittar du här.

 

Med anledning av dataskyddsförordningen (GDPR) vill vi påminna dig om dina rättigheter för dina personuppgifter. Du får detta meddelande för att du anmält dig till Equmenias nyhetsbrev eller för att du har en funktion i din förening (t.ex. ordförande).

Postman