Hej, många är igång och planerar läger och det finns plats för fler

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Oktober 2023 ....

Hej,

Planeringen inför lägret pågår för fullt. De flesta planeringsgrupperna är i gång men det finns fortfarande möjlighet för fler att vara med och planera. På hemsidan (storre2024.se) finns ett formulär där du kan anmäla dig, och kontaktuppgifter till lägerledningen om det är något speciellt område som du eller någon annan kan vara intresserad av.

I helgen hade vi storsamling på Vägsjöfors för planeringsgrupperna. Den var till för att de olika planeringsgrupperna skulle få mötas, koordinera sig och för att grundtanken ska få genomsyra hela lägret. Det blev en lyckad helg där vi tog stora steg framåt i planeringen!

Var redo!

Hälsningar från
Lägerledningen för Större

Anmälan

I mitten på november planerar vi för att öppnar anmälan och den är öppen till 12 april. Anmälan kommer att ske via Scoutnet. Det är det systemet som Scouterna använder. Har kåren/individen tidigare varit på ett arrangemang där anmälan skett via Scoutnet kommer man kunna använda samma inloggning. Instruktioner hur man anmäler sig kommer att finnas i samband med att anmälan öppnar.

Observera att ni i samband med anmälan ska kunna markera att alla ledare gått Trygga möten när lägret startar och visat upp utdrag från belastningsregistret. Det finns flera anledningar till detta men framför allt för att Equmenia vill vara en organisation som arbetar för en säker verksamhet. Detta är beslutat på vår riksstämma och du kan läsa mer om det på: https://equmenia.se/trygg/

Trygga möten - utbildningar

Den 2 februari, 18 mars och 17 juni kommer Equmenia att genomföra lärarledda digitala Trygga möten-kurser. Vid de här tillfällena kan individuella ledare eller hela ledargrupper gå utbildningen. Om hela ledargruppen sitter vid samma dator finns det möjlighet att diskutera frågor utifrån det lokala sammanhanget. För att få intyget behöver man också göra Scouternas digitala kurs. Mer information kommer att komma närmare och på Equmenias hemsidan.

Du som enbart vill gå Scouternas digitala kurs får tillgång genom att skicka ett mail till: teresia.lenngren@equmenia.se. Har du gått den digitala kursen tidigare använder du den inloggningsinformationen du hade förra gången.

En hälsning från lägerledningen -

Erik Persson och Matilda Jansson

I skrivande stund sitter jag på ett tåg hem från en planeringshelg i Vägsjöfors där ett tjugotal funktionärer samt lägerledning planerat och visionerat inför nästa riksläger Större 2024.

Mitt namn är Erik och tillsammans med Matilda ansvarar jag för programmet på scoutlägret. Den här helgen har vi mest fokuserat på den röda tråden under lägret, för utan den röda tråden finns det inget som håller samman lägret åtminstone om man ser till programmet. Vi tog en promenad runt lägerområdet och gick förbi badplatsen, huvudgatan, där ett café ska stå och där kårer ska bo och det överraskade mig hur svårt det var att visualisera ett scoutläger på en kall åker i oktober. Om mindre än ett år så kommer mängder av eldar, tält, trefötter och inte minst scouter att synas och det gör mig taggad. Taggad på läger, taggad på möten med människor och taggad att få lukta rök i en vecka.

Men vad händer på ett riksscoutläger då? Ganska mycket! Det kommer bland annat att finnas spårningar, nattspårningar, utmanardygn, roverprogram, dagsprogram, spontanprogram, lägerbål på en stor scen, gudstjänster i kyrkor och flera tusen trevliga scouter. Det ryktas även om festligheter sista dagen på lägret, så glömt inte att packa med det festliga humöret!

Jag och Matilda ser så fram emot att få träffa er alla på lägret, det kommer att bli så bra!


Var redo,
Erik Persson
Matilda Jansson
Programansvariga Större 2024

Efterlysning av funktionärer


Sponsringsansvarig

Vi söker just nu efter en person som kan tänka sig vara sponsringsansvarig. Det här är en person som kan hjälpa till att ta fram bra avtal med viktiga leverantörer. Men som också funderar på vad lägret kan erbjuda olika företag i gengäld för sponsring.

Har du/ni kontakter som ni tänker kan vara bra för lägret så tar vi gärna emot dem redan nu. Det kan vara personer på företag som kan hjälpa till att få bra priser på olika produkter och tjänster. Men det kan också vara kontaktuppgifter till företag/personer som vill vara med och sponsra lägret.

