Information om studiestöd

Nyhetsbrev

oktober 2021

 
CSN.se | Tipsa en vän! | Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare
Fyra studerande går i en park

Nytt studielån från 2022 med höjd åldersgräns

Riksdagen inför ett nytt studielån med en höjd åldersgräns - från 56 till 60 års ålder. Det nya lånet införs för alla studerande som tar lån från 2022.

 

Rutin för kurser som förlängs inom komvux gäller året ut

CSN har tidigare tagit fram en tillfällig rutin för hur ni inom komvux ska rapportera kurser som förlängts på grund av coronaviruset. Den tillfälliga rutinen gäller till och med den 31 december 2021.

 
 
 

Budget för studiestartsstöd återgår till normal nivå 2022

Budgeten för studiestartsstöd har under 2021 varit höjd till 542 miljoner kronor på grund av coronapandemin. I budgetpropositionen för 2022 föreslår regeringen att budgeten från och med 2022 ska återgå till 400 miljoner kronor per år.

 

SMS till studerande

Under oktober skickar CSN ut sms till studenter på universitet och högskolor med en påminnelse om att meddela ändringar som avbrott i studier och ändrad studieomfattning till CSN. Läs mer om meddelandet och hur du kan guida studenter som har frågor.

 
 
En tjej och en kille sitter i en lektionssal
 

Nu kan CSN ta emot frånvarounderlag i färg

En efterlängtad nyhet. CSN kan nu skanna in frånvarounderlag från gymnasieskolor i färg, i stället för bara i svart-vitt.

 

 

Webbinarium för rapportörer

I september höll Therese Häggblom på CSN ett uppskattat webbinarium som riktade sig till nya rapportörer på gymnasieskolor. Webbinariet spelades in och finns på partnersidorna på csn.se.

 
Instagram LinkedIn YouTube
Klicka här för att avregistrera din adress
Vi gör studier möjligt.
 
Do not click this link