Spontanprogramsansvarig

På eftermiddagar på lägret ska det finnas möjlighet till spontanprogram. Vi söker nu en person som kan vara ansvarig och ha det övergripande ansvaret. Det kan också vara en grupp som vill jobba med spontanprogram. Redan nu finns det några som jobbar med olika aktiviteterna som finns under spontanprogram.

Fler funktionärsefterlysningar

Fler uppgifter som vi söker funktionärer till i planeringsstadiet finns på hemsidan, under funktionär.

Är du den här personen eller har förslag på namn, fyll i formuläret på hemsidan eller skicka ett mail till andreas.zimmergren@equmenia.se

Senaste digitala samlingen

Den 24:e september var det en digital ledarsamling. Under samlingen tittade vi bland annat på lägerområdet. Dels genom 3D-modell av drönarbilder som Andreas Myrin har sammanställt men också en grov skiss på hur lägerområdet kan se ut. En fråga som kom upp när vi kollade på kartan handlade om vägen till badplatsen. Mellan älven och lägerområdet går en väg och frågan handlade om den är väldigt trafikerad. Svaret är att det är den inte. Dessutom har platsgruppen samtal med de boende runt lägerområdet. Eftersom gården är en plats för läger så är det inget nytt att det finns lägerdeltagande på området.

Under samlingen delades vi in i grupper där vi spånade om idéer hur man lättare kan få deltagare till lägret, både scouter, ledare och funktionärer.

Kom ihåg att vi samlar frågor och svar på hemsidan. Hittar du inte svar där är du välkommen att höra av dig.

Nästa digital samling är 12 november och då pratar vi om resan till och från lägret.

Digital ledarsamling 12 november

Vi påminner: Glöm inte att svara på enkäten!

För en dryg månad sedan gick det ut en enkät till alla kåransvariga. Det är i dagsläget ca 140 kårer som svarat. Av dessa tänker ca 80% åka på Större. Vi önskar fortfarande att resterande kårer svarar på enkäten, men fortfarande ett svar per kår. Kårer som inte tillhör Equmenia men som tänker åka får också gärna svara.

Enkät inför Större

Lägerledningen består av:

Lägerchefer: Kim Lillskog, Göran Thunberg, Atle Svanberg
Funktionärsansvarig: Andreas Zimmergren
Kaplansgruppen: Anna Gustafsson
Kommunikation: Linnea Hjelm
Programgruppen: Matilda Jansson, Erik Persson
Servicegruppen: Göran Thunberg, Thomas Löfstrand
Platsgruppen: Markus Andersson, Petter Tågerud
Lägerkoordinator: Teresia Lenngren

Välkomna med dina funderingar!

Kommande:

Nästa nyhetsbrev kommer i december och det tidigare brevet finns på hemsidan.

Nästa digitala ledarsamling är 12/11 klockan 20.00-21.00. Fokus på det mötet kommer att vara resan. Hur gör vi resan till lägret till en del av lägerupplevelsen?
En grov indelning av kvällen är: ca 20 minuter introduktion med allmän information, ca 20 minuter samtal i mindre grupper och avslutningsvis ca 20 minuter för frågor.

Digital ledarsamling 12 november
 

Nyhetsbrevets chifferutmaning till scouterna!

Här kommer ett chiffer till scouterna att lösa. Uppgiften kan lösas individuellt eller i patrull och ska lösas innan större. Om man löser uppgiften kan det förhoppningsvis bli något större av det.

Popå lolägogeror lolagogasos dodenon momesostota momatotenon övoveror öpoppopenon eloldod ocochoh dodetot äror iboblolanondod sosvovårortot atottot bobesostotämommoma totemompoperoratoturorenon. Vovilolkokenon äror dodinon fofavovororitotmomatot popå lolägogeror? Lolägoggog utot enon bobiloldod popå inonsostotagogroramom #Större2023 #utmaningstörre2024 #matpåstörre2024

Tänk på att fråga innan du lägger ut fotografi på någon annan!

Dina personuppgifter hos Equmenia
Med anledning av dataskydsförordningen (GDPR) vill vi påminna dig om dina rättigheter för dina personuppgifter. Funktionärsinfo skickas ut till dig som har har anmält intresse för att planera och bidra med dina kunskaper så vi kan genomföra Större 2024. Om du inte längre är intresserad eller inte vill ha nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta din prenumeration. Har vi fel uppgifter ändrar vi självklart detta. Klicka här för att avregistrera din adress eller kontakta Equmenia på scout@equmenia.se. I övrigt hittar du Equmenias personuppgiftspolicy här.

li

Do not click this link

Postman